Bagt kylling med gulerødder og kartofler er en opskrift på mad i fad, som er nem at lave. En dejlig ret med kylling og grøntsager i ovn.
Bagt kylling med gulerødder og kartofler er en velsmagende ret, som både er god til hverdag og weekend.
Her laves en kylling i et fad i ovn på en bund af grøntsager, og retten er ganske nem at gå til.
Jeg kommer også soltørrede tomater ved, og det giver retten med bagt kylling et vidunderligt touch.
Skyen i fadet smager super skønt sammen med kylling og grøntsager, og opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
- Kylling i fad med kartofler og champignon-flødesauce
- Halv grillkylling i ovn med pommes frites
- Sådan laver du flækket ovnbagt kylling
- Stegt kylling i ovn - Få opskrift med stegetid
Opskrift på bagt kylling med gulerødder
Bagt kylling med gulerødder og kartofler i fad
Ingredienser
- 400 g gulerødder - i skiver
- 400 g kartofler - i små både
- 5 spsk soltørrede tomater - i olie, hakkede
- 3 dl vand
- 1 bouillonterning - høns
- 1 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- 1 håndfuld rosmarin
- 1 kylling - delt i 8 stykker
- 1 citron
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Kartofler skæres i tynde både, og du behøver ikke skrælle kartoflerne. Fordeles i et stort ildfast fad sammen med gulerødder i skiver.
- Kog vand op sammen med bouillonterning, og jævn med lidt majsstivelse. Hæld det i fadet. Kom også soltørrede tomater i. Jeg plejer at bruge hakkede soltørrede tomater i olie. De giver en fantastisk smag til retten, og lad bare lidt af olien fra tomaterne følge med. De skal altså ikke drænes for meget.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, stil fadet i ovnen og giv det 20 minutter.
- Imens parteres kylling i otte stykker, nemlig henholdsvis over- og underlår, mens brystfileterne deles i hver to stykker. Nu skriver jeg otte stykker, men du kan også komme vingerne med, og så bliver det selvfølgelig 10.
- Fordel en håndfuld hakket rosmarin i fadet, og læg derefter kyllingestykkerne på gulerødder og kartofler.
- Dryp saften af en halv citron over kyllingestykkerne, og dryp også lidt olivenolie over. Krydr kyllingen med salt og friskkværnet peber.
- Nu skal din bagt kylling med gulerødder og kartofler have ca. 40 minutter i ovnen, så kyllingen er gennemstegt. Måske nogle minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Bagt kylling med gulerødder og kartofler er som sagt en færdig omgang mad i fad, men det er godt at servere lidt focacciabrød og en god spidskålssalat til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: