• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bagte rodfrugter

Bagte rodfrugter

bagte rodfrugter
4.6 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
391
SHARES
FacebookMessenger391PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. juni 2024 - Udgivet:  7. oktober 2023

Her er min opskrift på bagte rodfrugter, der er nemme at lave i ovn. Brug eks. kartofler, knoldselleri og gulerødder sammen med bla. honning.

Jeg elsker bagte rodfrugter, og de passer til både en god oksefilet eller en velstegt bøf på panden.

Du kan jo selv blande sammensætningen, men jeg vil foreslå, at du bruger en ligelig blanding af eks. kartofler, knoldselleri og gulerødder.

Pastinakker, kartofler, persillerødder, rødbeder og majroer er også gode at bage i ovnen, men brug hvad du har eller har lyst til.

Mange supermarkeder sælger glimrende blandingsposer, der er sammensat af netop disse rodfrugter. Så køb bare dem.

Du kan også sagtens lave de ovnbagte rodfrugter uden kartofler, men sammensætningen er op til dig.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min video med fremgangsmåde.

Se også mine opskrifter på:

  • Laks med rodfrugter i ovn
  • Rodfrugter med krydret kylling
  • Rodfrugtlasagne
  • Rodfrugtmos

Opskrift på bagte rodfrugter

bagte rodfrugter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagte rodfrugter - nem opskrift

4.64 fra 25 stemmer
Her er min opskrift på bagte rodfrugter, der er nemme at lave i ovn. Brug eks. kartofler, knoldselleri og gulerødder sammen med bla. honning.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 361
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg rodfrugter - blandede, evt. knoldselleri, kartofler, persillerod, pastinak, rødbede, gulerod eller majroe
  • 3 tsk sennep
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 spsk balsamico
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld timian - spar ikke på den, evt. også rosmarin og persille
  • 3 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Rengør rodfrugterne. Kartofler deles i mindre stykker, knoldselleri i tern. Skær top og bund af pastinakker, persillerødder og gulerødder, men skræl dem ikke. Det synes jeg er synd at gøre, da der sidder mange vitaminer i skrællen.
  2. Skær dem i mundrette stykker og læg dem i et ildfast fad.
  3. Bruger du rødbeder til bagte rodfrugter, skal du til gengæld skrælle dem. Pas på farven, da den sætter sig i alt. Skær rødbeden i mindre stykker, og kom også dem i fadet.
  4. Tilsæt så honning, sennep, balsamico, citronsaft og timian, og vend rodfrugterne godt rundt med hænderne.
  5. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Stil fadet ind i en forvarmet ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme, og giv nu rodfrugterne cirka 45 minutter derinde. Det afhænger af størrelsen på rodfrugterne, så mærk gerne efter når der er gået 40-45 minutter. Stik i dem med en kødnål eller gaffel.
  7. Undervejs må du i øvrigt meget gerne vende rodfrugterne, så de bliver bagt jævnt i ovnen. Bagte rodfrugter må gerne have en smule bid, men uden at være rå.

Næringsindhold

Kalorier: 361kcalKulhydrater: 58gProtein: 3gFedt: 15gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gNatrium: 67mgKalium: 962mgKostfibre: 13gSukker: 22gVitamin A: 15IUVitamin C: 47mgCalcium: 95mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag de bagte rodfrugter ud af ovnen, anret i en skål, giv dem lidt mere citronsaft og pynt med nogle kviste frisk timian. Eller anret dem direkte i det ildfaste fad.

De smager altså super godt!

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Asmussen

    januar 14, 2025 at 1:17 pm

    Når du skriver balsamico i dine opskrifter, er det så balsamico- eddike eller er , det balsamico- creme. ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 14, 2025 at 2:15 pm

      Hej Hanne
      Jeg bruger begge - så det er hvad du har 🙂
      Men min foretrukne er balsamicocreme.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Gerda Voss

    oktober 17, 2024 at 1:42 pm

    Hej!
    Til bagte rodfrugter kan man da erstatte akacie honning med blomster honning og med godt resultat??
    Hvilke kartofler - almindelige koge kartofler eller bagekartofler.
    Med venlig hilsen
    Gerda

    Svar
  3. Kerstin

    marts 19, 2023 at 12:49 pm

    Tak, det vil jeg prøve næste gang jeg bager rodfrugter - men hvornår skal honningen i? sammen med sennep, balsamico etc ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required