Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Drinks og cocktails › Aperol Spritz

Aperol Spritz (nem og lækker opskrift med prosecco)

Aperol Spritz drink
4.8 fra 124 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Aperol Spritz
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Aperol Spritz
  • Hvad er Aperol lavet af?
  • Med hvidvin
  • Med spumante
  • Med sodavand
  • Sorbet is
  • FAQ
  • Kommentarer

Aperol Spritz

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 124 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Her får du den rigtige opskrift på en Aperol Spritz, der er en af de mest populære drinks. Lavet med Aperol, mousserende vin og danskvand.
Antal: 1
Ret: Drinks
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 5 isterninger
  • 9 cl Prosecco (mousserende vin)
  • 6 cl Aperol
  • 3 cl danskvand
  • 1 skive appelsin (økologisk)

Fremgangsmåde

  1. En Aperol Spritz laves i store vinglas, som du kommer 5 isterninger i.
  2. Dernæst tilsættes 9 cl Prosecco , og den perfekte vin til den slags er en tør Prosecco fra Italien. Den kan købes i alle supermarkeder.
  3. Tilsæt så 6 cl Aperol og 3 cl danskvand. Her er en Pellegrino super. Rør forsigtigt rundt. Men altså mere Prosecco end Aperol.
  4. En økologisk appelsin skylles, skæres i skiver og 1 skive appelsin kommes i glasset. Så er drinken klar og serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier189kcalKulhydrater3gProtein0.2gFedt0.02gNatrium11mgKalium106mgKostfibre0.3gSukker2gVitamin A32IUVitamin C7mgCalcium16mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Aperol Spritz

Aperol Spritz er den mest populære drinks i Italien, og det forstår man godt.

Og mange danskere har nydt den italienske drink på ferien sydpå, hvor den nydes på feriesteder i både Spanien, Grækenland og andre steder.

Og opskriften på drinken? Den får du her. Den er nem, og kan oversættes til 3 2 1. Tre dele Prosecco, to dele Aperol og en del danskvand.

Andre populære opskrifter:

  • Campari Spritz
  • Hugo Spritz
  • Limoncello Spritz
  • Malibu Spritz
  • Kung Fu drink
  • Sommerdrinks

Hvad er Aperol lavet af?

Drinken laves af Aperol, der smager af blandt andet appelsin og rabarber. Der er faktisk tale om en likør, der holder en alkoholprocent på blot 11, så den er altså ikke stærk i sig selv.

Aperol har en meget indbydende orange farve, og den er blevet produceret i Italien siden den kom på markedet tilbage i 1919.

Historien er, at de to italienske brødre Silvio og Luigi, overtog familiens lille likørfirma efter faderen Guiseppe tilbage i 1912. Herfra tog det syv år med eksperimenter, før den endelige opskrift på Aperol var klar.

I mellemkrigstiden fra slutningen af 1. Verdenskrig og frem til 2. Verdenskrig gjorde de to brødre Aperol til en af italienernes foretrukne likører, hvor især de yngre voksne i Italien tog likøren til sig.

I 1950erne blev opskriften på Aperol Spritz så opfundet, og derfra gik det endnu stærkere med fremstillingen af salget af den italienske likør. I de efterfølgende årtier blev Aperol kendt og populær i store dele af verden, og det er den stadig.

Med hvidvin

Du kan også lave drinken med hvidvin. Her skal du bruge en tør hvidvin, der tilsættes i samme mængde som den mousserende vin.

Ellers er fremgangsmåden den samme.

Aperol Spritz 1 2 3 drink

Med spumante

Endelig kan du også anvende en Spumante, der er en mere sød mousserende vin eller Prosecco.

Derfor skal du også være klar over, at drinken bliver mere sød end ellers, men det er der jo også mange, der godt kan lide.

Med sodavand

Hvis du ønsker en lettere udgave, kan du blande Aperol med sodavand.

Kom nogle isterninger i et glas, derefter sodavand (eksempelvis Sprite eller en tonicvand), og til sidst Aperollikør efter smag og behag.

Så har du en drink med lavere alkoholprocent.

Sorbet is

Aperol Spritz sorbet er en fantastisk lækker is med Aperol, og den er meget nem at lave. Som med den klassiske Aperol Spritz, så indeholder isen selvfølgelig både Prosecco og Aperol, og isen smager præcist som den populære drink.

Opskriften er tilpas til fire personer, hvor der er en kugle til hver. Men du kan selvfølgelig sagtens lave en større portion ved bare at gange op til eks. det dobbelte. Opskriften er beregnet til fire personer.

Du skal bruge

  • 75 gram flormelis
  • 250 gram appelsinjuice helst en friskpresset juice
  • 25 gram Prosecco italiensk hvidvin
  • 25 gram Aperol

Fremgangsmåde

  1. Kom flormelis i en lille gryde, og tilsæt ca. 20 gram appelsinjuice. Koges op og sukkeret opløses helt i juicen. Tages af kogepladen. Kom resten af juicen i en skål, og rør indholdet fra gryden ud i juicen.
  2. Derefter røres Prosecco og Aperol forsigtigt i. Ønsker du kraftigere smag i din Aperol Spritz sorbet kan der tilsættes lidt mere Aperol, men jeg synes denne mængde er tilpas.
  3. Stil derefter skålen på køl i to timer, hvor den køles helt af.

På ismaskine:

  1. Kør massen på din ismaskine, hvor den skal have ca. 35 minutter.

Uden ismaskine:

  1. Her undlader du at stille sorbet-massen på køl, men i stedet kommes den i en tæt beholder, der stilles direkte i fryseren.
  2. Under indfrysningen rører du i din Aperol Spritz sorbet en gang hver halve time, så du undgår at isen krystalliserer.

Aperol Sprits sorbet is anrettes i glas, og pyntes med lidt frisk mynte. God som en lækker starter - eller bare når du trænger til en lækker sorbet med Aperol.

FAQ

Hvad er forskellen på Aperol og Aperol Spritz?

Flere har spurgt hvad forskellen egentlig er på Aperol og Aperol Spritz? Det korte svar er, at Aperol er den italienske bitter, der anvendes i drinken Aperol Spritz.

Hvad kan man bruge i stedet for prosecco?

Prosecco kan erstattes med en anden mousserende vin (eks. Cava eller Cremant), men du kan også bruge en almindelig hvidvin, hvor du så mister lidt af kulsyren i drinken. Men det er stadig godt.

Hvor lang tid holder Aperol efter åbning?

Det er ikke altid man bruger en hel flaske Aperol, og derfor er det godt at vide, at den faktisk kan holde sig i op til 3 måneder. Husk dog at sætte flasken på køl - eller et andet køligt sted.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af Hugo Spritz
    Hugo Spritz (skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco)
  • Billede med Manhattan cocktail.
    Manhattan cocktail - sådan laver du den
  • jordbær caipirinha
    Jordbær caipirinha
  • billede med blue lagoon drink
    Blue Lagoon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required