Bagte cherrytomater er nemt tilbehør til blandt andet velstegte bøffer, og her får du opskriften og den præcise bagetid. Vendes med olie og oregano.
Bagte cherrytomater er hurtige at lave som tilbehør til blandt andet oksekød, men de går også fint til eksempelvis en lammekølle.
Tomaterne kan bages i både ovn og grill. Stegetiden er den samme, og det samme med varmen.
Cherrytomater i grill
Så hvis du laver dem i grillen, uanset om det er gasgrill eller kuglegrill, ja så er det ved 200 grader.
I grillen kan du med fordel bruge de små drypbakker, de passer helt perfekt i størrelsen. Og du griller dem selvfølgelig ved indirekte varme og under låg.
Jeg har her bagt cherrytomaterne med oregano, men de er også gode med timian eller basilikum. Du kan også vende en spiseskefuld balsamico i, det giver en anelse syre til tomaterne, hvilket klæder dem godt.
Du skal bruge – bagte cherrytomater til fire personer
400 gram økologiske cherrytomater
3 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld salt
1 teskefuld tørret oregano
Sådan laver du bagte cherrytomater i ovn eller grill
- Vask cherrytomaterne grundigt under den kolde hane, og tør dem af med et stykke køkkenrulle.
- Læg tomaterne op i et lille ildfast fad, der netop er så stort, at de ikke ligger i lag.
- Kom olivenolie, salt og oregano på, og vend forsigtigt cherrytomaterne undt med hænderne.
- Tænd ovnen på 200 grader, og bag tomaterne midt i ovnen i 10 minutter.
Tag dem ud og lad nu de bagte cherrytomater køle af i nogle få minutter inden servering, da de er MEGET varme inden i.
Bagetid for cherrytomater
Bagetid for cherrytomater i ovn: 10 minutter ved 200 grader varmluft
Hvad synes du om opskriften?
- Cherrytomater i grill
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.