Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Aloo Gobi - indisk vegetarret fuld af smag

Aloo Gobi - indisk vegetarret fuld af smag

Aloo Gobi
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS

Aloo Gobi er den lækreste vegetarret, som virkelig mætter godt. Samtidig så smager den himmelsk, og så er det også en SU-venlig ret.

Aloo Gobi er en klassisk indisk ret fra den nordlige del af Indien. Denne ret er perfekt, da kartofler og blomkål altid er billige og i sæson i Indien, derfor har alle indiske husmødre deres version.

Både kartofler og blomkål er grønsager, som mætter godt, og derfor er det ideelt at spise retten til aftensmad eller frokost.

Denne opskrift er let at lave. Selvom ingredienslisten er halvlang, er det næsten umuligt at mislykkes. De fleste ingredienser er noget, man ofte allerede har liggende i sit køkken, så den er let at komme i gang med.

Opskrift på Aloo Gobi med blomkål

Aloo Gobi - Indisk ret med blomkål og kartofler

Rakel Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 35 minutter min
Aloo gobi er den lækreste vegetarret som virkelig mætter godt, samtidig så smager den himmelsk og så det også en SU-venlig ret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk blomkål (i små stykker)
  • 3 stk kartofler (i små stykker)
  • 1 stk løg (hakket)
  • 2 stk mellemstore tomater (hakket)
  • 2 spsk ingefær (revet)
  • 4 fed hvidløg (hakket)
  • 1 stk frisk chili (hakket)
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk sorte sennepsfrø
  • 1 tsk surkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk Garam masala
  • 3 spsk frisk koriander (hakket )

Fremgangsmåde

  1. Tag en pande og tilføj en spsk olie. Tilføj blomkål og kartoflerne. Lad dem stege på medium varme i ti minutter, indtil de får en gylden farve.
  2. Tag en til pande og tilføj olie, spidskommen, sorte sennepsfrø. Steg det, indtil frøene begynder at sprække. Dette tager cirka to minutter.
  3. Tilføj løget og steg det i fem minutter, tilføj hvidløg, ingefær og chili. Steg det i yderligere fem minutter, til løget bliver gyldent.
  4. Tilføj de hakkede tomater og salt. Bland det godt sammen og put låg på panden. Lad det stege i fem minutter, eller indtil tomaterne er blevet smattet af udseende.
  5. Tilføj gurkemeje, stødt koriander, garam masala og bland det godt sammen.
  6. Tilføj de stegte blomkålsstykker og kartofler og steg det hele sammen i fem til ti minutter med låg på.
  7. Pynt med frisk hakket koriander og server aloo gobi med varme naan eller fladbrød.

Næringsindhold

Kalorier77kcalKulhydrater2gProtein1gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.03gNatrium1746mgKalium47mgKostfibre1gSukker0.2gVitamin A31IUVitamin C1mgCalcium14mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan også vælge at lave en fuld "thali" - det vil sige et måltid baseret på en ret med grønsager såsom Aloo Gobi, dahl, ris og naan eller chapati.

Og så kan du tilføje flere forskellige grønsager så som ærter, grønne bønner eller gulerødder.

Men jeg er vild med den simple udgave af vegetarretten, som denne opskrift også er skrevet ud fra.

Se også vores andre indiske opskrifter:

Paneer Capsicum- indisk vegetarret med spinat

Vegetarisk curry med svampe og ærter

Peanutbuttergryde

Butter chicken

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mark skriver

    marts 06, 2021 at 12:49 pm

    Hejsa

    Når du i opskriften til Aloo Gobi skriver to stk hakkede tomater.

    Hvad mener du så præcist? To dåser med hakkede tomater eller simpelthen to tomater, der er hakkede?

    Tak for masser af inspiration

    Vh Mark

    Svar
    • Rakel Seneca skriver

      marts 08, 2021 at 12:19 pm

      Hej Mark
      Tak for din kommentar.
      I opskriften skal du bruge to mellemstore tomater som du selv hakker.
      Forsæt god dag
      Vh Rakel

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required