Skøn opskrift på Baileykage med lækker bund af Oreo. En rigtig god dessertkage, der pyntes med karamelsauce og masser af friske bær eller frugt.
Her får du opskriften på den populære Baileyskage, der blandt andet laves med bund af Oreo og en skøn karamelsauce.
Den lækre kage med Baileys er den perfekte dessertkage, og hvis du eks. mangler en kage til nytårsaften eller andre festlige lejligheder, ja så er kagen lige her.
Bemærk, at kagen skal laves dagen før.
Opskrift på Baileykage
Baileykage med bund af Oreo og lækker karamelsauce
Ingredienser
Bund
- 200 g Oreos
- 60 g smør - smeltet
Fyld
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 50 g rørsukker
- 300 g flødeost naturel
- 300 g mascarpone
- 1 spsk instant kaffe
- 1 spsk kogende vand
- ½ dl Bailey
- 4 dl piskefløde - pisket til skum
Karamelsauce
- 100 g muscavacosukker
- ½ spsk smør
- ¾ dl piskefløde
- ½ tsk. Maldon salt
Desuden
- frisk frugt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Kom Oreos i en foodprocessor/blender og kør til de er findelte. Smelt smørret og kom det i de blendede kager, rør det godt sammen, så smørret bliver fordelt.
- Smør en springform (ca. 24 cm. i diameter) og pres blandingen godt ud i bunden, stil den på køl, mens fyldet laves.
- Opløs kaffen i det kogende vand og lad det stå, til det er helt koldt. Hæld Bailey i og bland det sammen.
- Brug en el-mikser til at piske æggeblommer og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt.
- Tilsæt flødeost og mascapone, pisk på laveste hastighed, til det hele er blandet godt sammen.
- Hæld Bailey-blandingen i og pisk igen på laveste hastighed, til det er blandet helt sammen.
- Pisk fløden til skum, rimelig fast skum og vend det i blandingen lige så forsigtigt, med en dejskraber.
- Fordel blandingen ovenpå kagebunden, dæk kagen til og stil på køl natten over. Ingredienserne til karamelsaucen kommes i en gryde (undtagen Maldonsalt) og bringes i kog, ved lav varme.
- Rør i det af og til. Lad det koge ved svag varme i ca. 5 minutter, til det tykner.
- Tilsæt Maldon salt og rør det i. Hæld det i en skål og lad det køle helt af, inden det hældes på den kolde kage.
- Pynt med frisk frugt og bær, og stil din Baileykage koldt indtil den skal serveres.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Baileykage kan bruges til dessert og festlige lejligheder.
Brug eventuelt som kage til nytårsaften.
Opskrifter på andre dessertkager:
Gateau Marcel
Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
Gå til opskrift
Cheesecake
Her er opskriften på en rigtig Manhattan-style strawberry cheesecake. Klassisk ostekage fra USA med jordbær og sprød kiksebund.
Gå til opskrift
Gunvor kage (opskrift på dessertkage med marengs)
Gunvor kage er en både super nem og lækker dessertkage, som helt sikkert bliver en ny favorit hos dig. Kagen er bla. andet med marengs og frisk frugt.
Gå til opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Lene skriver
Jeg bor i udlandet og kan ikke få fat i Maldon salt. Kan jeg bruge almindeligt salt eller hvad skal jeg så gøre? Hvis jeg kan bruge alm salt, er det så samme forhold 1/2 tsk ?
Mvh Lene
Nini F. Bjørnsson skriver
Det hele ser så lækkert ud og det jeg laver smager dejligt så tak for opskrifterne også dem fra New Yorker By Heart
Venlig hilsen Nini