Verdens bedste bacontærte med en virkelig god tærtebund, der er saftig og fyldig og på ingen måde tør. Fyldes med bacon og porre.
Bacontærte er nem aftensmad, og med denne opskrift får du altid en perfekt tærte.
Læg især mærke til den lækre tærtebund, der bare smager super godt.
Opskriften er til fire personer (måske er der lidt i overskud til madpakken dagen efter).
Se også mine tærteopskrifter på:
- Lækker porretærte med skinke og spinat
- Nem broccolitærte med broccoli og bacon
- Madtærte i airfryer med broccoli og skinke
Opskrift på bacontærte
Bacontærte
Ingredienser
Tærtedej laves af
- 200 g hvedemel
- 125 g smør - koldt
- 3 spsk vand
- 1 nip salt
Fyld består af
- 225 g bacon - i små tern
- 1 porre
- 1 rød peberfrugt
- 8 æg
- 2 dl fløde
- Lidt timian
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vej hvedemel af i en skål, og skær det kolde smør i mindre tern. Smuldr smørret ud i melet, og tilsæt derefter lidt vand og salt. Saml lynhurtigt dejen, og rul den derefter ud på et bord med lidt mel, så dejen ikke hænger fast.
- Dejen rulles ud så den passer til en tærteform med en diameter på 24 centimeter. Et godt trick er, at rulle dejen om kagerullen inden du lægger den over skålen. På den måde går dejen ikke i stykker.
- Derefter skal tærten i køleskabet i mindst 30 minutter, og gerne en time.
- Prik den med en gaffel, så den ikke buler op på grund af luften, og bag tærten i 10 minutter ved 185 grader varmluft i en forvarmet ovn.
- Bacon skæres ud i små tern, som steges sprødes på en varm pande. Stil side. Porre renses og snittes i tynde ringe, mens den røde peberfrugt skæres i mindre, aflange stykker.
- Pisk æg og fløde sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tag den forbagte tærte ud af ovnen, og fordel først porreringe i bunden. Derefter peberfrugt, og til sidst bacontern. Hæld derefter æggemassen forsigtigt i, og slut af med finthakket frisk timian.
- Bag nu bacontærten i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Lad gerne tærten køle lidt af inden servering, hvor du blandt andet kan anrette med en spidskålssalat.
Tomatsalat er også fin til tærten. Du kan søge begge opskrifter frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Klavs
Hej Holger
Super tærte opskrifter, jeg er vild med dem💪
Men jeg og min kone er uenig om flg.
Du skriver fløde i nogen af tærterne , og da det er mig der er kokken, vælger jeg at indkøbe piskefløde 32%, men min kone er af en anden menig, om at det ikke behøves at være den fløde, men det kunne være så meget andet, sågar sødmælk forslå hun, men hvad er det rigtige at tilsætte, jeg fastholde, når forfatteren skriver fløde, må det nu være den gode danske piskefløde , så hvad er op, eller ned☺️
Holger Rørby Madsen
Hej Klavs
Tak for de pæne ord, men jeg vil jo nødig være smagsdommer 🙂
Men du kan hilse din søde kone og sige, at I begge har ret. Så husfreden er sikret.
Jeg skifter gerne mellem mælk og fløde i tærterne. Fløden synes jeg giver en mere fyldig og fed æggemasse, mens mælken er mere kalorielet.
Så begge kan bruges - det er mest en smagssag 🙂
Alt det bedste
Holger
Lise Kristensen
Hej.
Elsker jeres opskrifter!
Men jeg bruger creme fraiche til at samle tærtedej med. Det gør tærtebunden mindre hård og gir en god smag. Prøv det.
Mvh. Lise
Yvonne
Kan man fryse tærter ?
For at lune den på dagen hvor den skal spises😊
Holger Rørby Madsen
Hej Yvonne
Ja, det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Bente
Igen en super lækker opskrift fra Holger. Utrolig lægger tærte kan virkelig anbefales
Maiken
Hejsa. Lækker opskrift!
Jeg skal lave en del tærter i forme der har en diameter på 20cm. Kan du evt. hjælpe mig med at modificere tærtebunds-opskriften, så den passer til det?
Mvh. Maiken