Her får du min opskrift på amerikanske cookies med peanuts og chokolade. Populære og sprøde kager, der er både hurtige og nemme at bage.
Amerikanske cookies med peanuts og chokolade er en af mest klassiske cookies, og de smager da også himmelsk godt.
Det gode ved cookies er jo, udover smagen, at de store "småkager" er både hurtige og meget nemme at bage.
Samtidig skal der heller ikke frygtelig mange ingredienser til, før du står med plade fuld af sprøde cookies.
Du får 12 peanutcookies ud af denne opskrift, som du samlet kan bage på under en halv time. Det er da hurtigt.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på cookies med peanuts
Cookies med peanuts
Ingredienser
- 125 g brun farin
- 65 g smør - skal være blødt
- 1 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 60 g peanuts
- 40 g chokolade - mørk, gerne med 70% kakao
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Vej brun farin af i en skål og kom blødt smør ved. Rør det godt sammen, gerne bare med en spiseske eller grydeske. Du skal ikke bruge håndmikser her. Rør også ægget i.
- Kom hvedemel i skålen sammen med bagepulver og natron, og rør det sammen til en god cookiedej. Den er lidt hård og tør i starten, men dejen bliver ret hurtig lidt mere fugtig og nem at arbejde med.
- Hak den mørke chokolade groft, og kom den i dejen sammen med saltede peanuts. Rør det sammen.
- Nu har du knap 480 gram dej, og du skal lave 12 lækre og sprøde cookies med peanuts. Det vil sige, at hver cookie skal veje knap 40 gram.
- Vej klumper af dej af på knap 40 gram, og tril dem hurtigt til kugler i hånden. Lægges på bagepladen med passende afstand, så de ikke flyder sammen under bagningen. Læg din cookies i fire rækker på langs og tre den anden vej. Som du kan se på billedet her.
- Bag så dine cookies med peanuts og chokolade midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De nybagte cookies med peanuts og chokolade køles af på en rist.
De store småkager er bløde, når de kommer ud af ovnen, men bliver sprøde når de køler af. Så ha' lidt tålmodighed.
De sprøde amerikanske cookies opbevares i en lufttæt beholder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia
Hej, jeg har lige bagt amerikanske cookie. De er bare gode, jeg kan godt lide at der er lidt bid i kagen fra peanuts.