Bagte æbler med marcipan, kanel og mandler er ren hygge på en tallerken. Spis dem med vaniljeis eller flødeskum, så har du en lækker dessert.
Bagte æbler kan laves året rundt, om sommeren på grillen og om vinteren i ovnen.
Når æblerne fyldes med marcipan og andre gode sager, får vi den perfekte kombination af sødme og syrlighed.
Og sammen med en god vaniljeis eller cremet flødeskum er det en dessert, som de fleste mennesker vil bede om en ekstra portion af.
Opskriften gælder for et æble per person, men gang op, hvis du serverer for dessert-elskere.
Opskrift på bagte æbler med marcipan
Bagte æbler
Ingredienser
- 4 stk æbler
- 100 gram marcipan
- 1 håndfuld mandler - grofthakkede
- 1 tsk kanel
- smør
- piskefløde - pisket til flødeskum
- vaniljesukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skyl æblerne og udhul dem, så du beholder lidt af bunden med blomsten. Kerner og kernehus skal væk. Sæt æblerne på et ildfast fad.
- Hak mandler groft. Hæld ca. halvdelen ned til marcipanen, tilsæt en teskefuld kanel. Ælt massen sammen med hænderne. Tilføj nu mandler lidt efter lidt, til du synes, at der er nok.
- Form fire pølser af marcipanen. Kom en smørklat i hvert hul i æblerne og stop marcipanpølserne ned over smørklatten. Kom en smørklat ovenpå hvert æble.
- Bag æblerne ca. en halv time i ovnen, til de er bløde. Når de er færdigbagte, pisker du flødeskum med vaniljesukker i og serverer til de bagte æbler.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Jeg bruger hakkede mandler i opskriften, men du kan sagtens bruge valnødder eller hasselnødder i stedet.
Du kan også tilsætte rosiner i marcipanen, hvis I kan lide dem.
Se andre gode opskrifter med frugt:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: