• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Den bedste måde at genopvarme andesteg på

Den bedste måde at genopvarme andesteg på

billederesultat for genopvarme andesteg
Det er ganske let at genopvarme andesteg, men det er ikke ligegyldigt hvordan du gør det. Du risikerer nemlig en tør and, men følg fremgangsmåden i denne opskrift, så går det aldrig galt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  25. december 2022

Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du kan genopvarme andesteg uden at kødet bliver tørt. Den færdigstegte and opvarmes vd 225 grader, og bliver sprød og lækker.
  2. Sådan skal du genopvarme andesteg
  3. Video
  4. Andesovs - opskrift på den bedste sovs til andesteg
  5. Hurtig andesauce
  6. Langtidsstegt and - nem opskrift

Se hvordan du kan genopvarme andesteg uden at kødet bliver tørt. Den færdigstegte and opvarmes vd 225 grader, og bliver sprød og lækker.

Hvordan er det bedst at genopvarme andesteg? Det spørgsmål stiller mange sig selv juleaften, når den færdigstegte and skal lunes inden servering.

Og det er faktisk ret nemt, men det er samtidig vigtigt at and og kød ikke bliver tørt.

Jeg har prøvet forskellige metoder gennem årene, og er nået frem til denne skudsikre metode, der sikrer en både sprød, saftig og mør and på julebordet.

Når anden er færdigstegt skal du lade den hvile og køle ned inden udskæring.

Derefter klipper eller skærer du anden ud i de forskellige dele.

I et ildfast fad lægger du først svesker og æbler fra anden, og ovenpå fordeler du så den parterede and. Andestykkerne må gerne ligge ret tæt.

Beklæd fadet med anden med sølvpapir, og stil den i køleskabet til næste dag.

Faktisk er det en rigtig god idé at stege anden lillejuleaften, altså dagen før den skal bruges. Så når kødet at samle mere smag.

Sådan skal du genopvarme andesteg

  1. Smelt andefedtet, og pensl andestykkerne med fedtet. Gør det grundigt og kom rundt alle steder med andefedtet.
  2. Stil så fadet med den parterede and ind i ovnen ved 225 grader (ikke varmluft). Anden skal ikke dækkes med sølvpapir!
  3. Her skal anden nu have 15 minutter, og så er den klar til servering.
  4. Og andestykkerne bliver overraskende sprøde og lækre.

Video

Her i denne lille video viser jeg dig, hvordan du nemt opvarmer din andesteg:

Se også mine opskrifter på:

Andesovs - opskrift på den bedste sovs til andesteg

4.8 fra 169 stemmer
Andesovs til anden juleaften skal laves på en god fond, og tilsættes lidt fløde og ribsgele. Her får du min opskrift på den perfekte andesovs.
Gå til opskrift
andesovs

Hurtig andesauce

4.8 fra 50 stemmer
Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.
Gå til opskrift
billederesultat for nem og hurtig andesauce

Langtidsstegt and - nem opskrift

4.9 fra 53 stemmer
Langtidsstegt and er perfekt til Mortensaften eller Juleaften. Og anden bliver bedst hvis du lader den stege i lang tid i ovn eller på grillen.
Gå til opskrift
billederesultat for langtidsstegt and
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Bjarnason

    december 24, 2024 at 11:18 am

    Det er feddet der gør det rigtig godt OK.

    Svar
  2. Live

    december 21, 2024 at 10:14 pm

    Bare lækkert. Nem og forståelig fremgangsmåde. Tjek. Anbefales stort herfra..go jul Holger.

    Svar
  3. Merete

    november 16, 2024 at 7:05 am

    Spørgsmålet er om det også fungerer med genopvarmet kalkun?
    Eller bliver det bare piv tørt...

    Svar
  4. Jette Winsløw

    november 11, 2024 at 10:24 am

    Tak farsbrød er fundet

    Svar
  5. Holger Rørby Madsen

    november 10, 2024 at 4:56 pm

    Hvad synes du om denne artikel?

    Svar
  6. Bente Nielsen

    december 22, 2022 at 8:33 pm

    hej madens verden.
    vil lave anden dagen før.
    Spørgsmål: skal skindet være sprødt efter færdigstegning dag 1.
    er det en god ide at prikke skindet, som du skriver, hvis man steger anden dagen før.

    Laver mange opskrifter efter madens verden.
    hilsen bente

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 24, 2023 at 7:11 am

      Hej Bente
      Ja, skindet er også sprødt efter færdigstegning på dag 1, og husk endelig at prikke huller i skindet.
      Og tak for de pæne ord.
      Med de bedste hilsner - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  7. Birgit Olesen

    december 11, 2022 at 10:23 pm

    Kan fasan mon opvarmes på samme måde? Blot tænker jeg at pensle med baconfedt. Evt lægge kødet på stegte champignons.

    Svar
    • Martin

      december 24, 2023 at 2:17 pm

      Hej Birgit. Du kan sagtens bruge baconfedt til at pensle med, så længe De har husket at sie baconfedtet, så der ikke er brændte stykker i.
      Fin idé med svampene.

      God jul

      Svar
  8. Mo

    december 14, 2021 at 5:36 am

    Hurtigt spørgsmål:
    Du siger at vi dagen efter skal "smelte andefedtet og smøre stykkerne godt ind med det" - jeg er ikke helt med på hvor fedtet kommer fra?

    Svar
    • Søren Jacobsen

      november 10, 2023 at 4:48 pm

      Du opsamler alt fedtet fra anden når du steger den i bradepanden (hæld vand ved mens du steger)
      Pas på når anden skal ud, for væden, bradepande, and og rist er tung og man spilder nemt andefedtet…fjern evt anden først.
      Lad fedtet stå til dagen efter - nederst samler der sig den dejlige andesky til sovsen.

      Svar
  9. mjh@sm-computer.dk

    december 20, 2020 at 12:00 pm

    Kære Holger!

    Jeg har købt en "stak" store andelår og do. andebryster (gennemsnitsvægten er mere 300 g for både lår og bryster).

    Min plan var at stege dem lillejuleaften og varme dem juleaften. Mon jeg kan bruge din rigtig gode opskrift?

    På forhånd tak og glædelig jul 🙂

    Mvh
    Mette

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her