• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Airfryer › Banankage i airfryer: Nem opskrift uden smør

Banankage i airfryer: Nem opskrift uden smør

banankage i airfryer
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. oktober 2024 - Udgivet:  16. september 2024

Indhold

  1. Få den nemme opskrift på banankage i airfryer. Kagen er bagt uden smør, men i stedet med olie, og så er der masser af banan i den. Mums.
  2. Opskrift på banankage i airfryer
  3. Banankage i airfryer: Nem opskrift uden smør
  4. Servering

Få den nemme opskrift på banankage i airfryer. Kagen er bagt uden smør, men i stedet med olie, og så er der masser af banan i den. Mums.

Banankage i airfryer er en skøn og lækker kage, der altid vækker glæde.

Her får du min opskrift på en fantastisk kage med masser af moden banan, og tilmed er kagen bagt uden smør. I stedet bruges en solsikkeolie eller anden smagsneutral olie.

Kagen bages i en form på ca. 20 gange 20 centimeter, og den beklædes med bagepapir eller en papirform. Brug helst en bageform af metal. Min erfaring er, at silikoneforme leder varmen dårligere, og derfor risikerer du en ubagt kagebund. Og det ønsker du ikke.

Her har jeg bagt banankagen i min Philips airfryer, og bagetiden kan variere en smule afhængig af model på airfryeren. Men den passer altså nogenlunde.

Ønskes tilsat chokolade, kan du hakke 80 gram mørk chokolade (eller lidt mere), og vende den i til sidst inden bagning. Og husk så at bruge modne bananer, der tilfører mere sødme og smag.

Der er kage nok til i hvert fald 8 personer i opskriften.God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bananmuffins i airfryer
  • Banankage i ovn
  • Bananmuffins i ovn
  • Banankage med chokolade

Opskrift på banankage i airfryer

banankage i airfryer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Banankage i airfryer: Nem opskrift uden smør

5 fra 2 stemmer
Få den nemme opskrift på banankage i airfryer. Kagen er bagt uden smør, men i stedet med olie, og så er der masser af banan i den. Mums.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Airfryer
Køkken: Dansk
Kalorier: 285
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g sukker
  • 3 æg - strl. M/L
  • 150 g hvedemel
  • 10 g vaniljesukker - svarende til 2 tsk.
  • 5 g bagepulver - svarende til 1 tsk.
  • 85 g solsikkeolie - eller anden smagsneutral olie
  • 200 g banan - moden og most med en gaffel

Fremgangsmåde
 

  1. Til banankage i airfryer starter du med at piske sukker grundigt sammen med æg. Æggemassen skal piskes lys og luftig, så det tager nogle minutter med elpiskeren. Læg derefter piskeren væk og find en dejskraber frem.
  2. Tilsæt hvedemel sammen med vaniljesukker og bagepulver. Vend det i dejen så der ikke er lommer af mel tilbage i den.
  3. Kom solsikkeolie i sammen med banan, der er most med en gaffel. Brug modne bananer, der giver kagen mere sødme.
  4. Vend det forsigtigt sammen. Ønskes en banankage med chokolade kan du tilsætte hakket mørk chokolade nu.
  5. Beklæd en form på ca. 20 gange 20 centimeter med bagepapir eller papirform. Formen skal selvfølgelig passe ned i din. airfryer.
  6. Fordel forsigtigt dejen i formen.
  7. Bag banankagen ved 160 grader, hvor den skal have ca. 40 minutter. Åbn ikke lågen undervejs, men stik i den efter de 40 minutter for at tjekke om kagen er gennembagt.

Næringsindhold

Kalorier: 285kcalKulhydrater: 40gProtein: 4gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.01gKolesterol: 61mgNatrium: 195mgKalium: 133mgKostfibre: 1gSukker: 23gVitamin A: 105IUVitamin C: 2mgCalcium: 14mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte banankage i airfryer køles af.

Kagen kan nydes som den er, men du kan også overtrække den med chokolade.

Smelt 80 gram mørk chokolade i en lille gryde, og fordel den over kagen. Lad chokoladen størkne. Velbekomme.

Banankagen er i øvrigt fryseegnet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majken

    januar 16, 2025 at 9:29 pm

    Hej 🙂
    Jeg forsøgte i ovn igen
    Men den virket færdig efter 26 min og tog den ud men så faldt den sammen
    Skal den have tiden ud selv om tandstik er tør efter 26 min ?

    Svar
  2. Majken

    oktober 04, 2024 at 8:01 pm

    Min airfryer duet ikke til det men lavet muffin i ovn og de blev mega gode
    Nu kan jeg bare ikke huske hvad jeg satte den på og det var varmluft ovn
    Hvad ville du sætte den på ? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 05, 2024 at 6:34 am

      Hej Majken
      Tak for det - og jeg ville nok sætte ovnen på 170 grader 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lene Didda Jensen

    september 30, 2024 at 6:57 pm

    Det er en super god opskrift, puttede chokoladestykker i og smurte den med Nutella på overfladen.

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen

    september 16, 2024 at 4:12 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din vurdering af den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required