• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Appelsindessert

Appelsindessert

Appelsindessert med makroner
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. december 2021 - Udgivet: 16. december 2021

Appelsindessert er en af de hurtigste desserter, og så smager den virkelig godt. Appelsiner, markoner og flødeskum er hovedingredienserne.

Appelsindessert med makroner er nok en af de nemmeste desserter at lave, og så smager den tilmed supergodt.

Desserten er både frisk, syrlig og sød. Og så giver en sjat Cointreau en aromatisk smag. Alt i alt en klassiker.

Det eneste du skal gøre, er at skære appelsiner ud, piske flødeskum og knuse makroner, som vædes i Cointreau. Herefter anrettes det i portionsglas. Nemmere bliver det ikke. Velbekomme.

Opskrift på lækker appelsindessert

Appelsindessert med makroner
Karen SenecaKaren Seneca

Appelsindessert

4.86 fra 7 stemmer
Appelsindessert er en af de hurtigste desserter, og så smager den virkelig godt. Appelsiner, markoner og flødeskum er hovedingredienserne.
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spsk Cointreau
  • 20 makroner - knuste
  • 4 appelsiner - i tern el.lign.
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at knuse makronerne med en kødhammer eller kagerulle. De skal ikke pulveriseres med blot knuses til små stykker.
  2. Hæld 1-2 spiseskefulde Cointreau over makronerne og bland det godt, så makronerne suger væsken til sig.
  3. Skær appelsinskrællerne af appelsinerne. Skær frugtkødet i tern, fjern alt det hvide og gerne hinderne, hvis du har tid og tålmodighed. Gem en halv appelsin til pynt.
  4. Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukker.
  5. Bland makronsmulderet godt i flødeskummet. Gem noget af det, som du ligger nederst i portionsglassene.
  6. Drys knuste markoner i bunden af fire portionsglas. Læg appelsintern over smulderet og kom makron-flødeskum henover appelsinstykkerne.
  7. Fordel nu resten af appelsinerne over flødeskum-makronblandingen og drys med lidt makron samt eventuelt guldstøv.
  8. Server din appelsindessert med en skive appelsin som pynt og server,
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

I stedet for at skrælle appelsiner, er det bedre at skære skrællen af, så du undgår det hvide på indersiden af skrællen.

Du kan også bruge Gran Marnier til de knuste makroner. Og hvis der er børn, laver du selvfølgelig særskilte portioner uden alkohol til dem.

Se andre opskrifter på lækre desserter:

Appelsinfromage

Gammeldags citronfromage

Appelsinkage med kokos

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required