• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Bagt kylling med gulerødder og kartofler i fad

Bagt kylling med gulerødder og kartofler i fad

bagt kylling med gulerødder og kartofler
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. marts 2021 - Udgivet: 26. marts 2021

Bagt kylling med gulerødder og kartofler er en opskrift på mad i fad, som er nem at lave. En dejlig ret med kylling og grøntsager i ovn.

Bagt kylling med gulerødder og kartofler er en velsmagende ret, som både er god til hverdag og weekend.

Her laves en kylling i et fad i ovn på en bund af grøntsager, og retten er ganske nem at gå til.

Jeg kommer også soltørrede tomater ved, og det giver retten med bagt kylling et vidunderligt touch.

Skyen i fadet smager super skønt sammen med kylling og grøntsager, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kylling i fad med kartofler og champignon-flødesauce
  • Halv grillkylling i ovn med pommes frites
  • Sådan laver du flækket ovnbagt kylling
  • Stegt kylling i ovn - Få opskrift med stegetid

Opskrift på bagt kylling med gulerødder

bagt kylling med gulerødder og kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagt kylling med gulerødder og kartofler i fad

5 fra 4 stemmer
Bagt kylling med gulerødder og kartofler er en opskrift på mad i fad, som er nem at lave. En dejlig ret med kylling og grøntsager i ovn.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 406
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g gulerødder - i skiver
  • 400 g kartofler - i små både
  • 5 spsk soltørrede tomater - i olie, hakkede
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning - høns
  • 1 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 kylling - delt i 8 stykker
  • 1 citron
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  2. Kartofler skæres i tynde både, og du behøver ikke skrælle kartoflerne. Fordeles i et stort ildfast fad sammen med gulerødder i skiver.
  3. Kog vand op sammen med bouillonterning, og jævn med lidt majsstivelse. Hæld det i fadet. Kom også soltørrede tomater i. Jeg plejer at bruge hakkede soltørrede tomater i olie. De giver en fantastisk smag til retten, og lad bare lidt af olien fra tomaterne følge med. De skal altså ikke drænes for meget.
  4. Krydr med salt og friskkværnet peber, stil fadet i ovnen og giv det 20 minutter.
  5. Imens parteres kylling i otte stykker, nemlig henholdsvis over- og underlår, mens brystfileterne deles i hver to stykker. Nu skriver jeg otte stykker, men du kan også komme vingerne med, og så bliver det selvfølgelig 10.
  6. Fordel en håndfuld hakket rosmarin i fadet, og læg derefter kyllingestykkerne på gulerødder og kartofler.
  7. Dryp saften af en halv citron over kyllingestykkerne, og dryp også lidt olivenolie over. Krydr kyllingen med salt og friskkværnet peber.
  8. Nu skal din bagt kylling med gulerødder og kartofler have ca. 40 minutter i ovnen, så kyllingen er gennemstegt. Måske nogle minutter mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 406kcalKulhydrater: 34gProtein: 27gFedt: 19gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 90mgNatrium: 922mgKalium: 1222mgKostfibre: 7gSukker: 9gVitamin A: 16944IUVitamin C: 44mgCalcium: 78mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Bagt kylling med gulerødder og kartofler er som sagt en færdig omgang mad i fad, men det er godt at servere lidt focacciabrød og en god spidskålssalat til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required