Her er en virkelig nem opskrift på bagte nye kartofler, der kan laves enten i grillen eller ovnen. De nye kartofler tilberedes med rosmarin.
Bagte nye kartofler er en god måde at tilberede de nye, danske kartofler på.
De fleste koger dem nok i saltet vand, men prøv at give dem en tur i ovnen eller grillen. Det er super godt.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se mere indhold her:
Opskrift på nye bagte kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill
Ingredienser
- 800 g kartofler - gerne nye og danske
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk flagesalt
- rosmarin - nogle kviste frisk rosmarin
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrubbes og vaskes, så de er helt fri for jord. Nye kartofler skal ikke skrælles.
- Dup dem tørre med et rent viskestykke.
- Læg kartoflerne i en skål, kom olivenolie, citronsaft, flagesalat og rosmarinblade ved. Spar ikke på rosmarinen, da den giver kartoflerne meget smag. Du kan også vende kartoflerne med smagsstofferne i en frysepose.
- Fordel kartoflerne i et ildfast fad (eventuelt beklædt med bagepapir), eller i en alubakke (det sidste er smart, hvis du vil lave dem i grillen).
- I ovnen skal de nye kartofler bages ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 30 minutter.
- I grillen er det ved indirekte varme, og forsøg at holde grillen på 200 grader. Også her er stegetiden cirka 30 minutter på nye bagte kartofler.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den præcise stegetid afhænger selvfølgelig af hvor store kartoflerne er.
Er der stor forskel på størrelsen, kan du med fordel dele de store kartofler i mindre stykker, så de tilberedes jævnt.
Stik i kartoflerne med en kødnål får at tjekke at de er nok. Og ellers giver du dem nogle minutter mere.
Men tilbered dem ikke længere end de netop er møre, for så kan de blive tørre.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: