Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Airfryer › Banankage i airfryer

Banankage i airfryer (nem opskrift uden smør)

banankage i airfryer
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
67
SHARES
FacebookMessenger67PinterestEmailSMS
Indhold
  • Banankage i airfryer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på banankage i airfryer
  • Servering
  • Kommentarer

Banankage i airfryer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Få den nemme opskrift på banankage i airfryer. Kagen er bagt uden smør, men i stedet med olie, og så er der masser af banan i den. Mums.
Antal: 8
Ret: Airfryer
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 3 æg strl. M/L
  • 150 g hvedemel
  • 10 g vaniljesukker svarende til 2 tsk.
  • 5 g bagepulver svarende til 1 tsk.
  • 85 g solsikkeolie eller anden smagsneutral olie
  • 200 g banan moden og most med en gaffel

Fremgangsmåde

  1. Til banankage i airfryer starter du med at piske 150 g sukker grundigt sammen med 3 æg. Æggemassen skal piskes lys og luftig, så det tager nogle minutter med elpiskeren. Læg derefter piskeren væk og find en dejskraber frem.
  2. Tilsæt 150 g hvedemel sammen med 10 g vaniljesukker og 5 g bagepulver. Vend det i dejen så der ikke er lommer af mel tilbage i den.
  3. Kom 85 g solsikkeolie i sammen med 200 g banan, der er most med en gaffel. Brug modne bananer, der giver kagen mere sødme.
  4. Vend det forsigtigt sammen. Ønskes en banankage med chokolade kan du tilsætte hakket mørk chokolade nu.
  5. Beklæd en form på ca. 20 gange 20 centimeter med bagepapir eller papirform. Formen skal selvfølgelig passe ned i din. airfryer.
  6. Fordel forsigtigt dejen i formen.
  7. Bag banankagen ved 160 grader, hvor den skal have ca. 40 minutter. Åbn ikke lågen undervejs, men stik i den efter de 40 minutter for at tjekke om kagen er gennembagt.

Næringsindhold

Kalorier285kcalKulhydrater40gProtein4gFedt13gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.01gKolesterol61mgNatrium195mgKalium133mgKostfibre1gSukker23gVitamin A105IUVitamin C2mgCalcium14mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på banankage i airfryer

Banankage i airfryer er en skøn og lækker kage, der altid vækker glæde.

Her får du min opskrift på en fantastisk kage med masser af moden banan, og tilmed er kagen bagt uden smør. I stedet bruges en solsikkeolie eller anden smagsneutral olie.

Kagen bages i en form på ca. 20 gange 20 centimeter, og den beklædes med bagepapir eller en papirform. Brug helst en bageform af metal. Min erfaring er, at silikoneforme leder varmen dårligere, og derfor risikerer du en ubagt kagebund. Og det ønsker du ikke.

Her har jeg bagt banankagen i min Philips airfryer, og bagetiden kan variere en smule afhængig af model på airfryeren. Men den passer altså nogenlunde.

Ønskes tilsat chokolade, kan du hakke 80 gram mørk chokolade (eller lidt mere), og vende den i til sidst inden bagning. Og husk så at bruge modne bananer, der tilfører mere sødme og smag.

Der er kage nok til i hvert fald 8 personer i opskriften.God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bananmuffins i airfryer
  • Banankage i ovn
  • Bananmuffins i ovn
  • Banankage med chokolade

Servering

Den færdigbagte banankage i airfryer køles af.

Kagen kan nydes som den er, men du kan også overtrække den med chokolade.

Smelt 80 gram mørk chokolade i en lille gryde, og fordel den over kagen. Lad chokoladen størkne. Velbekomme.

Banankagen er i øvrigt fryseegnet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette skriver

    august 21, 2025 at 11:38 am

    Så lækker
    Jeg kom chokolade karamel knapper i og den smager vildt godt
    Super nem at lave i min Philips airfryer

    Svar
  2. Anja skriver

    juni 22, 2025 at 3:04 pm

    Længe siden jeg har smagt banankage, så tvivl om det var noget for mig.
    Tilføjede derfor 1/2 dl havregryn (kæmpe fan af havregryn i bagværk) opbløde i en smule mælk (ca.3-4 spsk.) og 1/2 dl kokosmel, samt kokosdrys på toppen inden bagning.
    Tilføjede derfor 5 g ekstra olie og dryppede dejen med lidt citronsaft efter bagning. Meget modne bananer kan have en meget fyldig smag imo, så derfor citronsaft som modspil.
    Bagetiden og temperatur passede perfekt i min Cosori.
    Smagte faktisk allerbedst sidste dag (dag 3) hvor alle smagene flød endnu bedre sammen i en helhed og banansmagen ikke dominerede.

    Så tak for en fin (grund)opskrift 😉👍

    Svar
  3. Majken skriver

    januar 16, 2025 at 9:29 pm

    Hej 🙂
    Jeg forsøgte i ovn igen
    Men den virket færdig efter 26 min og tog den ud men så faldt den sammen
    Skal den have tiden ud selv om tandstik er tør efter 26 min ?

    Svar
  4. Majken skriver

    oktober 04, 2024 at 8:01 pm

    Min airfryer duet ikke til det men lavet muffin i ovn og de blev mega gode
    Nu kan jeg bare ikke huske hvad jeg satte den på og det var varmluft ovn
    Hvad ville du sætte den på ? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 05, 2024 at 6:34 am

      Hej Majken
      Tak for det - og jeg ville nok sætte ovnen på 170 grader 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Lene Didda Jensen skriver

    september 30, 2024 at 6:57 pm

    Det er en super god opskrift, puttede chokoladestykker i og smurte den med Nutella på overfladen.

    Svar
  6. Holger Rørby Madsen skriver

    september 16, 2024 at 4:12 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og kom gerne med din vurdering af den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Italiensk gris i airfryer
    Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg
  • hindbærgalette i airfryer
    Hindbærgalette i airfryer
  • ferskentærte i airfryer
    Ferskentærte i airfryer (nem opskrift)
  • Æbletærte i airfryer
    Æbletærte i airfryer (opskrift med mazarin og mørdej)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required