• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Baklava - de lækreste dessertkager med nødder

Billederesultat for baklava
Hjemmelavet baklava ser flot ud, og så smager de søde kager himmelsk. Foto: Rakel Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  22. juni 2022 - Udgivet:  1. marts 2022

Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Baklava kan bedst beskrives med en knasende sprød skorpe, sødme fra honning og smag af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
  2. Opskrift på hjemmelavet baklava
  3. Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tip
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Baklava kan bedst beskrives med en knasende sprød skorpe, sødme fra honning og smag af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.

Baklava sender mine smagsløg på ferie. Den søde kage er så lækker og tilpas eksotisk til, at man får en følelse af at være på en lille restaurant med kulørte lamper i Tyrkiet.

Jeg har selv været en del i Tyrkiet og Mellemøsten, og der er det nærmest et ritual for mig at spise disse kager.

Men min kærlighed startede først for alvor, da jeg fik arbejde på en tyrkisk restaurant i London. Kokken lavede de lækreste baklava, jeg har smagt. Og det er dem, som opskriften er inspireret af.

Hemmeligheden er at lade siruppen køle helt ned og hælde den ud over de varme kager. Det gør, at kagen forbliver sprød efter, siruppen er tilsat.

Opskrift på hjemmelavet baklava

Billederesultat for baklava

Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten

Baklava kan bedst beskrives ved dens sprøde skorpe, sødmen fra honningen og smagen af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
Bedømmelse
4.9 fra 12 stemmer
RetDessert, Kager
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 2 dl pistacienødder - usaltet
  • 2 dl valnødder
  • 2 dl hasselnødder
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk kanel - stødt
  • 1 tsk kardemomme - stødt
  • 400 g filodej - svarer til en pakke
  • 200 g smør - smeltet

Honning syrup

  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 2 dl honning
  • 5 stk nelliker - hele
  • 2 spsk appelsinskal - revet
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Honningsirup

  • Start med at lave honningsiruppen. Tag en lille gryde og tilføj vand og sukker, varm det på medium varme, til sukkeren er opløst.
  • Tilføj honning, nelliker, appelsinskræl og få massen til at koge, lad den derefter simre på lav varme i 20-25 minutter.
  • Lad siruppen køle ned til stuetemperatur. Fjern nellikerne og tilføj citronsaften.

Nøddeblandingen

  • Put alle nødderne i en food processor og blend dem, til de bliver fint hakket. Pas på med at gøre det i for lang tid, da nødderne ikke må blive til en pure.
  • Tilføj sukker, kanel og kardemomme. Miks det godt og stil det til side.
  • Tag et stort ovnfastfad og begynd at ligge et lag filodej i, pensel det med smeltet smør. Forsæt med det, til du har brugt en tredjedel af filodejen.
  • Tilføj halvdelen af nøddeblandingen på filodejen og forsæt med at ligge en tredjedel af filodejen i lag med smeltet smør imellem.
  • Tilføj nu den sidste halvdel af nøddeblandingen og den sidste tredjedel af filodejen og smørret. Slut af med at pensle smør på det øverste lag filodej.
  • Nu har du én stor baklava i dit fad. Skær forsigtigt linjer i dejen, som ender med at ligne et diamantmønster og som danner de individuelle baklavaer.
  • Bag den i en forvarmet ovn på 175 grader i cirka 20 minutter. Check gerne en gang i mellem, da den ikke må blive for mørk
  • Tag den varme baklava ud af ovnen og hæld straks den kolde sirup over den.
  • Lad den sætte sig i minimum en time. For optimalt resultat så sæt den i køleskabet og spis den dagen efter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Baklava er superlækker, når den er nylavet, men den bliver endnu bedre, når den har fået lov til at ligge natten over og absorbere siruppen.

Når først kagerne er kølet ned, kan de holde sig i cirka to uger.

Jeg vil klart anbefale at servere kagerne med en frisk myntete. Det er en god blanding, da den friske te mildner den meget søde smag.

Se også andre kager:

Spansk cheesecake

Småkager med daddelfyld

Lækker figenkage med mandler

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gert L

    september 02, 2022 at 5:20 pm

    Dejlig opskrift og kage. Men det hedder nu at lægge pladerne ikke ligge. Det gør de når de er lagt😁

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required