• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Bananroulade - roulade med kakao, banan og flødeskum

Bananroulade - roulade med kakao, banan og flødeskum

bananroulade med flødeskum
4.5 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
667
SHARES
FacebookMessenger667PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. juni 2023 - Udgivet:  22. juni 2021

Få min opskrift på bananroulade, der er en nem og hurtig chokoladeroulade med banan og flødeskum. God måde at få brugt de overmodne bananer.

Bananroulade er en nem og hurtig opskrift på en populær kage, der ikke tager mange minutter at lave.

Det er en chokoladeroulade, hvor dejen blandt andet laves med kartoffelmel og kakao, og rouladen fyldes med mosede bananer og flødeskum. Så simpelt er det.

Det er derfor en delikat anledning til at få ryddet ud i overmodne bananer, også for at undgå de irriterende bananfluer.

Jeg har skåret lidt ned på sukkerindholdet i kagen, men ønsker du en mere sød roulade med banan, ja så er det bare at komme lidt mere sukker i dejen.

Se mere indhold her:

  • Bananmuffins med eller uden chokolade
  • Danmarks bedste hindbærroulade
  • Klassisk banankage

Opskrift på bananroulade

bananroulade med flødeskum
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bananroulade

4.54 fra 26 stemmer
Få min opskrift på bananroulade, der er en nem og hurtig chokoladeroulade med banan og flødeskum. God måde at få brugt de overmodne bananer.
Forb. tid 7 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 2017
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Roulade dej
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g hvedemel
  • 30 g kartoffelmel
  • 30 g kakao - usødet
  • 1 tsk bagepulver - svarende til ca. 6 gram
Fyld i bananroulade
  • 3 bananer - modne, moses med en gaffel
  • 200 g fløde - pisket til flødeskum

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft.
  2. Kom sukker i en skål, og pisk nu gradvist æggene i et ad gangen. Piskes til en lys og luftig æggemasse. Ønskes en sødere kage, kan der tilsættes lidt mere sukker.
  3. I en anden skål blandes hvedemel med kartoffelmel, kakao og bagepulver. Sigtes ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen uden at slå for meget luft ud af dejen! Jeg plejer at bruge min dejskraber til det.
  4. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og bred dejen til din bananroulade ud på bagepapiret. Dejen skal fylde næsten hele bagepladen, men selvfølgelig ikke ud over kanten på bagepapiret.
  5. Bag nu dejen midt i ovnen i ca. 8 minutter.
  6. Imens lægger du et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drysser lidt sukker på det. Denne mængde sukker indgår ikke i opskriften.
  7. Tag den bagte rouladedej ud af ovnen, og vend den over på bagepapiret med sukker, så bagepapiret på kagen nu vender opad. Tryk kagen let ned i sukkeret, og træk forsigtigt bagepapiret af kagen.
  8. Rul forsigtigt rouladen sammen og lad den køle lidt af. Derefter rulles den ud igen.
  9. Pisk fløden til en god flødeskum - se evt. her hvordan du pisker det perfekte flødeskum. Kom flødeskummet i en sprøjtepose eller frysepose med stor stjernetyl.
  10. Mos de modne bananer med en gaffel, og fordel bananmassen på den afkølede kage.
  11. Sprøjt derefter tre striber flødeskum ud på rouladen. Se på fotoet hvordan det gøres.
    bananroulade med banan og flødeskum
  12. Rul så din bananroulade forsigtigt sammen, og slut af med at sætte rouladen på samlingen. Skær enderne til, og pynt bananrouladen med flødeskum på toppen.

Næringsindhold

Kalorier: 2017kcalKulhydrater: 286gProtein: 42gFedt: 91gMættet fedt: 53gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 25gTransfedt: 0.1gKolesterol: 717mgNatrium: 544mgKalium: 2478mgKostfibre: 24gSukker: 151gVitamin A: 3879IUVitamin C: 33mgCalcium: 294mgJern: 12mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdige bananroulade stilles gerne på køl i mindst en time, hvor rouladen nu sætter sig yderligere. Så er den nemmere at skære ud.

Holdbarheden på denne chokoladeroulade med banan og flødeskum er ca. et døgns tid i køleskabet.

Kagen er ikke fryseegnet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required