• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Aperol Spritz - nem og lækker opskrift med prosecco

Aperol Spritz - nem og lækker opskrift med prosecco

Aperol Spritz drink
4.8 fra 124 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  16. juni 2023

Indhold

  1. Opskrift
  2. Aperol Spritz
  3. Hvad er Aperol lavet af?
  4. Med hvidvin
  5. Med spumante
  6. Med sodavand
  7. Sorbet is
  8. FAQ

Aperol Spritz er den mest populære drinks i Italien, og det forstår man godt.

Og mange danskere har nydt den italienske drink på ferien sydpå, hvor den nydes på feriesteder i både Spanien, Grækenland og andre steder.

Og opskriften på drinken? Den får du her. Den er nem, og kan oversættes til 3 2 1. Tre dele Prosecco, to dele Aperol og en del danskvand.

Se også disse opskrifter:

  • Limoncello Spritz
  • Campari Spritz
  • Sommerdrinks
  • Malibu Spritz

Opskrift

Aperol Spritz drink
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Aperol Spritz

4.79 fra 124 stemmer
Her får du den rigtige opskrift på en Aperol Spritz, der er en af de mest populære drinks. Lavet med Aperol, mousserende vin og danskvand.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Drinks
Køkken: Italiensk
Kalorier: 189
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 5 isterninger
  • 9 cl Prosecco - mousserende vin
  • 6 cl Aperol
  • 3 cl danskvand
  • 1 skive appelsin - økologisk

Fremgangsmåde
 

  1. En Aperol Spritz laves i store vinglas, som du kommer isterningerne i.
  2. Dernæst tilsættes mousserende vin, og den perfekte vin til den slags er en tør Prosecco fra Italien. Den kan købes i alle supermarkeder.
  3. Tilsæt så Aperol og lidt danskvand. Her er en Pellegrino super. Rør forsigtigt rundt. Men altså mere Prosecco end Aperol.
  4. En økologisk appelsin skylles, skæres i skiver og en skive kommes i glasset. Så er drinken klar og serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier: 189kcalKulhydrater: 3gProtein: 0.2gFedt: 0.02gNatrium: 11mgKalium: 106mgKostfibre: 0.3gSukker: 2gVitamin A: 32IUVitamin C: 7mgCalcium: 16mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvad er Aperol lavet af?

Drinken laves af Aperol, der smager af blandt andet appelsin og rabarber.

Der er faktisk tale om en likør, der holder en alkoholprocent på blot 11, så den er altså ikke stærk i sig selv.

Aperol har en meget indbydende orange farve, og den er blevet produceret i Italien siden den kom på markedet tilbage i 1919.

Historien er, at de to italienske brødre Silvio og Luigi, overtog familiens lille likørfirma efter faderen Guiseppe tilbage i 1912. Herfra tog det syv år med eksperimenter, før den endelige opskrift på Aperol var klar.

I mellemkrigstiden fra slutningen af 1. Verdenskrig og frem til 2. Verdenskrig gjorde de to brødre Aperol til en af italienernes foretrukne likører, hvor især de yngre voksne i Italien tog likøren til sig.

I 1950erne blev opskriften på Aperol Spritz så opfundet, og derfra gik det endnu stærkere med fremstillingen af salget af den italienske likør.

I de efterfølgende årtier blev Aperol kendt og populær i store dele af verden, og det er den stadig.

Med hvidvin

Du kan også lave drinken med hvidvin.

Her skal du bruge en tør hvidvin, der tilsættes i samme mængde som den mousserende vin.

Ellers er fremgangsmåden den samme.

Aperol Spritz 1 2 3 drink

Med spumante

Endelig kan du også anvende en Spumante, der er en mere sød mousserende vin eller Prosecco.

Derfor skal du også være klar over, at drinken bliver mere sød end ellers, men det er der jo også mange, der godt kan lide.

Med sodavand

Hvis du ønsker en lettere udgave, kan du blande Aperol med sodavand.

Kom nogle isterninger i et glas, derefter sodavand (eksempelvis Sprite eller en tonicvand), og til sidst Aperollikør efter smag og behag.

Så har du en drink med lavere alkoholprocent.

Sorbet is

Aperol Spritz sorbet er en fantastisk lækker is med Aperol, og den er meget nem at lave.

Som med den klassiske Aperol Spritz, så indeholder isen selvfølgelig både Prosecco og Aperol, og isen smager præcist som den populære drink.

Opskriften er tilpas til fire personer, hvor der er en kugle til hver.

Men du kan selvfølgelig sagtens lave en større portion ved bare at gange op til eks. det dobbelte. Opskriften er beregnet til fire personer.

Du skal bruge

  • 75 gram flormelis
  • 250 gram appelsinjuice helst en friskpresset juice
  • 25 gram Prosecco italiensk hvidvin
  • 25 gram Aperol

Fremgangsmåde

  1. Kom flormelis i en lille gryde, og tilsæt ca. 20 gram appelsinjuice.
  2. Koges op og sukkeret opløses helt i juicen. Tages af kogepladen.
  3. Kom resten af juicen i en skål, og rør indholdet fra gryden ud i juicen.
  4. Derefter røres Prosecco og Aperol forsigtigt i. Ønsker du kraftigere smag i din Aperol Spritz sorbet kan der tilsættes lidt mere Aperol, men jeg synes denne mængde er tilpas.
  5. Stil derefter skålen på køl i to timer, hvor den køles helt af.

På ismaskine

  1. Kør massen på din ismaskine, hvor den skal have ca. 35 minutter.

Uden ismaskine

  1. Her undlader du at stille sorbet-massen på køl, men i stedet kommes den i en tæt beholder, der stilles direkte i fryseren.
  2. Under indfrysningen rører du i din Aperol Spritz sorbet en gang hver halve time, så du undgår at isen krystalliserer.

Aperol Sprits sorbet is anrettes i glas, og pyntes med lidt frisk mynte.

God som en lækker starter - eller bare når du trænger til en lækker sorbet med Aperol.

FAQ

Hvad er forskellen på Aperol og Aperol Spritz?

Flere har spurgt hvad forskellen egentlig er på Aperol og Aperol Spritz? Det korte svar er, at Aperol er den italienske bitter, der anvendes i drinken Aperol Spritz.

Hvad kan man bruge i stedet for prosecco?

Prosecco kan erstattes med en anden mousserende vin (eks. Cava eller Cremant), men du kan også bruge en almindelig hvidvin, hvor du så mister lidt af kulsyren i drinken. Men det er stadig godt.

Hvor lang tid holder Aperol efter åbning?

Det er ikke altid man bruger en hel flaske Aperol, og derfor er det godt at vide, at den faktisk kan holde sig i op til 3 måneder. Husk dog at sætte flasken på køl - eller et andet køligt sted.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required