Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Bagte jordskokker

Bagte jordskokker i ovn med citron og timian

billederesultat for bagte jordskokker i ovn
4.8 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
202
SHARES
FacebookMessenger202PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bagte jordskokker
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bagte jordskokker
  • Tips
  • Bagte jordskokker i grill
  • Kommentarer

Bagte jordskokker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 39 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Bagte jordskokker: Jordskokkerne er en af de ofte oversete rodfrugter, men med sin nøddeagtige smag gør de sig super godt til blandt andet oksekød.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 2 spsk timian (blade)
  • 1 citron
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Vask og børst 500 g jordskokker så de er helt fri for jord. Kom godt ind i alle afkroge.
  2. Skær jordskokkerne i både, og kom dem op i et ildfast fad, som du har smurt med lidt olie.
  3. Dryp hurtigt med citronsaft fra 1 citron, da jordskokkerne på kort tid bliver mørke, når de er skåret over. Som det også er tilfældet med blandt andet skorzonerrødder og æbler. Syren fra citronen hindrer det - et smart trick med jordskokkerne.
  4. Pluk 2 spsk timian over, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  5. Bag jordskokkerne ved 200 grader i cirka 18-20 minutter. Så har de stadig et sprødt knæk, men giv dem fem minutter mere hvis du ønsker dem møre. De skal dog ikke bages helt ud, da de så bliver for kedelige.

Næringsindhold

Kalorier130kcalKulhydrater24gProtein3gFedt4gMættet fedt0.5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt3gNatrium587mgKalium575mgKostfibre3gSukker13gVitamin A43IUVitamin C20mgCalcium26mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på bagte jordskokker

Her er en lækker opskrift på bagte jordskokker med citron og timian.

Jordskokker er nemme at håndterne, selvom de ser besværlige ud.

Rens med en børste, og skær dem derefter i både.

Vær opmærksom på, at jordskokker hurtigt bliver mørke når skæres over (ligesom med æbler), og derfor skal de forarbejdes hurtigt.

Opskriften er til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Jordskokkesuppe
  • Kylling med jordskokker
  • Jordskokkechips
  • Smørstegte jordskokker med timian

Tips

De bagte jordskokker smager meget fint af nødder, og er et særdeles lækkert tilbehør til blandt andet oksekød, men kan også serveres til koteletter eller kylling.

Bagte jordskokker i grill

Jeg har her lavet jordskokkerne i ovn, men du kan sagtens også lave dem i en kuglegrill eller på gasgrill.

Her er det ved indirekte varme, stadig 200 grader - og bagetiden er den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ida skriver

    januar 18, 2021 at 6:20 pm

    Prøvede opskriften i dag. De fik 40 minutter, men var ikke rigtigt møre. Måske har mine jordskokker været store?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 20, 2021 at 6:12 am

      Hej Ida
      Ja, det lyder som om du har fundet nogle ordentlige basser 🙂
      Prøv næste gang at dele i mindre stykker, som også er nogenlunde lige store.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Sonja skriver

        november 01, 2024 at 4:03 pm

        Hej Holger,
        Er det ikke bedst at skrælle jordskokkerne?

      • Holger Rørby Madsen skriver

        november 01, 2024 at 4:27 pm

        Hej Sonja
        Det er en smagssag - jeg gør det normalt ikke, men vasker dem blot grundigt.
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required