Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Bagt kylling

Bagt kylling med gulerødder og kartofler i fad

bagt kylling med gulerødder og kartofler
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook79PinterestSMSEmailMessenger
79
DELINGER
Indhold
  • Bagt kylling med gulerødder og kartofler i fad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bagt kylling med gulerødder
  • Tips
  • Kommentarer

Bagt kylling med gulerødder og kartofler i fad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Bagt kylling med gulerødder og kartofler er en opskrift på mad i fad, som er nem at lave. En dejlig ret med kylling og grøntsager i ovn.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g gulerødder (i skiver)
  • 400 g kartofler (i små både)
  • 5 spsk soltørrede tomater (i olie, hakkede)
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning (høns)
  • 1 tsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 kylling (delt i 8 stykker)
  • 1 citron
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  2. Kartofler skæres i tynde både, og du behøver ikke skrælle kartoflerne. Fordeles i et stort ildfast fad sammen med gulerødder i skiver.
  3. Kog vand op sammen med bouillonterning, og jævn med lidt majsstivelse. Hæld det i fadet. Kom også soltørrede tomater i. Jeg plejer at bruge hakkede soltørrede tomater i olie. De giver en fantastisk smag til retten, og lad bare lidt af olien fra tomaterne følge med. De skal altså ikke drænes for meget.
  4. Krydr med salt og friskkværnet peber, stil fadet i ovnen og giv det 20 minutter.
  5. Imens parteres kylling i otte stykker, nemlig henholdsvis over- og underlår, mens brystfileterne deles i hver to stykker. Nu skriver jeg otte stykker, men du kan også komme vingerne med, og så bliver det selvfølgelig 10.
  6. Fordel en håndfuld hakket rosmarin i fadet, og læg derefter kyllingestykkerne på gulerødder og kartofler.
  7. Dryp saften af en halv citron over kyllingestykkerne, og dryp også lidt olivenolie over. Krydr kyllingen med salt og friskkværnet peber.
  8. Nu skal din bagt kylling med gulerødder og kartofler have ca. 40 minutter i ovnen, så kyllingen er gennemstegt. Måske nogle minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier406kcalKulhydrater34gProtein27gFedt19gMættet fedt5gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.1gKolesterol90mgNatrium922mgKalium1222mgKostfibre7gSukker9gVitamin A16944IUVitamin C44mgCalcium78mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på bagt kylling med gulerødder

Bagt kylling med gulerødder og kartofler er en velsmagende ret, som både er god til hverdag og weekend.

Her laves en kylling i et fad i ovn på en bund af grøntsager, og retten er ganske nem at gå til.

Jeg kommer også soltørrede tomater ved, og det giver retten med bagt kylling et vidunderligt touch.

Skyen i fadet smager super skønt sammen med kylling og grøntsager, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kylling i fad med kartofler og champignon-flødesauce
  • Halv grillkylling i ovn med pommes frites
  • Sådan laver du flækket ovnbagt kylling
  • Stegt kylling i ovn - Få opskrift med stegetid

Tips

Bagt kylling med gulerødder og kartofler er som sagt en færdig omgang mad i fad, men det er godt at servere lidt focacciabrød og en god spidskålssalat til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required