Sådan laver du bagte kartofler med krydderurter og fløde. En nem opskrift på bagekartofler, der fyldes med mos og krydderurter.
Bagte kartofler med krydderurter og fløde er meget nemme at lave, og så passer de fyldte bagekartofler perfekt som tilbehør til mange kødretter.
Her bager du de store kartofler møre i ovnen, hvorefter de udhules og fyldet vendes med smør, fløde og friske krydderurter. Fyldet kommes tilbage i kartoflerne, som så lige får en hurtig tur mere i ovnen.
Bagekartoflerne kan i øvrigt også tilberedes i grillen, og her er det ved en indirekte varme og ca. 200 grader. tilberedningstiden er denne samme.
Se flere opskrifter med bagekartofler:
Opskrift på bagte kartofler med krydderurter
Bagte kartofler med krydderurter
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- Lidt olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 3 spiseskefulde smør
- 3 spiseskefulde fløde - eller lidt mere
- 4-6 spiseskefulde krydderurter - hakkede, eks. persille, purløg, timian elle andre
- revet ost - kan undlades
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og find et ildfast fad frem.
- Vask bagekartofler og tør dem af. Smøres eller pensles derefter med lidt olivenolie.
- Bag kartoflerne indtil de er møre, hvilket ca. tager 45 minutter. Du behøver ikke røre dem undervejs.
- Tag de bagte kartofler ud af ovnen og lad dem køle lidt af, da de er rygende varme.
- Skår låget af dem, og udhul kartoflerne. Kartoffelmassen kommes i en skål.
- Her vendes den med smør, flødes og frisk krydderurter. Jeg plejer at bruge persille, purløg og timian, men andre krydderurter kan også anvendes. Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
- Kom nu forsigtigt mosen tilbage i bagekartoflerne, og sørg for at få dem fyldt helt op. De bagte kartofler med krydderurter kan toppes med lidt revet ost, hvis du er vild med det.
- Stil kartoflerne tilbage i ovnen, hvor de skal have ca. 10 minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De bagte kartofler med krydderurter hviler lige 5-10 minutter inden servering, da de er meget varme.
De fyldte bagekartofler kan serveres til mange kødretter, herunder en velstegt culottesteg eller oksemørbrad.
Pernille Wittmaack Nielsen
Kan man forberede kartoflerne i god tid og så bage/varme dem når man skal spise ?