Bacon af rispapir. Kan man virkelig lave en vegetarisk udgave af bacon? Ja, det er muligt. Her får du opskriften på vegetarbacon, som er knasende sprødt.
Bacon af rispapir skal ikke have mange minutter i ovnen for at blive knasende sprødt. Og den har både den røgede og saltede smag, som vi kender fra bacon lavet af svinehud. Til gengæld er den hundrede procent vegansk og langt mere fedtfattig.
Der findes mange variationer af vegetarbacon. Der er blevet eksperimenteret med gulerodstrimler, rodfrugter og meget andet, men bacon af rispapir er den version, som bliver mest sprød, synes jeg. Den er et skønt supplement til kartoffelmaden, i vegetarburgere og som knasende drys på en cremet grøntsagssuppe som gulerodssuppe.
Opskriften her indeholder gærflager. Kan du ikke skaffe det, gør det ikke så meget, for du kan godt få "baconet" sprødt alligevel. Denne opskrift giver ca. 20 stykker bacon - eller laekon, som de kaldes.
Ingredienser
8 stykker rispapir.
4 teskefulde gærflager.
1 fed presset hvidløg.
4 spiseskefuld olivenolie.
6 spiseskefulde sojasauce.
1 spiseskefuld sirup.
1 teskefuld røget paprika.
1 spiseskefuld barbecuesauce med røget smag eller en teskefuld liquid smoke - flydende røgaroma.
Salt og peber.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader - eller 180, hvis du bruger varmluft.
- Pisk alle ingredienserne sammen undtagen rispapiret.
- Dyp et stykke rispapir ad gangen i lunt vand.
- Klip rispapiret i skiver.
- Dyp strimlerne en for en i marinaden og placer dem på bagepapir på en bageplade.
- Bag dem i ovnen otte-ti minutter. Hold øje med farven - de må ikke blive brankede.
- Læg dem på bageristen og lad dem køle af.
Fakta om rispapir
Rispapir er lavet af ris, salt, vand og stivelsesmidlet tapiokamel. Det købes i pandekagelignende størrelse og form, og skal dyppes i vand for at blive blødt og formbart.
Man kan blandt andet bruge rispapiret til at lave vietnamesiske forårsruller, hvor du tager det udblødte papir og ruller om friske grøntsager.
Bacon af rispapir er fedtfattigt, da rispapiret ikke indeholder fedt overhovedet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Eva
Her er mine erfaringer med opskriften som andre måske kan bruge.
1 .undlad hvidløg
2 . klip rispapiret når det er tørt.
3 .brug en smagsneutral olie i stedet for olivenolie
4 .salt er ikke nødvendigt pga soya
Frederik
Bacon er altså ikke lavet af svinehud..
Det Bacon vi kender i Danmark er typisk lavet af stege- eller kogeflæsk, og sværden (huden om du vil) er afskåret, da der ellers ville være en hård kant på skiverne. I England laver de det af kamfilet (kendt fra flæskesteg og kotteletter) også uden huden på.
Måske blander du det sammen med flæskesvær?
-Nevertheless, spændene opskrift!
Pia Stensgård
Gærflager har aldrig hørt om det kan du sende et billede og fortælle hvir det kan købes
Frederik
Helsekostbutikker, evt. også matas, ellers på nettet.
Gærflager bruges i industrien til bl.a. at fremhæve oste-flavor, og er blevet rigtig populært i vegansk mad, da disse retter kan have tendens til at mangle Umami-smag, hvilket gærflager kan bidrage med.
Du kan opnå lign. effekt med Glutamat (MSG) som er en fri aminosyre kendt som det 3. krydderi i asiatiske retter. Det kan købes hos asiatiske købmænd.