Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch › Bedstefarmad

Bedstefarmad (verdens letteste julemad)

Bedstefarmad
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bedstefarmad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Opskrift på bedstefarmad
  • Kært barn mange navne
  • Kommentarer

Bedstefarmad

charlotte mithrilCharlotte Mithril
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 minutter min
Samlet tid: 2 minutter min
Har du nogensinde smagt en bedstefar mad? Ellers må du straks prøve denne julemad, der består af franskbrød med brunkager.
Antal: 1 person
Ret: Jul
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 skive franskbrød (lyst)
  • 3-4 brunkager
  • lidt smør

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tag en skive lyst franskbrød og smør et lag smør på.
  2. Fordel brunkagerne ovenpå.
  3. Nyd din bedstefarmad med en kop dejlig varm te, kaffe eller gløgg.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på bedstefarmad

En bedstefarmad er er en ægte julemad, der skal spises i december, når brunkagerne er fremme.

Den består af noget så simpelt som en skive franskbrød med smør og brunkager på toppen. Du tager simpelthen de hele brunkager og lægger ovenpå smørret, og du har den skønneste smag af jul.

Det lyder måske tosset, men prøv den, og du vil forstå.

Maden er en klassiker, der er gået lidt i glemmebogen, men som ældre generationer måske vil kunne huske fra deres barndom.

Spis den selv eller server den for børn og børnebørn - den er et sikkert hit.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Amagermad
  • Jordbærmad
  • Brunkager
  • Luftigt franskbrød

Kært barn mange navne

Navnet bedstefarmad kommer af, at det er en mad, man typisk har fået hos sine bedsteforældre.

På samme måde som en sukkermad er en rigtig bedsteforældreklassikker, så er maden med småkage det også.

Nogle har måske fået varianter med vaniljekranse eller mariekiks, og den har måske haft et lidt andet navn som morfarmad, mormormad osv.

Måske kender du den som noget helt fjerde.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit Hansen skriver

    december 01, 2025 at 7:27 pm

    Elsker bedstefar mad hos os kommer vi brunkager på rundstykkerne om søndagen i dec. Måned.🎅🎄🎄

    Svar
  2. Jolanda skriver

    december 01, 2025 at 3:44 pm

    Det er sikkert meget godt.
    Jeg kommer fra Holland, og der kommer man speculaas, en slags brunkage på franskbrød. En speculaasje er lidt luftigere end en brunkage.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required