Whiskey Sour er den klassiske cocktail, der er den perfekte blanding af surt og sødt i en drink.
Der skal selvfølgelig en god whisky til, og gerne en bourbon, men derudover tilsættes også både sukkersirup, citron- eller limesaft og lidt pasteuriseret æggehvide.
Tilsammen giver det den lækre og sur-søde whiskydrink, som mange holder af.
Se også disse opskrifter:
Opskrift

Whiskey Sour
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom isterninger i din shaker.
- Tilsæt derefter whisky, sukkersirup, limesaft og æggehvide.
- Ryst din Whiskey Sour godt sammen.
- Kom lidt isterninger i et passende glas.
- Si den lækre cocktail i glaset, og pynt med en skive lime.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Den færdige Whiskey Sour serveres straks, og lime kan i øvrigt sagtens udskiftes med citron. Begge dele er fint, men den origanale opskrift er med citron.
Oprindelse
Whiskey Sour stammer fra USA, hvor den fik sit navn helt tilbage i 1862. Det er i hvert fald den mere officielle historie.
Men faktisk tyder meget på, at engelske sømænd fandt på denne cocktail mange år tidligere, hvor de sejlede på de store oceaner.
Her blandede de whisky med limesaft og sukker, men uden at det blev til en opfundet drink. De nød den bare.
Sour henviser i øvrigt til cocktails, der laves med en base bestående af spiritus, citrussaft og sukker eller sukkerlage. Du kender det fra eks. Margarita og Daiquiri.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments