• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Bacontærte

Bacontærte

billederesultat for bacontærte
4.6 fra 100 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17.2k
SHARES
FacebookMessenger17.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. april 2024 - Udgivet:  23. juli 2023

Verdens bedste bacontærte med en virkelig god tærtebund, der er saftig og fyldig og på ingen måde tør. Fyldes med bacon og porre.

Bacontærte er nem aftensmad, og med denne opskrift får du altid en perfekt tærte.

Læg især mærke til den lækre tærtebund, der bare smager super godt.

Opskriften er til fire personer (måske er der lidt i overskud til madpakken dagen efter).

Se også mine tærteopskrifter på:

  • Lækker porretærte med skinke og spinat
  • Nem broccolitærte med broccoli og bacon
  • Madtærte i airfryer med broccoli og skinke

Opskrift på bacontærte

billederesultat for bacontærte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bacontærte

4.64 fra 100 stemmer
Verdens bedste bacontærte med en virkelig god tærtebund, der er saftig og fyldig og på ingen måde tør. Fyldes med bacon og porre.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
På køl 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 794
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Tærtedej laves af
  • 200 g hvedemel
  • 125 g smør - koldt
  • 3 spsk vand
  • 1 nip salt
Fyld består af
  • 225 g bacon - i små tern
  • 1 porre
  • 1 rød peberfrugt
  • 8 æg
  • 2 dl fløde
  • Lidt timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Vej hvedemel af i en skål, og skær det kolde smør i mindre tern. Smuldr smørret ud i melet, og tilsæt derefter lidt vand og salt. Saml lynhurtigt dejen, og rul den derefter ud på et bord med lidt mel, så dejen ikke hænger fast.
  2. Dejen rulles ud så den passer til en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Et godt trick er, at rulle dejen om kagerullen inden du lægger den over skålen. På den måde går dejen ikke i stykker.
  3. Derefter skal tærten i køleskabet i mindst 30 minutter, og gerne en time.
  4. Prik den med en gaffel, så den ikke buler op på grund af luften, og bag tærten i 10 minutter ved 185 grader varmluft i en forvarmet ovn.
  5. Bacon skæres ud i små tern, som steges sprødes på en varm pande. Stil side. Porre renses og snittes i tynde ringe, mens den røde peberfrugt skæres i mindre, aflange stykker.
  6. Pisk æg og fløde sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  7. Tag den forbagte tærte ud af ovnen, og fordel først porreringe i bunden. Derefter peberfrugt, og til sidst bacontern. Hæld derefter æggemassen forsigtigt i, og slut af med finthakket frisk timian.
  8. Bag nu bacontærten i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 794kcalKulhydrater: 46gProtein: 30gFedt: 55gMættet fedt: 31gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 451mgNatrium: 2053mgKalium: 367mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 3729IUVitamin C: 58mgCalcium: 121mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad gerne tærten køle lidt af inden servering, hvor du blandt andet kan anrette med en spidskålssalat.

Tomatsalat er også fin til tærten. Du kan søge begge opskrifter frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Klavs

    november 12, 2024 at 10:59 am

    Hej Holger
    Super tærte opskrifter, jeg er vild med dem💪
    Men jeg og min kone er uenig om flg.
    Du skriver fløde i nogen af tærterne , og da det er mig der er kokken, vælger jeg at indkøbe piskefløde 32%, men min kone er af en anden menig, om at det ikke behøves at være den fløde, men det kunne være så meget andet, sågar sødmælk forslå hun, men hvad er det rigtige at tilsætte, jeg fastholde, når forfatteren skriver fløde, må det nu være den gode danske piskefløde , så hvad er op, eller ned☺️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 12, 2024 at 2:40 pm

      Hej Klavs
      Tak for de pæne ord, men jeg vil jo nødig være smagsdommer 🙂
      Men du kan hilse din søde kone og sige, at I begge har ret. Så husfreden er sikret.
      Jeg skifter gerne mellem mælk og fløde i tærterne. Fløden synes jeg giver en mere fyldig og fed æggemasse, mens mælken er mere kalorielet.
      Så begge kan bruges - det er mest en smagssag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lise Kristensen

    april 18, 2024 at 9:41 pm

    Hej.
    Elsker jeres opskrifter!
    Men jeg bruger creme fraiche til at samle tærtedej med. Det gør tærtebunden mindre hård og gir en god smag. Prøv det.
    Mvh. Lise

    Svar
  3. Yvonne

    april 12, 2024 at 3:57 pm

    Kan man fryse tærter ?
    For at lune den på dagen hvor den skal spises😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 12, 2024 at 6:02 pm

      Hej Yvonne
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Bente

    marts 15, 2022 at 3:34 pm

    Igen en super lækker opskrift fra Holger. Utrolig lægger tærte kan virkelig anbefales

    Svar
  5. Maiken

    april 22, 2019 at 11:57 pm

    Hejsa. Lækker opskrift!

    Jeg skal lave en del tærter i forme der har en diameter på 20cm. Kan du evt. hjælpe mig med at modificere tærtebunds-opskriften, så den passer til det?

    Mvh. Maiken

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required