Indhold
Bagt laks med champignon sauce
Ingredienser
- 4 stk. laks (evt. en side laks skåret i fire stykker)
- olivenolie
- 1 citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk smør (stor)
- 1 spsk kalvefond (koncentreret)
- 250 g champignon (i skiver)
- 1 rødløg (i tynde både)
- 150 g spinat (frisk, skyllet)
- 2,5 dl fløde
- citronsaft (friskpresset)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader 180 grader varmluft.
- 4 stk. laks lægges i et ildfast fad, og dryppes med lidt olivenolie og friskpresset 1 citronsaft. Krydres med salt og friskkværnet peber. Skær evt. laksebøffer ud af en hel side laks. Tjek laksen for ben, og fjern dem med fingrene eller en pincet.
- Laksen skal have ca. 17-18 minutter ved 180 grader varmluft.
- I en varm pande kommes 1 spsk smør og 1 spsk kalvefond. Lad det bruse godt af. Steg så 250 g champignon grundigt, så de bliver flotte og brune. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde.
- Kom så 1 rødløg ved, og svits videre i et minuts tid, inden 150 g spinat tilsættes. Lad spinaten falde sammen.
- Tilsæt 2,5 dl fløde og lidt friskpresset citronsaft, og lad din champignon sauce creme lidt ind. Ønskes mere sauce kan der tilsættes mere fløde. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på laks med champignon
Bagt laks med champignon sauce er en af de retter, der både gør sig godt som lækker hverdagsmad og gæstemad.
Laksen steges i ovnen, og imens laver du den vidunderlige svampesauce med champignon og spinat. Det smager altså godt.
I min video kan du se fremgangsmåde, og opskriften er beregnet til fire personer.
Se flere lækre lakseopskrifter:
- Ovnbagt laks - opskrift med video og stegetid på laks i ovn
- Laks med asparges og spidskål (som nem aftensmad)
- Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon
Noter
Bagt laks med champignon sauce serveres straks, gerne sammen med kogte eller stegte kartofler. Pynt gerne med lidt hakket persille.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Line Andersen skriver
Jeg lavede det med en hel lakseside, og det blev perfekt.
Kan du foreslå lidt friskt grønt ved siden af?
Lisbeth Larsen skriver
Utrolig lækker ret.
Den skal helt sikkert laves igen.
Ingrid Vest skriver
Det er ved at være træls, når 'print opskriften' kun virker en gang imellem.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Ingrid
Jeg har desværre stadig en række opskrifter, der ikke er lagt over i det nye system. Men skriv endelig når du falder over såden en, og så skal jeg nok straks få lagt den over. Og dermed kommer printfunktionen til at fungere.
De bedste hilsner
Holger