Her er min opskrift på æggekage med asparges. En nem og luftig æggekage med grønne asparges og skinke, som sammen med rugbrød er et godt måltid.
Æggekage med asparges og skinke er rigtig sommermad, og den luftige æggekage er heldigvis meget nem at lave/bage.
For bagt, det er lige hvad den skal. Æggekage med asparges laves nemlig i en pande, som du sætter i ovnen, og 15 minutter senere har du den klar til en god frokost eller aftensmad.
Æggekagen nydes med et stykke rugbrød til, og så har du altså et nemt og lækkert måltid.
Opskriften på aspargesæggekage er beregnet til fire personer.
Opskrift på æggekage med asparges
Æggekage med asparges
Ingredienser
- 10 æg
- 3 dl mælk
- 1 spsk majsstivelse - med stor top
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt grønne asparges
- 6 skiver parmaskinke - eller serrano skinke
- purløg
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom majsstivelse i en skål sammen med lidt af mælken, Pisk det sammen.
- Pisk derefter æggene i, og til sidst resten af mælken. Kom også salt og friskkværnet peber i.
- Varm e.n pande (der kan tåle at gå i ovnen) op, og kom en klat smør på. Når smørret er brust af, kommes æggemassen ved.
- Stil panden ind.midt i ovnen, hvor den nu skal have fem minutter.
- Tag panden ud og nu har æggemassen sat sig lidt. Læg de grønne asparges på, og stil panden tilbage i ovnen, hvor din æggekage med asparges skal have 10 minutter mere. Så den samlede tilberedningstid for aspargesæggekagen er 15 minutter.
- Tag den færdigbagte æggekage ud og fordel lidt skinke på den sammen med klippet purløg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Æggekage med asparges serveres straks sammen med skiver af rugbrød og tomater.
Det er nok ikke nødvendigt at sige det, men en kold øl passer perfekt til aspargesæggekagen. Og så er det jo vaskeægte sommermad.
Se mere indhold her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Inger Pilgaard
Dejlig og let sommerspise
Nyder den med de danske grønne asparges
Lis Danielsen
Æggekagen blev meget vellykket. Ikke sidste gang jeg laver den i ovnen. Nemt og hurtigt.
Birte
En rigtig dejlig og nem opskrift. Jeg lavede æggekagen i en teflon belagt sautérpande med låg. Vi har gaskomfur og for at spare strøm. Og det virker lige så godt.
Erik Torngaard Hansen
God forårsmad
Henry Iversen
Vi har i familien haft det oppe at vende masser af gange vedr. Æggekage
Er majsstivelse det ypperste at bruge? Bagepulver? Kartoffelmel?
Ect.
Kim Kehlet
Ja det er lækkert men den bliver også super på en gasgril med indirkte varme.
Kim