Bagte cherrytomater med oregano er nemt tilbehør til blandt andet velstegte bøffer. Her får du opskriften og den præcise bagetid.
Bagte cherrytomater er hurtige at lave som tilbehør til blandt andet oksekød, men de går også fint til eksempelvis en lammekølle.
Tomaterne kan bages i både ovn og grill. Stegetiden er den samme, og det samme med varmen.
Så hvis du laver dem i grillen, uanset om det er gasgrill eller kuglegrill, ja så er det ved 200 grader.
I grillen kan du med fordel bruge de små drypbakker, de passer helt perfekt i størrelsen. Og du griller dem selvfølgelig ved indirekte varme og under låg.
Jeg har her bagt cherrytomaterne med oregano, men de er også gode med timian eller basilikum.
Du kan også vende en spiseskefuld balsamico i, det giver en anelse syre til tomaterne, hvilket klæder dem godt.
Opskrift på bagte cherrytomater
Bagte cherrytomater i ovn - så længe skal de bages
Ingredienser
- 400 gram cherrytomater
- 3 spsk olivenolie
- 1 teskefuld salt
- 1 teskefuld tørret oregano
Sådan gør du
- Læg tomaterne op i et lille ildfast fad, der netop er så stort, at de ikke ligger i lag.
- Kom olivenolie, salt og oregano på, og vend forsigtigt cherrytomaterne undt med hænderne.
- Tænd ovnen på 200 grader, og bag tomaterne midt i ovnen i 10 minutter.
- Tag dem ud og lad nu dem køle af i nogle få minutter inden servering, da de er MEGET varme indeni.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveres eventuelt til et rigtigt godt stykke kød og flødekartofler eller hasselback kartofler:
Del dine ideer og tanker med os andre her: