Indhold
Whiskey Sour
Ingredienser
- isterninger
- 5 cl whisky (gerne en bourbon whisky)
- 2 cl sukkersirup
- 3 cl citronsaft (friskpresset, eller lime)
- 1 cl Pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde
- Kom isterninger i din shaker.
- Tilsæt derefter 5 cl whisky, 2 cl sukkersirup, 3 cl citronsaft og 1 cl Pasteuriseret æggehvide.
- Ryst din Whiskey Sour godt sammen.
- Kom lidt isterninger i et passende glas.
- Si den lækre cocktail i glaset, og pynt med en skive lime.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på whiskey sour
Whiskey Sour er den klassiske cocktail, der er den perfekte blanding af surt og sødt i en drink.
Der skal selvfølgelig en god whisky til, og gerne en bourbon, men derudover tilsættes også både sukkersirup, citron- eller limesaft og lidt pasteuriseret æggehvide.
Tilsammen giver det den lækre og sur-søde whiskydrink, som mange holder af.
Flere inspirerende opskrifter:
- Old fashioned
- New Yorker cocktail
- Hvad er forskellen på en drink og cocktail?
- Irsk kaffe opskrift
- Manhattan cocktail
- Limoncello margarita cocktail
Noter
Den færdige Whiskey Sour serveres straks, og lime kan i øvrigt sagtens udskiftes med citron. Begge dele er fint, men den origanale opskrift er med citron.
Oprindelse
Whiskey Sour stammer fra USA, hvor den fik sit navn helt tilbage i 1862. Det er i hvert fald den mere officielle historie.
Men faktisk tyder meget på, at engelske sømænd fandt på denne cocktail mange år tidligere, hvor de sejlede på de store oceaner.
Her blandede de whisky med limesaft og sukker, men uden at det blev til en opfundet drink. De nød den bare.
Sour henviser i øvrigt til cocktails, der laves med en base bestående af spiritus, citrussaft og sukker eller sukkerlage. Du kender det fra eks. Margarita og Daiquiri.
FAQ
En Whiskey Sour er en klassisk cocktail bestående af whiskey, citronsaft og sukkersirup, ofte med æggehvide for en cremet konsistens. Den balancerer surt og sødt perfekt og serveres oftest "on the rocks".
Ja, men brug pasteuriserede æggehvider hvis du vil være sikker.
Alternativt kan man bruge aquafaba (kikærtevand) som vegansk erstatning.
Bourbon: sød og rund, mest klassisk.
Rye whiskey: lidt mere krydret og tør.
Skotsk whisky: kan bruges, men giver en helt anden karakter (prøv eks. en "Scotch Sour").
Ja, det kan du sagtens. Prøv blandt andet disse:
New York Sour: med et lag rødvin ovenpå.
Gold Rush: honning i stedet for sukkersirup.
Maple Sour: ahornsirup i stedet for sukker.
Amaretto Sour: lavet med amaretto (mandellikør).
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments