Her er den bedste opskrift på æggepandekage, der er utrolig nem at lave. Opskriften er med forslag til forskellig slags fyld, blandt andet spinat og bacon.
Æggepandekage er en gammel klassiker, der er god til både morgenmaden, frokosten eller som hovedmåltid til aftensmad.
Den er utrolig nem at lave, da den blot laves af sammenpisket æg, mælk, salt og lidt peber. Ja, faktisk kan du endda lave den uden mælk, og så er æggepandekagen endnu mere simpel.
Når det så er sagt, så kommer det mere spændende. Du kan nemlig fylde en æggepandekage med mange forskellige slags fyld, og det er alt fra bacon og skinke til spinat, laks, grøntsager og lige hvad du synes.
Derfor kan den nemt laves som en simpel æggeret ved morgenbordet til en mere fyldig udgave til frokost eller aftensmad.
Og jo, æggepandekagen er i familie med både omelet og æggekage. Og den går også under navnet æggewrap, fordi den nemt an foldes eller rulles sammen om fyldet. Altså en wrap lavet af æg.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på æggepandekage
Opskriften er beregnet til én person, men den er nem at gange op.
Æggepandekage
Ingredienser
- 2 æg
- 2 spiseskefulde mælk
- salt og friskkværnet peber
- olie - til stegning
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en lille skål, og tilsæt mælk, salt og peber.
- Pisk æggemassen let sammen med en gaffel.
- Varm en lille pande op ved middel varme, og kom en sjat olie på.
- Hæld æggemassen til din æggepandekage på panden, og lad den flyde ud, så den fylder hele panden.
- Steg indtil æggemassen er samlet og begynder at se færdig ud. Det tager typisk omkring halvandet minut. Bag ikke æggepandekagen for længe, for den skal være frisk og let i konsistensen.
- Du behøver ikke vende æggepandekagen om, men steg den blot på den ene side, hvorefter den foldes sammen. Med eller uden fyld.
- Anret på en tallerken med friskklippet purløg og og ønsket fyld.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige æggepandekage lan nu serveres som den er, men du kan også læse videre her, og se mere inspiration til fyld.
Sådan en æggewrap kan nemlig fyldes med flere forskellige lækre ting, og så er den endnu bedre.
Æggepandekage med grøntsager
Æggewrap eller æggepandekage er en fremragende måde at få ryddet lidt ud i køleskabet på.
Stort set alle slags grøntsager kan bruges, men jeg plejer især at anvende broccoli, blomkål, kartofler, gulerødder og asparges.
Grøntsagerne skal tilberedes/koges først, hvorefter de skæres i mindre stykker og kommes i æggewrappen.
Rul sammen og så har du en dejlig frokost.
Æggewrap med laks og avocado
Her anvendes røget laks i skiver og en avocado till to personer.
Skær laksen ud i mindre stykker, mens avocadoen skæres i tynde skiver.
På den halvdel af den færdigbagte æggepandekage lægges eventuelt først nogle friske spinatblade, derefter skiver af laks og endelig avocado.
Fold æggepandekagen sammen og så er den klar til servering.
Med spinat
Vil du lave en udgave med spinat, kommes æggemassen på panden og derefter tilsættes straks en lille håndfulde friske spinatblade.
Bag et par minutter så spinatbladene falder en smule sammen, krydr med lidt ekstra peber, og rul derefter æggepandekagen sammen.
En meget lækker æggewrap, der er god til madpakken.
Med bacon
Bacon og æg er jo nærmest gift med hinanden, og det gælder også i en æggewrap.
Steg baconskiver sprøde på panden, og steg derefter æggepandekagen i fedtet fra baconen.
Læg friske salatblade på wrappen, derefter de sprøde skiver bacon og nogle skiver tomat. Rul sammen og nyd.
Bacon kan i øvrigt fint erstattes med den italienske parmaskinke, der også passer perfekt til æggene.
Med skinke og ost
Læg et par skiver skinke på æggepandekagen sammen med lidt revet ost og eventuelt nogle tynde skiver tomat.
Rul eller fold æggepandekagen sammen, og så er den klar til at spise. Meget nemt.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og kom gerne med din vurdering af den.