Få min opskrift på bananroulade, der er en nem og hurtig chokoladeroulade med banan og flødeskum. God måde at få brugt de overmodne bananer.
Bananroulade er en nem og hurtig opskrift på en populær kage, der ikke tager mange minutter at lave.
Det er en chokoladeroulade, hvor dejen blandt andet laves med kartoffelmel og kakao, og rouladen fyldes med mosede bananer og flødeskum. Så simpelt er det.
Det er derfor en delikat anledning til at få ryddet ud i overmodne bananer, også for at undgå de irriterende bananfluer.
Jeg har skåret lidt ned på sukkerindholdet i kagen, men ønsker du en mere sød roulade med banan, ja så er det bare at komme lidt mere sukker i dejen.
Se mere indhold her:
Opskrift på bananroulade
Bananroulade
Ingredienser
Roulade dej
- 3 æg
- 100 g sukker
- 75 g hvedemel
- 30 g kartoffelmel
- 30 g kakao - usødet
- 1 tsk bagepulver - svarende til ca. 6 gram
Fyld i bananroulade
- 3 bananer - modne, moses med en gaffel
- 200 g fløde - pisket til flødeskum
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft.
- Kom sukker i en skål, og pisk nu gradvist æggene i et ad gangen. Piskes til en lys og luftig æggemasse. Ønskes en sødere kage, kan der tilsættes lidt mere sukker.
- I en anden skål blandes hvedemel med kartoffelmel, kakao og bagepulver. Sigtes ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen uden at slå for meget luft ud af dejen! Jeg plejer at bruge min dejskraber til det.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og bred dejen til din bananroulade ud på bagepapiret. Dejen skal fylde næsten hele bagepladen, men selvfølgelig ikke ud over kanten på bagepapiret.
- Bag nu dejen midt i ovnen i ca. 8 minutter.
- Imens lægger du et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drysser lidt sukker på det. Denne mængde sukker indgår ikke i opskriften.
- Tag den bagte rouladedej ud af ovnen, og vend den over på bagepapiret med sukker, så bagepapiret på kagen nu vender opad. Tryk kagen let ned i sukkeret, og træk forsigtigt bagepapiret af kagen.
- Rul forsigtigt rouladen sammen og lad den køle lidt af. Derefter rulles den ud igen.
- Pisk fløden til en god flødeskum - se evt. her hvordan du pisker det perfekte flødeskum. Kom flødeskummet i en sprøjtepose eller frysepose med stor stjernetyl.
- Mos de modne bananer med en gaffel, og fordel bananmassen på den afkølede kage.
- Sprøjt derefter tre striber flødeskum ud på rouladen. Se på fotoet hvordan det gøres.
- Rul så din bananroulade forsigtigt sammen, og slut af med at sætte rouladen på samlingen. Skær enderne til, og pynt bananrouladen med flødeskum på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige bananroulade stilles gerne på køl i mindst en time, hvor rouladen nu sætter sig yderligere. Så er den nemmere at skære ud.
Holdbarheden på denne chokoladeroulade med banan og flødeskum er ca. et døgns tid i køleskabet.
Kagen er ikke fryseegnet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: