Lækker og nem opskrift på bagt pasta. En god pastaret i ovn, der blandt andet laves med bacon og broccoli, og bages med en fløde- og æggemassse. Mums.
Opskriften på bagt pasta er beregnet til fire personer.
Ingredienser til bagt pasta
300 gram pasta (skruer eller penne)
En halv broccoli
150 gram bacon i tern
1 rødløg
3 fed hvidløg
2 håndfulde spinat
1 lille potte basilikum
300 gram fløde
2 æg
200 gram kogevand
1 teskefuld paprika
Lidt rasp
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Pasta koges al dente (med lidt bid) i letsaltet vand. Husk at pastaen skal en tur i ovnen efterfølgende, og derfor skal den ikke koges helt mør.
- Broccoli skæres i mindre buketter og koges med et minut sammen med pastaen.
- Hæld vandet fra - men husk at gemme 200 gram af det.
- Bacontern steges næsten sprøde på en pande. Rødløg og hvidløgsfed hakkes fint og steges med et minut. Kom også et par håndfulde frisk spinat ved og og lad spinaten falde sammen.
- Tag panden af varmen, pluk bladene af en potte basilikum og kom dem ved.
- Vej fløde af med kogevand og pisk et par æg i blandingen sammen med paprika, salt og peber.
- Find en bradepande på cirka 18 gange 24 centimeter frem, og fordel pasta og broccoli i den. Kom også indholdet fra panden i.
- Vend det forsigtigt rundt, og krydr med lidt salt og peber.
- Hæld fløde- og æggemassen ud over pastaretten, og drys med lidt rasp.
- Bagt pasta skal have cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft. Er den ikke helt nok, kan du give den et par minutter mere.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle
Lækre opskrifter, men ville gerne, om man kunne undgå alt det "unødvendige" på højre side, når man printer opskrifterne ud. Dermed kan man nøjes med at printe 1 side ud istedet for 2.