Abrikoskompot af friske abrikoser er virkelig nem at lave, og den smager helt fantastisk. Kan spises på grød, til ost og varme retter.
Abrikoskompot af friske abrikoser kan serveres på så mange måder. Lige fra topping på morgenmaden, desserter til et lækkert ostebord.
Man kan faktisk lave denne opskrift både med friske og tørrede abrikoser, men jeg foretrækker de friske.
Forleden købte jeg et kilo overmodne abrikoser, og min yndlingsmåde at spise dem på er denne kompot.
Jeg har prøvet at lave denne opskrift sukkerfri med sødemiddel i stedet, og det smager udmærket. Hvis abrikoserne er meget modne, kan man endda undlade sukkeret.
Opskrift på abrikoskompot af friske abrikoser
Ingredienser
- 250 gram abrikoser friske
- 2 spsk sukker
- 1 dl vand
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Start med at vaske abrikoserne og skær dem over på midten, fjern stenene. Tag derefter en gryde og kom abrikoserne deri.
- Tilføj derefter vand, sukker, citronsaft og vaniljesukker. Kog det nu op ved svag varme og lad det hele simre i cirka 15 minutter.
- Brug derefter en gaffel til at mose abrikoserne, til kompotten bliver jævn. Smag til med mere citronsaft eller sukker alt efter, hvor sødt eller syrligt du ønsker din abrikoskompot.
- Hæld frugtkompotten på glas, der er skyllet kogende vand, og køl den ned før servering.
Tip
Du kan også eksperimentere med at tilføje andre slags frugter til din abrikoskompot så som pære- eller æbletern.
Ferskner har nogenlunde samme konsistens, så dem kan du erstatte abrikoserne med, hvis du ikke kan finde abrikoser.
Se også vores andre opskrifter på kompot:
Jordbærkompot med rørsukker og citron
Rabarberkompot - hjemmelavet kompot