Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › All-Bran Flakes – rige på fuldkorn, men også på sukker

All-Bran Flakes – rige på fuldkorn, men også på sukker

All-Bran Flakes fra Kellogg’s har en mørk farve og en grov konsistens. De består primært af hvede og er rige på fuldkorn, men har for meget sukker til at få Nøglehulsmærket. Foto: Charlotte Mithril
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Kellogg's All-Bran Flakes ser umiddelbart sunde ud og lover masser af kostfibre. Men pas på det høje sukkerindhold.

All-Bran Flakes fra Kellogg's ser dejligt sunde ud med deres mørke farve og grove konsistens. Men er de nu også så sunde, som de ser ud?

På forsiden af pakken loves "High in wheat bran fibre that fuels a healthy gut". Altså, at de er rige på fibre, der er sunde for tarmsystemet.

Men hvor mange kostfibre er der i og hvad med sukkerindholdet?

Fødevareekspert Charlotte Mithril har set nærmere på Kellogg's All-Bran Flakes.

Hvad er bran flakes?

Bran betyder klid på engelsk, så bran flakes kan altså direkte oversættes til klidflager.

Men hvad er klid?

Klid er de yderste lag på kornet og indeholder hovedparten af kornets kostfibre sammen med mineraler, protein og B-vitaminer.

Klid er dermed en utrolig vigtig og sund del af kornet og skal medtages med resten af kornet, for at man kan tale om fuldkorn.

I Kellogg's All-Bran Flakes kommer klid udelukkende fra hvede, men der findes også klid i for eksempel korn af havre, byg, ris, majs og hirse.

Hvad er der i?

Kellogg's beskriver deres All-Bran Flakes som "Sprøde fuldkornsflager med hvedeklid".

Hovedingrediensen i All-Bran er da også hvede, der er tilsat som både fuldkornshvede, hvedeklid og fuldkornshvedemel.

Derudover er der sukker og glukosesirup til at søde med, bygmalt der giver farve og aroma, salt samt aroma.

Her kan du se den fulde liste over ingredienser i Kellogg's All-Bran Flakes:

Ingredienser: Fuldkornshvede (59%), hvedeklid (18%), fuldkornshvedemel, sukker, glukosesirup, bygmalt, salt, naturlig aroma.

Rig på kostfibre

Der er meget fokus på indeholdet af fuldkorn og kostfibre i All-Bran, men spørgsmålet er, hvor meget der er i.

Indholdet af kostfibre ligger på 14 gram per 100 gram.

Det er langt over minimumskravet for Nøglehulsmærkede morgenmadsprodukter, der er 6 gram per 100 gram.

Kellogg's All-Bran Flakes er altså, som lovet, rige på de sunde kostfibre og har samme niveau som eksempelvis Havrefras.

For meget sukker

Med et højt kostfiberindhold er det nærliggende at tro, at All-Bran er et godt og sundt morgenmadsprodukt. Men det kræver en nærlæsning af næringsindholdet først.

All-Bran Flakes har et lavt fedtindhold og et højt proteinindhold, så langt så godt. Desværre har de også et højt indhold af sukker.

Sukkerindholdet ligger på 14 gram per 100 gram og overstiger dermed kravet for de sundere Nøglehulsmærkede produkter, der maksimalt må indeholde 13 gram sukker.

Du skal altså være opmærksom på det forholdsvis høje sukkerindhold, hvis du spiser Bran-Flakes til morgenmad.

Næringsindhold i All-bran flakes

Kalorieindholdet i de sprøde fuldkornsflager ligger på 359 kcal per 100 gram, og ligger dermed i den lave ende af morgenmadsprodukter, der typisk ligger mellem 360 og 390 kcal.

Her kan du se det samlede næringsindhold i Kellogg's All-Bran Flakes:

Indhold per 100 gramKellogg’s
All-bran Flakes
Nøglehulsmærket
krav
Energi (kcal)359-
Fedt (g)2,6Max. 8
Kulhydrater (g)65-
- heraf sukkerarter (g)14Max. 13
Kostfibre (g)14Min. 6
Protein (g)12-
Salt (g)0,68Max. 1

Er bran flakes sunde?

Om bran flakes er sunde og kan udgøre et sundt morgenmåltid i sig selv kan diskuteres.

De er rige på kostfibre og protein, der giver en god start på dagen med en god og lang mæthedsfølelse.

De har desuden et lavt kalorie- og fedtindhold, men det høje sukkerindhold gør, at man skal være opmærksom på sit øvrige sukkerindtag.

Gå efter morgenmadsprodukter med det grønne Nøglehulsmærke, hvis du vil sikre dig et overordnet sundt morgenmadsprodukt.

Kilder: Fuldkorn.dk.

Læs også disse artikler:

  • Hvilke morgenmadsprodukter er sundest?
  • Cornflakes - fakta, indhold og sundhed
  • Smagstest af cornflakes - billige cornflakes bedst i test
  • Kellogg's Frosties - fakta, indhold og sukkermængde
  • Coco Pops fra Kellogg's - fakta, indhold og sukker
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.