Her får du min opskrift på en lækker æblestang, der bages med marcipan og kagecreme. Opskriften giver to nemme æblestænger, hvor fyldet aldrig flyder ud.
Æblestang er en lækker kage, der på mange måder er i familie med kanelstangen.
Denne stangkage har jeg dog lavet uden alt for meget sukker, men helt sukkerfri er den altså ikke.
Fremgangsmåden er rimelig nem, og med denne metode er du sikker på, at fyldet i kagen aldrig flyder ud. Hvilket kan være ret irriterende.
Æblestangen er fyldt med blandt andet kagecreme, æble og noget reven marcipan, og så er den fryseegnet.
Lav i øvrigt gerne dejen på dine røremaskine med påmonteret dejkrog.
Opskriften giver to æblestænger, hvor der er kage til cirka otte personer.
Se også mine opskrifter på:
- Den bedste æblecrumble
- Søren Ryges berømte kringle fra Hirtshals
- Fødselsdagskringle
- Æblekage med kanel, remonce og creme
Opskrift på æblestang
Nem æblestang med creme og marcipan
Ingredienser
- 125 g sødmælk
- 40 g gær
- 300 g hvedemel
- 25 g sukker
- 0,5 tsk kardemomme - stødt
- 0,5 tsk salt
- 1 æg
- 100 g smør - blødt
Fyld i æblestang
- 1 stort æble
- 1 portion kagecreme
- 100 g marcipan
- kanel
Pensling og pynt
- 1 æg - + en sjat sødmælk
- hasselnøddekerner
- perlesukker
Fremgangsmåde
- Sådan bager du æblestang. Lun mælken og kom den i skålen til røremaskinen. Rør gæren ud i mælken.
- Vej hvedemel af sammen med sukker, og vend det sammen med lidt kardemomme og salt.
- Ælt nu melblandingen gradvist ind i dejen sammen med æg og blødt smør. Ælt dejen igennem ved middel hastighed i 8-10 minutter.
- Tag skålen af røremaskinen og dæk skålen til med et husholdningsfilm og et viskestykke. Hæver et lunt sted i 45 minutter.
- Lav den bagefaste kagecreme som anvist i linket og lad den køle lidt af. Eller køb en pose pulvercreme hvis du synes det er nemmere.
- Forvarm ovnen til 220 grader almindelig over- og undevarme.
- Del dejen i to lige store stykker, og rul den første ud til en firkant på cirka 30 gange 30 centimeter.
- Smør et lag kagecreme på. Skær æblet i små tern og fordel halvdelen på cremen. Riv lidt groft marcipan over og drys med lidt kanel.
- Rul dejen sammen som en roulade og læg den på en bageplade med bagepapir. Læg den lidt ud til den ene side, så du om lidt har plads til den anden halvdel.
- Med en skarp kniv laver du et langt snit på langs i rouladen. Skær cirka halvvejs ned, men skær ikke helt ud i enderne, hvor du lige holder en centimeters afstand.
- Fold nu dejen forsigtigt ud så din æblestang bliver lidt bredere. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, og drys med hasselnøddekerner og perlesukker. Lav den anden halvdel af dejen på samme måde.
- Bag æblestængerne midt i ovnen, hvor de cirka skal have 22 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De to gange æblestang køler lidt af inden de serveres til en friskbrygget kop kaffe.
Spis eventuelt den ene og frys den anden æblestang ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift - jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.
Jolanda (DK)
Den er bare så god Holger.
Tak for opskriften.
Jolanda