Indhold
Bananroulade
Ingredienser
- 100 g sukker
- 3 æg
- 75 g hvedemel
- 30 g kartoffelmel
- 30 g kakao (usødet)
- 1 tsk bagepulver (svarende til ca. 6 gram)
- 200 g fløde (pisket til flødeskum)
- 3 bananer (modne, moses med en gaffel)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft.
- Kom 100 g sukker i en skål, og pisk nu gradvist 3 æg i et ad gangen. Piskes til en lys og luftig æggemasse. Ønskes en sødere kage, kan der tilsættes lidt mere sukker.
- I en anden skål blandes 75 g hvedemel med 30 g kartoffelmel, 30 g kakao og 1 tsk bagepulver. Sigtes ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen uden at slå for meget luft ud af dejen! Jeg plejer at bruge min dejskraber til det.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og bred dejen til din bananroulade ud på bagepapiret. Dejen skal fylde næsten hele bagepladen, men selvfølgelig ikke ud over kanten på bagepapiret.
- Bag nu dejen midt i ovnen i ca. 8 minutter.
- Imens lægger du et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drysser lidt sukker på det. Denne mængde sukker indgår ikke i opskriften.
- Tag den bagte rouladedej ud af ovnen, og vend den over på bagepapiret med sukker, så bagepapiret på kagen nu vender opad. Tryk kagen let ned i sukkeret, og træk forsigtigt bagepapiret af kagen.
- Rul forsigtigt rouladen sammen og lad den køle lidt af. Derefter rulles den ud igen.
- Pisk 200 g fløde til en god flødeskum - se evt. her hvordan du pisker det perfekte flødeskum. Kom flødeskummet i en sprøjtepose eller frysepose med stor stjernetyl.
- Mos 3 bananer med en gaffel, og fordel bananmassen på den afkølede kage. Bedst er rouladen med modne bananer!
- Sprøjt derefter tre striber flødeskum ud på rouladen. Se på fotoet hvordan det gøres.
- Rul så din bananroulade forsigtigt sammen, og slut af med at sætte rouladen på samlingen. Skær enderne til, og pynt bananrouladen med flødeskum på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på bananroulade
Bananroulade er en nem og hurtig opskrift på en populær kage, der ikke tager mange minutter at lave.
Det er en chokoladeroulade, hvor dejen blandt andet laves med kartoffelmel og kakao, og rouladen fyldes med mosede bananer og flødeskum. Så simpelt er det.
Det er derfor en delikat anledning til at få ryddet ud i overmodne bananer, også for at undgå de irriterende bananfluer.
Jeg har skåret lidt ned på sukkerindholdet i kagen, men ønsker du en mere sød roulade med banan, ja så er det bare at komme lidt mere sukker i dejen.
Se flere opskrifter:
Note
Den færdige bananroulade stilles gerne på køl i mindst en time, hvor rouladen nu sætter sig yderligere. Så er den nemmere at skære ud.
Holdbarheden på denne chokoladeroulade med banan og flødeskum er ca. et døgns tid i køleskabet.
Kagen er ikke fryseegnet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode






Janne skriver
Kan jeg bruge Maizena i stedet for kartoffelmel?
På forhånd tak
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Janne
Ja, det kan du faktisk godt. Maizena (majsstivelse) er en fin erstatning for kartoffelmel i roulader.
God bagelyst.
BH Holger
helga skriver
den er bare god jeg prøver mange af dine opskrifter