Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Æblestang

Nem æblestang med creme og marcipan

billede med æblestang
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
761
SHARES
FacebookMessenger761PinterestEmailSMS
Indhold
  • Nem æblestang med creme og marcipan
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Nem æblestang med creme og marcipan

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Hævetid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Her får du min opskrift på en lækker æblestang, der bages med marcipan og kagecreme. Opskriften giver to nemme æblestænger, hvor fyldet aldrig flyder ud.
Antal: 2 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g sødmælk
  • 40 g gær
  • 300 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk kardemomme stødt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g smør blødt
Fyld i æblestang
  • 1 stort æble
  • 1 portion kagecreme
  • 100 g marcipan
  • kanel
Pensling og pynt
  • 1 æg + en sjat sødmælk
  • hasselnøddekerner
  • perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Sådan bager du æblestang. Lun mælken og kom den i skålen til røremaskinen. Rør gæren ud i mælken.
  2. Vej hvedemel af sammen med sukker, og vend det sammen med lidt kardemomme og salt.
  3. Ælt nu melblandingen gradvist ind i dejen sammen med æg og blødt smør. Ælt dejen igennem ved middel hastighed i 8-10 minutter.
  4. Tag skålen af røremaskinen og dæk skålen til med et husholdningsfilm og et viskestykke. Hæver et lunt sted i 45 minutter.
  5. Lav den bagefaste kagecreme som anvist i linket og lad den køle lidt af. Eller køb en pose pulvercreme hvis du synes det er nemmere.
  6. Forvarm ovnen til 220 grader almindelig over- og undevarme.
  7. Del dejen i to lige store stykker, og rul den første ud til en firkant på cirka 30 gange 30 centimeter.
  8. Smør et lag kagecreme på. Skær æblet i små tern og fordel halvdelen på cremen. Riv lidt groft marcipan over og drys med lidt kanel.
  9. Rul dejen sammen som en roulade og læg den på en bageplade med bagepapir. Læg den lidt ud til den ene side, så du om lidt har plads til den anden halvdel.
  10. Med en skarp kniv laver du et langt snit på langs i rouladen. Skær cirka halvvejs ned, men skær ikke helt ud i enderne, hvor du lige holder en centimeters afstand.
  11. Fold nu dejen forsigtigt ud så din æblestang bliver lidt bredere. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, og drys med hasselnøddekerner og perlesukker. Lav den anden halvdel af dejen på samme måde.
  12. Bag æblestængerne midt i ovnen, hvor de cirka skal have 22 minutter.

Næringsindhold

Kalorier1736kcalKulhydrater191gProtein37gFedt94gMættet fedt46gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt29gTransfedt2gKolesterol279mgNatrium1166mgKalium814mgKostfibre12gSukker59gVitamin A1661IUVitamin C6mgCalcium206mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på æblestang

Æblestang er en lækker kage, der på mange måder er i familie med kanelstangen.

Denne stangkage har jeg dog lavet uden alt for meget sukker, men helt sukkerfri er den altså ikke.

Fremgangsmåden er rimelig nem, og med denne metode er du sikker på, at fyldet i kagen aldrig flyder ud. Hvilket kan være ret irriterende.

Æblestangen er fyldt med blandt andet kagecreme, æble og noget reven marcipan, og så er den fryseegnet.

Lav i øvrigt gerne dejen på dine røremaskine med påmonteret dejkrog.

Opskriften giver to æblestænger, hvor der er kage til cirka otte personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Den bedste æblecrumble
  • Søren Ryges berømte kringle fra Hirtshals
  • Fødselsdagskringle
  • Æblekage med kanel, remonce og creme

Tips

æblestang med marcipan og creme
Æblestang er en ret nem kage at lave, og med opskriften får du to stænger fyldt med æble, marcipan og creme. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

De to gange æblestang køler lidt af inden de serveres til en friskbrygget kop kaffe.

Spis eventuelt den ene og frys den anden æblestang ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 13, 2025 at 11:03 am

    Tak fordi du bruger min opskrift - jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.

    Svar
  2. Jolanda (DK) skriver

    oktober 04, 2023 at 4:19 pm

    Den er bare så god Holger.
    Tak for opskriften.
    Jolanda

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required