Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med champignon

Bagt laks med champignon sauce

billede med bagt laks med champignon sauce
4.6 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook1kPinterestSMSEmailMessenger
1k
DELINGER
Indhold
  • Bagt laks med champignon sauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på laks med champignon
  • Noter
  • Kommentarer

Bagt laks med champignon sauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du en skøn opskrift på bagt laks med champignon sauce. En lækker aftensmad med laksesteaks i ovn, og en sauce med svampe og spinat.
Antal: 4
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Bagt laks
  • 4 stk. laks (evt. en side laks skåret i fire stykker)
  • olivenolie
  • 1 citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
Champignon sauce
  • 1 spsk smør (stor)
  • 1 spsk kalvefond (koncentreret)
  • 250 g champignon (i skiver)
  • 1 rødløg (i tynde både)
  • 150 g spinat (frisk, skyllet)
  • 2,5 dl fløde
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader 180 grader varmluft.
  2. 4 stk. laks lægges i et ildfast fad, og dryppes med lidt olivenolie og friskpresset 1 citronsaft. Krydres med salt og friskkværnet peber. Skær evt. laksebøffer ud af en hel side laks. Tjek laksen for ben, og fjern dem med fingrene eller en pincet.
  3. Laksen skal have ca. 17-18 minutter ved 180 grader varmluft.
  4. I en varm pande kommes 1 spsk smør og 1 spsk kalvefond. Lad det bruse godt af. Steg så 250 g champignon grundigt, så de bliver flotte og brune. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde.
  5. Kom så 1 rødløg ved, og svits videre i et minuts tid, inden 150 g spinat tilsættes. Lad spinaten falde sammen.
  6. Tilsæt 2,5 dl fløde og lidt friskpresset citronsaft, og lad din champignon sauce creme lidt ind. Ønskes mere sauce kan der tilsættes mere fløde. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier548kcalKulhydrater8gProtein35gFedt42gMættet fedt19gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.1gKolesterol161mgNatrium1316mgKalium1253mgKostfibre2gSukker5gVitamin A4584IUVitamin C17mgCalcium107mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på laks med champignon

Bagt laks med champignon sauce er en af de retter, der både gør sig godt som lækker hverdagsmad og gæstemad.

Laksen steges i ovnen, og imens laver du den vidunderlige svampesauce med champignon og spinat. Det smager altså godt.

I min video kan du se fremgangsmåde, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere lækre lakseopskrifter:

  • Ovnbagt laks - opskrift med video og stegetid på laks i ovn
  • Laks med asparges og spidskål (som nem aftensmad)
  • Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon

Noter

Bagt laks med champignon sauce serveres straks, gerne sammen med kogte eller stegte kartofler. Pynt gerne med lidt hakket persille.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Line Andersen skriver

    december 28, 2024 at 7:37 pm

    Jeg lavede det med en hel lakseside, og det blev perfekt.
    Kan du foreslå lidt friskt grønt ved siden af?

    Svar
  2. Lisbeth Larsen skriver

    maj 14, 2024 at 1:42 pm

    Utrolig lækker ret.
    Den skal helt sikkert laves igen.

    Svar
  3. Ingrid Vest skriver

    maj 10, 2022 at 6:09 pm

    Det er ved at være træls, når 'print opskriften' kun virker en gang imellem.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 12, 2022 at 9:50 am

      Hej Ingrid
      Jeg har desværre stadig en række opskrifter, der ikke er lagt over i det nye system. Men skriv endelig når du falder over såden en, og så skal jeg nok straks få lagt den over. Og dermed kommer printfunktionen til at fungere.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required