Bagte jordskokker: Jordskokkerne er en af de ofte oversete rodfrugter, men med sin nøddeagtige smag gør de sig super godt til blandt andet oksekød.
Her er en lækker opskrift på bagte jordskokker med citron og timian.
Jordskokker er nemme at håndterne, selvom de ser besværlige ud.
Rens med en børste, og skær dem derefter i både.
Vær opmærksom på, at jordskokker hurtigt bliver mørke når skæres over (ligesom med æbler), og derfor skal de forarbejdes hurtigt.
Opskriften er til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på bagte jordskokker
Bagte jordskokker
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 1 håndfuld timian
- 1 citron
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vask og børst jordskokkerne så de er helt fri for jord. Kom godt ind i alle afkroge.
- Skær jordskokkerne i både, og kom dem op i et ildfast fad, som du har smurt med lidt olie.
- Dryp hurtigt med citronsaft, da jordskokkerne på kort tid bliver mørke, når de er skåret over. Som det også er tilfældet med blandt andet skorzonerrødder og æbler.
- Syren fra citronen hindrer det - et smart trick med jordskokkerne.
- Pluk timian over, dryp med lidt olie, og krydr med salt og peber.
- Bag jordskokkerne ved 200 grader i cirka 18-20 minutter. Så har de stadig et sprødt knæk, men giv dem fem minutter mere hvis du ønsker dem møre. De skal dog ikke bages helt ud, da de så bliver for kedelige.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De bagte jordskokker smager meget fint af nødder, og er et særdeles lækkert tilbehør til blandt andet oksekød, men kan også serveres til koteletter eller kylling.
Bagte jordskokker i grill
Jeg har her lavet jordskokkerne i ovn, men du kan sagtens også lave dem i en kuglegrill eller på gasgrill.
Her er det ved indirekte varme, stadig 200 grader - og bagetiden er den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ida
Prøvede opskriften i dag. De fik 40 minutter, men var ikke rigtigt møre. Måske har mine jordskokker været store?
Holger Rørby Madsen
Hej Ida
Ja, det lyder som om du har fundet nogle ordentlige basser 🙂
Prøv næste gang at dele i mindre stykker, som også er nogenlunde lige store.
Alt det bedste
Holger
Sonja
Hej Holger,
Er det ikke bedst at skrælle jordskokkerne?
Holger Rørby Madsen
Hej Sonja
Det er en smagssag - jeg gør det normalt ikke, men vasker dem blot grundigt.
Alt det bedste
Holger