• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Bagt kartoffelpure

Bagt kartoffelpure

billederesultat for bagt kartoffelpure
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
211
SHARES
FacebookMessenger211PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. december 2024 - Udgivet: 30. december 2024

Her er den bedste opskrift på bagt kartoffelpure med æg. En nærmest cremet og lækker pure med kartofler, der bages i ovn. God som tilbehør.

Bagt kartoffelpure er super lækkert tilbehør til mange retter, og den er blandt andet god som ledsager til bøffer og oksestege.

Her har jeg lavet kartoffelpureen med smør og æg, og den bages af i ovnen til sidst.

Det giver en lækker og meget cremet pure med kartofler, som i ovnen lige får den rigtige smag.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kartoffelmos
  • Kartoffelrøsti
  • Kartoffelmuffins

Opskrift på bagt kartoffelpure

billederesultat for bagt kartoffelpure
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagt kartoffelpure - nem og luftig

5 fra 4 stemmer
Her er den bedste opskrift på bagt kartoffelpure med æg. En nærmest cremet og lækker pure med kartofler, der bages i ovn. God som tilbehør.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 244
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kartofler - skrællede, skrællet vægt
  • 50 g smør - blødt
  • 50 g mælk - lun
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. De skrællede kartofler skæres i små tern, der kommes i en gryde. Hæld vand ved så kartoflerne netop er dækket. Du skal ikke komme salt i vandet, da kartoffelpureen smages til når den er færdig.
  2. Kog kartoflerne møre, hvilket tager cirka 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  3. Kom blødt smør ned til kartoflerne, og mos dem godt. Brug gerne en kartoffelmoser eller et piskeris, men ikke en elpisker.
  4. Mos også lidt lun mælk ind i i kartoffelpureen, og smag den til med salt og peber. Det er vigtigt at få saltet mosen grundigt.
  5. Mos til sidst æggene i et ad gangen.
  6. Smør fire ildfaste skål, og fordel pureen i skålene. Du kan også lave bagt kartoffelpure i et ildfast fad.
  7. Med en gaffel river du kartoffelpureen på toppen, så den får et flot og rillet mønster.
  8. Stil kartoffelpureen ind i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, og bag den i cirka 15 minutter, så den får en flot og gylden overflade. Som du kan se på billedet.

Næringsindhold

Kalorier: 244kcalKulhydrater: 27gProtein: 6gFedt: 13gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.4gKolesterol: 110mgNatrium: 707mgKalium: 684mgKostfibre: 3gSukker: 2gVitamin A: 454IUVitamin C: 30mgCalcium: 49mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Bagt kartoffelpure serveres straks - og den passer som sagt som tilbehør til mange kødretter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required