• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Bacontærte

billederesultat for bacontærte
En virkelig lækker bacontærte, der selvfølgelig laves med masser af bacon. Tærtebunden er saftig og smagfuld. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. april 2024 - Udgivet:  23. juli 2023

Del gerne:
16.9k
SHARES
FacebookMessenger16.9kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Verdens bedste bacontærte med en virkelig god tærtebund, der er saftig og fyldig og på ingen måde tør. Fyldes med bacon og porre.
  2. Opskrift på bacontærte
  3. Bacontærte
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.6 fra 100 stemmer
Gå til opskrift

Verdens bedste bacontærte med en virkelig god tærtebund, der er saftig og fyldig og på ingen måde tør. Fyldes med bacon og porre.

Bacontærte er nem aftensmad, og med denne opskrift får du altid en perfekt tærte.

Læg især mærke til den lækre tærtebund, der bare smager super godt.

Opskriften er til fire personer (måske er der lidt i overskud til madpakken dagen efter).

Se også mine tærteopskrifter på:

  • Lækker porretærte med skinke og spinat
  • Nem broccolitærte med broccoli og bacon
  • Madtærte i airfryer med broccoli og skinke

Opskrift på bacontærte

billederesultat for bacontærte

Bacontærte

Verdens bedste bacontærte med en virkelig god tærtebund, der er saftig og fyldig og på ingen måde tør. Fyldes med bacon og porre.
Bedømmelse
4.6 fra 100 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Tærtedej laves af

  • 200 g hvedemel
  • 125 g smør - koldt
  • 3 spsk vand
  • 1 nip salt

Fyld består af

  • 225 g bacon - i små tern
  • 1 porre
  • 1 rød peberfrugt
  • 8 æg
  • 2 dl fløde
  • Lidt timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Vej hvedemel af i en skål, og skær det kolde smør i mindre tern. Smuldr smørret ud i melet, og tilsæt derefter lidt vand og salt. Saml lynhurtigt dejen, og rul den derefter ud på et bord med lidt mel, så dejen ikke hænger fast.
  • Dejen rulles ud så den passer til en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Et godt trick er, at rulle dejen om kagerullen inden du lægger den over skålen. På den måde går dejen ikke i stykker.
  • Derefter skal tærten i køleskabet i mindst 30 minutter, og gerne en time.
  • Prik den med en gaffel, så den ikke buler op på grund af luften, og bag tærten i 10 minutter ved 185 grader varmluft i en forvarmet ovn.
  • Bacon skæres ud i små tern, som steges sprødes på en varm pande. Stil side. Porre renses og snittes i tynde ringe, mens den røde peberfrugt skæres i mindre, aflange stykker.
  • Pisk æg og fløde sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Tag den forbagte tærte ud af ovnen, og fordel først porreringe i bunden. Derefter peberfrugt, og til sidst bacontern. Hæld derefter æggemassen forsigtigt i, og slut af med finthakket frisk timian.
  • Bag nu bacontærten i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
794
% Daglig værdi*
Fedt
 
55
g
85
%
Mættet fedt
 
31
g
194
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
451
mg
150
%
Natrium
 
2053
mg
89
%
Kalium
 
367
mg
10
%
Kulhydrater
 
46
g
15
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
3729
IU
75
%
Vitamin C
 
58
mg
70
%
Calcium
 
121
mg
12
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Lad gerne tærten køle lidt af inden servering, hvor du blandt andet kan anrette med en spidskålssalat.

Tomatsalat er også fin til tærten. Du kan søge begge opskrifter frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Klavs

    november 12, 2024 at 10:59 am

    Hej Holger
    Super tærte opskrifter, jeg er vild med dem💪
    Men jeg og min kone er uenig om flg.
    Du skriver fløde i nogen af tærterne , og da det er mig der er kokken, vælger jeg at indkøbe piskefløde 32%, men min kone er af en anden menig, om at det ikke behøves at være den fløde, men det kunne være så meget andet, sågar sødmælk forslå hun, men hvad er det rigtige at tilsætte, jeg fastholde, når forfatteren skriver fløde, må det nu være den gode danske piskefløde , så hvad er op, eller ned☺️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 12, 2024 at 2:40 pm

      Hej Klavs
      Tak for de pæne ord, men jeg vil jo nødig være smagsdommer 🙂
      Men du kan hilse din søde kone og sige, at I begge har ret. Så husfreden er sikret.
      Jeg skifter gerne mellem mælk og fløde i tærterne. Fløden synes jeg giver en mere fyldig og fed æggemasse, mens mælken er mere kalorielet.
      Så begge kan bruges - det er mest en smagssag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lise Kristensen

    april 18, 2024 at 9:41 pm

    Hej.
    Elsker jeres opskrifter!
    Men jeg bruger creme fraiche til at samle tærtedej med. Det gør tærtebunden mindre hård og gir en god smag. Prøv det.
    Mvh. Lise

    Svar
  3. Yvonne

    april 12, 2024 at 3:57 pm

    Kan man fryse tærter ?
    For at lune den på dagen hvor den skal spises😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 12, 2024 at 6:02 pm

      Hej Yvonne
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Bente

    marts 15, 2022 at 3:34 pm

    Igen en super lækker opskrift fra Holger. Utrolig lægger tærte kan virkelig anbefales

    Svar
  5. Maiken

    april 22, 2019 at 11:57 pm

    Hejsa. Lækker opskrift!

    Jeg skal lave en del tærter i forme der har en diameter på 20cm. Kan du evt. hjælpe mig med at modificere tærtebunds-opskriften, så den passer til det?

    Mvh. Maiken

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required