Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Bearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør opskrift

Bearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør opskrift

bearnaisesmør kryddersmør på hakkebøf
4.9 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
215
SHARES
FacebookMessenger215PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 20. april 2021

Bearnaisesmør er noget af det allerbedste, som du kan komme på din bøf, og den bedste opskrift på kryddersmør får du her. Med den lækre smag af bearnaise.

Hvis du elsker bearnaise sauce, så vil du også knuselske bearnaisesmør.

Det verdenskendte kryddersmør, der blandt andet laves med estragon og lidt eddike, og som smager præcist som bearnaisesaucen.

Opskriften er beregnet til fire personer. Har du lavet for meget kryddersmør, kan du opbevare det på køl i et par dage.

Se også mine opskrifter på:

  • Persillesmør
  • Hjemmelavet hvidløgssmør
  • Estragonsmør

Opskrift på bearnaisesmør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør opskrift

4.87 fra 15 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 363
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 1 forårsløg
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk sherryeddike
  • 1 håndfuld estragon
  • salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Det kolde smør skæres i små tern og kommes i en skål. Jo, vi bruger en hel pakke smør til denne opskrift på bearnaisesmør.
  2. Forårsløg hakkes ganske fint og kommes ved.
  3. Tilsæt derefter sennep (her har jeg anvendt en klassisk sennep fra Bornholm, som jeg er meget glad for), friskpresset citronsaft og sherryeddike. En anden eddike kan også anvendes.
  4. Estragon skylles og snittes derefter fint. Jeg plejer at bruge hvad der svarer til en god håndfuld. Det passer normalt til mængden af en lille potte estragon. Husk at det er estragonen, der giver den særegne smag til dit bearnaisesmør, så spar ikke på det.
  5. Endelig kommes en smule salt ved.
  6. Rør nu alle ingredienserne sammen indtil smørmassen er jævn. Du kan også bruge en elpisker.
  7. Læg smørklumpen ud på et stykke madpakkepapir eller bagepapir, tryk den lidt aflang til en tyk pølse.
  8. Fold papiret ind over smør og tryk det tæt til, hvorefter det rulles sammen. Drej enderne sammen som en nytårsknallert, så smørret lukkes helt inde.
  9. Læg på køl i mindst en time inden brug.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 363kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 41gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 2gKolesterol: 108mgNatrium: 336mgKalium: 37mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.2gVitamin A: 1299IUVitamin C: 2mgCalcium: 19mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening
bearnaisesmør på skærebræt
Det lækre bearnaisesmør eller kryddersmør skæres i skiver lige inden servering. Anrettes eventuelt ovenpå de varme bøffer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Bearnaisesmør

Det lækre kryddersmør er især perfekt på en god bøf, eksempelvis en cotes de boeuf.

Men prøv det også til kød, som du har tilberedt sous vide.

Eller hvad med bearnaisekartofler. Her bager du små kartofler møre i ovnen i cirka 35 minutter, hvorefter de mases lidt flade.

Fordel så skiver af bearnaisesmør ovenpå de maste kartofler, og servér straks.

Det er tilbehør, som altid vækker lykke.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required