• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Angel food kage - lækker svampet kage

Angel food kage
Angel food kage er lys og luftig. En dejlig kage, hvor du kun bruger æggehviderne, ikke hele ægget. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. oktober 2022 - Udgivet:  7. oktober 2022

Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Angel food kage er den mest fløjlsbløde og svampede vaniljekage, som er lavet af æggehvider, og derfor giver en skøn smag af marengs.
  2. Opskrift på angel food kage
  3. Angel food kage
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
4.5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift

Angel food kage er den mest fløjlsbløde og svampede vaniljekage, som er lavet af æggehvider, og derfor giver en skøn smag af marengs.

Angel food kage er den blødeste og lækreste kage fra USA. Den laves på piskede æggehvider, der gør den helt utrolig luftig og samtidig får den smag af marengs på skorpen af kagen.

Man kan sagtens spise kagen, som den er uden at tilføje andre ingredienser, men du kan også bruge denne opskrift som en lagkage. Tilføj bare flødeskum, bær og skiver af frugt.

Kagen er også smuk, da den er fuldstændig hvid. Måske derfor at dens navn er opkaldt efter engle.

Opskrift på angel food kage

Angel food kage

Angel food kage

Angel food kage er den mest fløjlsbløde og svampede vaniljekage, som er lavet af æggehvider, og derfor giver en skøn smag af marengs.
Bedømmelse
4.5 fra 11 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 5 stk æggehvider
  • 100 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g hvedemel
  • 75 g flormelis

Fremgangsmåde

  • Start med at forvarme ovnen til 175 grader og gør en rund kageform klar ved at beklæde den med bagepapir.
  • Tilføj nu æggehviderne i en skål og pisk dem sammen med et elektrisk piskeris indtil de er stive. Tilføj nu sukkeret lidt af gangen i mens du forsat pisker det sammen så det bliver en slags marengs.
  • I en anden skål røres flormelis, hvedemel og vaniljesukker sammen. Tilføj det til marengsen sammen med citronsaft og vend det forsigtigt sammen.
  • Hæld dejen i kageformen og bag den i cirka 40 minutter, eller indtil en tandstik kan komme rent ud, når du stikker den ned i midten.
  • Lad din angel food kage køle ned og server derefter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
162
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.02
g
0
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
2
mg
0
%
Kalium
 
18
mg
1
%
Kulhydrater
 
39
g
13
%
Kostfibre
 
0.3
g
1
%
Sukker
 
30
g
33
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
0.1
IU
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
2
mg
0
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Kagedejen kan godt klistre til formen, mere end almindelige kagedej gør, da denne opskrift ikke indeholder smør.

Derfor er det vigtigt at beklæde sin form med bagepapir eller eventuelt bruge en silikoneform.

Se også andre amerikanske opskrifter her:

De lækreste brownies

Peach cobbler - amerikansk dessert med ferskner

Amerikanske cookies med peanuts og chokolade

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria

    juni 09, 2024 at 9:33 am

    Hvilken størrelse form er opskriften beregnet til?

    Svar
    • Sandra

      oktober 07, 2024 at 7:52 pm

      Jeg lavede dobbeltportion og brugte en alm. str. 24” rund springform. Det passede. Der kan ikke være meget “dej”, til en alm springform, så hvis du ikke laver den dobbelt, ville jeg bruge en lille form.

      Svar
  2. Anne-Grethe

    oktober 07, 2022 at 10:04 pm

    Hvilken størrelse form skal der anvendes?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required