Se hvordan du laver en lækker artiskoksuppe af artiskokhjerter og sprøde stykker parmaskinke. Suppen er nem og hurtig at lave, og er god som en forret.
Men sådan en artiskoksuppe er bestemt også brugbar som hovedret, hvor du serverer den med et stykke friskbagt flutes.
Opskriften her er beregnet til forret, men hvis du ønsker mere suppe med artiskokker, kan du blot gange opskriften op.
Artiskokhjerter kan købes både på glas og i dåse, men køb en god kvalitet. Og det er ikke en helt billig spise, men så dyre er artiskokhjerter dog heller ikke.
Jeg har her anvendt forårsløg, men de kan naturligvis skiftes ud med et almindeligt løg.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på artiskoksuppe
Artiskoksuppe - opskrift på suppe med artiskokhjerter
Ingredienser
- 300 g artiskokhjerter
- 2 fed hvidløg - hakkes fint
- 2 forårsløg - hakkes fint
- 6 dl hønsefond
- 2 dl fløde
- 1 spsk æbleeddike
- 1 håndfuld timian
- 4 skiver parmaskinke
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hæld væden fra artiskokhjerterne, og hak dem groft med en skarp kniv.
- Den ene halvdel kommer du op i en gryde sammen med hønsefond, finthakkede forårsløg, hvidløg og æbleeddike, og koger suppen i 5 minutter ved svag varme.
- Så blender du artiskoksuppen i gryden, og hælder fløden ved.
- Steg fire skiver parmaskinke sprøde på en pande, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
- Kog så artiskoksuppen op, og smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da suppen jo i forvejen indeholder en meget saltet hønsefond - og til sidst en saltet parmaskinke. Så mest friskkværnet peber.
- Bræk parmaskinkeskiverne i mindre stykker, og kom dem i suppen sammen med den anden halvdel af artiskokhjerterne.
- Lad det simre ved helt svag varme i et par minutter, og anret så straks, hvor du lige inden vender en håndfuld frisk timian i artiskoksuppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige artiskoksuppe serveres straks sammen med brød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift - skriv gerne din mening om den her.