Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Bananroulade - roulade med kakao, banan og flødeskum

Bananroulade - roulade med kakao, banan og flødeskum

bananroulade med flødeskum
4.6 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
715
SHARES
FacebookMessenger715PinterestEmailSMS

Få min opskrift på bananroulade, der er en nem og hurtig chokoladeroulade med banan og flødeskum. God måde at få brugt de overmodne bananer.

Bananroulade er en nem og hurtig opskrift på en populær kage, der ikke tager mange minutter at lave.

Det er en chokoladeroulade, hvor dejen blandt andet laves med kartoffelmel og kakao, og rouladen fyldes med mosede bananer og flødeskum. Så simpelt er det.

Det er derfor en delikat anledning til at få ryddet ud i overmodne bananer, også for at undgå de irriterende bananfluer.

Jeg har skåret lidt ned på sukkerindholdet i kagen, men ønsker du en mere sød roulade med banan, ja så er det bare at komme lidt mere sukker i dejen.

Se mere indhold her:

  • Bananmuffins med eller uden chokolade
  • Danmarks bedste hindbærroulade
  • Klassisk banankage

Opskrift på bananroulade

Bananroulade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 7 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Få min opskrift på bananroulade, der er en nem og hurtig chokoladeroulade med banan og flødeskum. God måde at få brugt de overmodne bananer.
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Roulade dej
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 30 g kartoffelmel
  • 30 g kakao usødet
  • 1 tsk bagepulver svarende til ca. 6 gram
Fyld i bananroulade
  • 3 bananer modne, moses med en gaffel
  • 200 g fløde pisket til flødeskum

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft.
  2. Kom sukker i en skål, og pisk nu gradvist æggene i et ad gangen. Piskes til en lys og luftig æggemasse. Ønskes en sødere kage, kan der tilsættes lidt mere sukker.
  3. I en anden skål blandes hvedemel med kartoffelmel, kakao og bagepulver. Sigtes ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen uden at slå for meget luft ud af dejen! Jeg plejer at bruge min dejskraber til det.
  4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og bred dejen til din bananroulade ud på bagepapiret. Dejen skal fylde næsten hele bagepladen, men selvfølgelig ikke ud over kanten på bagepapiret.
  5. Bag nu dejen midt i ovnen i ca. 8 minutter.
  6. Imens lægger du et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drysser lidt sukker på det. Denne mængde sukker indgår ikke i opskriften.
  7. Tag den bagte rouladedej ud af ovnen, og vend den over på bagepapiret med sukker, så bagepapiret på kagen nu vender opad. Tryk kagen let ned i sukkeret, og træk forsigtigt bagepapiret af kagen.
  8. Rul forsigtigt rouladen sammen og lad den køle lidt af. Derefter rulles den ud igen.
  9. Pisk fløden til en god flødeskum - se evt. her hvordan du pisker det perfekte flødeskum. Kom flødeskummet i en sprøjtepose eller frysepose med stor stjernetyl.
  10. Mos de modne bananer med en gaffel, og fordel bananmassen på den afkølede kage.
  11. Sprøjt derefter tre striber flødeskum ud på rouladen. Se på fotoet hvordan det gøres.
    bananroulade med banan og flødeskum
  12. Rul så din bananroulade forsigtigt sammen, og slut af med at sætte rouladen på samlingen. Skær enderne til, og pynt bananrouladen med flødeskum på toppen.

Næringsindhold

Kalorier2017kcalKulhydrater286gProtein42gFedt91gMættet fedt53gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt25gTransfedt0.1gKolesterol717mgNatrium544mgKalium2478mgKostfibre24gSukker151gVitamin A3879IUVitamin C33mgCalcium294mgJern12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Den færdige bananroulade stilles gerne på køl i mindst en time, hvor rouladen nu sætter sig yderligere. Så er den nemmere at skære ud.

Holdbarheden på denne chokoladeroulade med banan og flødeskum er ca. et døgns tid i køleskabet.

Kagen er ikke fryseegnet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. helga skriver

    juli 24, 2025 at 4:33 pm

    den er bare god jeg prøver mange af dine opskrifter

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required