• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Artiskoksuppe - opskrift på suppe med artiskokhjerter

Artiskoksuppe - opskrift på suppe med artiskokhjerter

billede med atiskoksuppe
En dejlig artiskoksuppe med artiskokhjerter og sprøde flager af stegt parmaskinke. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  10. januar 2020 - Udgivet:  30. december 2017

Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du laver en lækker artiskoksuppe af artiskokhjerter og sprøde stykker parmaskinke. Suppen er nem og hurtig at lave, og er god som en forret.
  2. Opskrift på artiskoksuppe
  3. Artiskoksuppe - opskrift på suppe med artiskokhjerter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Se hvordan du laver en lækker artiskoksuppe af artiskokhjerter og sprøde stykker parmaskinke. Suppen er nem og hurtig at lave, og er god som en forret.

Men sådan en artiskoksuppe er bestemt også brugbar som hovedret, hvor du serverer den med et stykke friskbagt flutes.

Opskriften her er beregnet til forret, men hvis du ønsker mere suppe med artiskokker, kan du blot gange opskriften op.

Artiskokhjerter kan købes både på glas og i dåse, men køb en god kvalitet. Og det er ikke en helt billig spise, men så dyre er artiskokhjerter dog heller ikke.

Jeg har her anvendt forårsløg, men de kan naturligvis skiftes ud med et almindeligt løg.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Minestrone
  • Blomkålssuppe
  • Kartoffel porre suppe

Opskrift på artiskoksuppe

billede med atiskoksuppe

Artiskoksuppe - opskrift på suppe med artiskokhjerter

Se hvordan du laver en lækker artiskoksuppe af artiskokhjerter og sprøde stykker parmaskinke. Suppen er nem og hurtig at lave, og er god som en forret.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetSuppe
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g artiskokhjerter
  • 2 fed hvidløg - hakkes fint
  • 2 forårsløg - hakkes fint
  • 6 dl hønsefond
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 håndfuld timian
  • 4 skiver parmaskinke
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Hæld væden fra artiskokhjerterne, og hak dem groft med en skarp kniv.
  • Den ene halvdel kommer du op i en gryde sammen med hønsefond, finthakkede forårsløg, hvidløg og æbleeddike, og koger suppen i 5 minutter ved svag varme.
  • Så blender du artiskoksuppen i gryden, og hælder fløden ved.
  • Steg fire skiver parmaskinke sprøde på en pande, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  • Kog så artiskoksuppen op, og smag til med salt og friskkværnet peber. Pas på med saltet, da suppen jo i forvejen indeholder en meget saltet hønsefond - og til sidst en saltet parmaskinke. Så mest friskkværnet peber.
  • Bræk parmaskinkeskiverne i mindre stykker, og kom dem i suppen sammen med den anden halvdel af artiskokhjerterne.
  • Lad det simre ved helt svag varme i et par minutter, og anret så straks, hvor du lige inden vender en håndfuld frisk timian i artiskoksuppen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
226
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
62
mg
21
%
Natrium
 
930
mg
40
%
Kalium
 
91
mg
3
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
810
IU
16
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdige artiskoksuppe serveres straks sammen med brød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 17, 2025 at 9:12 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift - skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required