Her får du den rigtige opskrift på en Aperol Spritz, der er en af de mest populære drinks. Lavet med Aperol, mousserende vin og danskvand.
Aperol Spritz er den mest populære drinks i Italien, og det forstår man godt.
Og mange danskere har nydt den italienske drink på ferien sydpå, hvor den nydes på feriesteder i både Spanien, Grækenland og andre steder.
Og opskriften på drinken? Den får du her. Den er nem, og kan oversættes til 3 2 1. Tre dele Prosecco, to dele Aperol og en del danskvand.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på Aperol Spritz
Aperol Spritz
Ingredienser
- 5 isterninger
- 9 cl Prosecco - mousserende vin
- 6 cl Aperol
- 3 cl danskvand
- 1 skive appelsin - økologisk
Fremgangsmåde
- En Aperol Spritz laves i store vinglas, som du kommer isterningerne i.
- Dernæst tilsættes mousserende vin, og den perfekte vin til den slags er en tør Prosecco fra Italien. Den kan købes i alle supermarkeder.
- Tilsæt så Aperol og lidt danskvand. Her er en Pellegrino super. Rør forsigtigt rundt. Men altså mere Prosecco end Aperol.
- En økologisk appelsin skylles, skæres i skiver og en skive kommes i glasset. Så er drinken klar og serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Hvad er Aperol lavet af?
Drinken laves af Aperol, der smager af blandt andet appelsin og rabarber.
Der er faktisk tale om en likør, der holder en alkoholprocent på blot 11, så den er altså ikke stærk i sig selv.
Aperol har en meget indbydende orange farve, og den er blevet produceret i Italien siden den kom på markedet tilbage i 1919.
Historien er, at de to italienske brødre Silvio og Luigi, overtog familiens lille likørfirma efter faderen Guiseppe tilbage i 1912. Herfra tog det syv år med eksperimenter, før den endelige opskrift på Aperol var klar.
I mellemkrigstiden fra slutningen af 1. Verdenskrig og frem til 2. Verdenskrig gjorde de to brødre Aperol til en af italienernes foretrukne likører, hvor især de yngre voksne i Italien tog likøren til sig.
I 1950erne blev opskriften på Aperol Spritz så opfundet, og derfra gik det endnu stærkere med fremstillingen af salget af den italienske likør.
I de efterfølgende årtier blev Aperol kendt og populær i store dele af verden, og det er den stadig.
Aperol Spritz med hvidvin
Du kan også lave drinken med hvidvin.
Her skal du bruge en tør hvidvin, der tilsættes i samme mængde som den mousserende vin.
Ellers er fremgangsmåden den samme.
Aperol Spritz med spumante
Endelig kan du også anvende en Spumante, der er en mere sød mousserende vin eller Prosecco.
Derfor skal du også være klar over, at drinken bliver mere sød end ellers, men det er der jo også mange, der godt kan lide.
Aperol Spritz med sodavand
Hvis du ønsker en lettere udgave, kan du blande Aperol med sodavand.
Kom nogle isterninger i et glas, derefter sodavand (eksempelvis Sprite eller en tonicvand), og til sidst Aperollikør efter smag og behag.
Så har du en drink med lavere alkoholprocent.
Aperol Spritz sorbet is
Aperol Spritz sorbet er en fantastisk lækker is med Aperol, og den er meget nem at lave.
Som med den klassiske Aperol Spritz, så indeholder isen selvfølgelig både Prosecco og Aperol, og isen smager præcist som den populære drink.
Opskriften er tilpas til fire personer, hvor der er en kugle til hver.
Men du kan selvfølgelig sagtens lave en større portion ved bare at gange op til eks. det dobbelte. Opskriften er beregnet til fire personer.
Du skal bruge
- 75 gram flormelis
- 250 gram appelsinjuice helst en friskpresset juice
- 25 gram Prosecco italiensk hvidvin
- 25 gram Aperol
Fremgangsmåde
- Kom flormelis i en lille gryde, og tilsæt ca. 20 gram appelsinjuice.
- Koges op og sukkeret opløses helt i juicen. Tages af kogepladen.
- Kom resten af juicen i en skål, og rør indholdet fra gryden ud i juicen.
- Derefter røres Prosecco og Aperol forsigtigt i. Ønsker du kraftigere smag i din Aperol Spritz sorbet kan der tilsættes lidt mere Aperol, men jeg synes denne mængde er tilpas.
- Stil derefter skålen på køl i to timer, hvor den køles helt af.
På ismaskine
- Kør massen på din ismaskine, hvor den skal have ca. 35 minutter.
Uden ismaskine
- Her undlader du at stille sorbet-massen på køl, men i stedet kommes den i en tæt beholder, der stilles direkte i fryseren.
- Under indfrysningen rører du i din Aperol Spritz sorbet en gang hver halve time, så du undgår at isen krystalliserer.
Aperol Sprits sorbet is anrettes i glas, og pyntes med lidt frisk mynte.
God som en lækker starter - eller bare når du trænger til en lækker sorbet med Aperol.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: