En nem opskrift på bearnaise kartoffelsalat. En lækker salat med kartofler og smag af bearnaise, og den er god til grillmad og andre retter.
Bearnaise kartoffelsalat er klart en af sommerens bedste opskrifter på tilbehør til grillmad og meget andet.
Modsat den klassiske kartoffelsalat får du her en udgave med smag af bearnaise, og den ved jeg mange elsker.
Denne opskrift er med en hjemmelavet bearnaise mayo, der er lavet helt fra bunden. Du kan dog godt snyde lidt og i stedet anvende en købt mayonnaise.
Bemærk, at du ikke skal bruge hele portionen af den hjemmelavede mayonnaise, men resten er god som dip til pommes frites og meget andet.
Endelig skal det siges, at bearnaise kartoffelsalaten er fremragende med de nye, danske kartofler, men du kan selvfølgelig lave den året rundt. Om vinteren er det smart at stege kartoflerne i ovnen, køle dem af og vende dem i din mayo.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på bearnaise kartoffelsalat
Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør.
Bearnaise kartoffelsalat
Ingredienser
Hjemmelavet bearnaise mayo
- 1 æg - skal have stuetemperatur
- 2 tsk hvidvinseddike
- 2 tsk bearnaiseessens
- 1 tsk sennep - evt. dijon
- 175 g olie - smagsneutral, eks. solsikkeolie
- 1 spsk citronsaft - friskpresset
- 2 spsk estragon - friske blade, hakket
- salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
- 1 kg kartofler - små, kogte og kolde
- 2 rødløg - små, finthakket
- 1 håndfuld purløg - hakket
- 175 g creme fraiche
- 150 g bearnaise mayo
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave en hjemmelavet bearnaise mayo. Husk at alle ingredienserne skal have stuetemperatur, da de så er nemmere at piske sammen. Kom 1 æg i en skål sammen med 2 tsk hvidvinseddike, 2 tsk bearnaiseessens, 1 tsk sennep og 1 spsk citronsaft. Pisk det godt sammen med et almindeligt piskeris eller en elpisker.
- I en tynd stråle piskes 175 g olie derefter gradvist i indtil den rette konsistens opnås.
- 2 spsk estragon (hakket) vendes forsigtigt i, og der smages til med salt og friskkværnet peber. Stilles på køl.
- 1 kg kartofler skæres ud i mundrette stykker og koges netop møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt af!
- 2 rødløg hakkes fint og 1 håndfuld purløg snittes.
- 175 g creme fraiche vendes sammen med 150 g bearnaise mayo - du skal altså ikke bruge hele portionen af den hjemmelavede bearnaisemayo. Gem resten på køl til senere brug.
- Vend forsigtigt de kolde kartofler i sammen med løg og purløg, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er den færdige bearnaise kartoffelsalat klar til servering, og den er god til alt fra frikadeller til grillmad og meget andet. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ole
Må bedømme opskriften først
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Du er meget velkommen til at komme med din vurdering af den.