Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Æggekage med blomkål

Æggekage med blomkål, forårsløg og pølser (ovnbagt)

æggekage med blomkål, forårsløg og pølser
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
336
SHARES
FacebookMessenger336PinterestEmailSMS
Indhold
  • Æggekage med blomkål, forårsløg og pølser (ovnbagt)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på æggekage med blomkål
  • Tips
  • Kommentarer

Æggekage med blomkål, forårsløg og pølser (ovnbagt)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Lav en lækker æggekage med blomkål, forårsløg og pølser. Her får du min opskrift på blomkålsæggekage, der er god til frokost eller aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 blomkål (skåret i mindre stykker)
  • 3 tsk majsstivelse
  • 1 tsk paprika
  • 250 g mælk
  • 8 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 forårsløg (fintsnittet)
  • 2 pølser (alm. wienerpølser)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Fjern blade og den nederste dele af stokken fra blomkålen, og skær kålen i mindre stykker og buketter. Det er vigtigt, at blomkålsstykkerne ikke er for store, da de så ikke bliver tilberedt nok, og dermed kan være mere rå i æggekagen.
  3. Fordel blomkålen i en stor pande, og stil panden i ovnen. Bages nu først 10 minutter. Du kan også lave din æggekage med blomkål i et ovnfast fad.
  4. Kom majsstivelse og paprika i en skål sammen med en sjat af mælken. Pisk det ud.
  5. Pisk derefter æggene i, og til sidst resten af mælken. Så undgår du klumper i æggemassen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Tag panden ud af ovnen efter de 10 minutter - men pas på, da panden er varm!!!
  7. Hæld æggemassen over den forbagte blomkål, og drys forårsløg over,
  8. Snit pølserne i mindre stykker, og læg dem på æggekagen. Pølserne kan droppes, hvis du ønsker en kødfri æggekage.
  9. Stil panden tilbage i ovnen, og bag nu din blomkålsæggekage færdig. Den skal have ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier321kcalKulhydrater10gProtein21gFedt22gMættet fedt8gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.1gKolesterol365mgNatrium1023mgKalium571mgKostfibre2gSukker5gVitamin A826IUVitamin C37mgCalcium158mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på æggekage med blomkål

Æggekage med blomkål og forårsløg er en lidt sundere udgave af den populære og klassiske æggekage.

Jeg har her lavet blomkålsæggekage med pølser, men dem kan du sagtens undlade, og så har du en mættende og fyldig æggekage uden kød.

Man kan også komme skinketern i æggekagen, men den er altså fin, som den er.

Æggekagen kan både anvendes til en frokost eller som aftensmad. Nydes med godt brød til.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg
  • Hakket oksekød med blomkål i fad
  • Blomkålsgratin (nem og lækker gratin med blomkål)
  • Blomkålstærte med spinat og bacon opskrift

Tips

Den færdige æggekage med blomkål og forårsløg serveres straks.

Gerne sammen med et godt stykke rugbrød.

Smid i øvrigt ikke roden af forårsløgene, men gendyrk dem i stedet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vagn Petersen skriver

    april 11, 2021 at 8:12 pm

    Smager godt og en super vejledning

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 13, 2021 at 2:20 pm

      Mange tak, Vagn - det er dejligt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. PiaMaria Larsen skriver

    april 10, 2021 at 8:39 pm

    Jeg er vild med jeres hjemmeside og laver flere af opskrifterne hver uge👍
    Men - jeg tæller kalorier for at tabe mig lige for tiden, så var det muligt at få oplyst kcal/protein/fedt osv. ved retterne?
    Tror andre end mig også vil finde det relevant ...
    På forhånd tak, og tak for rigtig megen god inspiration😊

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required