Lækker og velkrydret asiatisk gryde med kalkun, ingefær, karry og friske grøntsager. Her er opskriften på en duftende vinterret.
Asiatisk gryde med kalkun og en række grøntsager er en sund og god ret, som hele familien vil kunne lide.
Jeg bruger både karry og karrypasta, men du kan jo selv justere, hvor stærk retten skal være.
Nogen elsker, at det brænder i munden, andre vil kun lige have antydningen af krydderier, så det er en smagssag.
Husk, at grøntsagerne og kødet trækker noget af smagen ud af karryen, så du skal ikke være bange for brændende mund, hvis du følger opskriften her.
Det er en sund og nærende ret, som du kan servere med ris, for eksempel vilde ris eller fuldkornsris.
Hvis du har en rest tilbage, så går den fremragende til din frokost dagen efter, hvor smagen har samlet sig yderligere.
Opskrift på asiatisk gryde med kalkun
Asiatisk gryde med kalkun og grøntsager
Ingredienser
- 500 g kalkunkød - i tern
- 1 bundt forårsløg
- 1 peberfrugt x - i tern
- 1 tsk ingefær - fintskåret
- 2-3 fed hvidløg - finthakkede
- 5 dl hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 2 tsk karry
- ½ tsk rød karrypasta
- 1 dåse minimajs
- 5 dl ærter
- maizena - til jævning
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie i en stor gryde, og brun kalkun kødet godt ved god varme.
- Tilsæt så forårsløg, peberfrugt, ingefær og hvidløg, og lad det brune et par minutter.
- Kom karry og rød karrypasta ved og rør lidt rundt.
- Hæld hønsebouillon og kokosmælk i gryden - husk at at ryste dåsen med kokosmælk grundigt inden du åbner den.
- Jævn så kalkun gryden med maizena, og når saucen har den rette konsistens skruer du lidt ned for varmen.
- Lad retten småsimre uden låg i 30 minutter.
- Kom minimajs og ærter ved, og lad den asiatiske gryde småsimre yderligere 5 minutter.
- Smag retten til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også andre asiatiske opskrifter, du kan lave til aftensmad:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: