Bearnaisesmør er noget af det allerbedste, som du kan komme på din bøf, og den bedste opskrift på kryddersmør får du her. Med den lækre smag af bearnaise.
Hvis du elsker bearnaise sauce, så vil du også knuselske bearnaisesmør.
Det verdenskendte kryddersmør, der blandt andet laves med estragon og lidt eddike, og som smager præcist som bearnaisesaucen.
Opskriften er beregnet til fire personer. Har du lavet for meget kryddersmør, kan du opbevare det på køl i et par dage.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på bearnaisesmør
Bearnaisesmør - verdens bedste kryddersmør opskrift
Ingredienser
- 200 g smør
- 1 forårsløg
- 1 tsk sennep
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk sherryeddike
- 1 håndfuld estragon
- salt
Fremgangsmåde
- Det kolde smør skæres i små tern og kommes i en skål. Jo, vi bruger en hel pakke smør til denne opskrift på bearnaisesmør.
- Forårsløg hakkes ganske fint og kommes ved.
- Tilsæt derefter sennep (her har jeg anvendt en klassisk sennep fra Bornholm, som jeg er meget glad for), friskpresset citronsaft og sherryeddike. En anden eddike kan også anvendes.
- Estragon skylles og snittes derefter fint. Jeg plejer at bruge hvad der svarer til en god håndfuld. Det passer normalt til mængden af en lille potte estragon. Husk at det er estragonen, der giver den særegne smag til dit bearnaisesmør, så spar ikke på det.
- Endelig kommes en smule salt ved.
- Rør nu alle ingredienserne sammen indtil smørmassen er jævn. Du kan også bruge en elpisker.
- Læg smørklumpen ud på et stykke madpakkepapir eller bagepapir, tryk den lidt aflang til en tyk pølse.
- Fold papiret ind over smør og tryk det tæt til, hvorefter det rulles sammen. Drej enderne sammen som en nytårsknallert, så smørret lukkes helt inde.
- Læg på køl i mindst en time inden brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Bearnaisesmør
Det lækre kryddersmør er især perfekt på en god bøf, eksempelvis en cotes de boeuf.
Men prøv det også til kød, som du har tilberedt sous vide.
Eller hvad med bearnaisekartofler. Her bager du små kartofler møre i ovnen i cirka 35 minutter, hvorefter de mases lidt flade.
Fordel så skiver af bearnaisesmør ovenpå de maste kartofler, og servér straks.
Det er tilbehør, som altid vækker lykke.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: