Indhold
Vikingegryde
Ingredienser
- 200 g champignon (grofthakket)
- 1 stort løg (grofthakket)
- 3 fed hvidløg (grofthakket)
- 600 g skinkekød (i tern)
- 150 g bacon (i tern)
- 2 tsk paprika
- 2 tsk karry
- 2 spsk tomatpasta
- 1 dl vand
- 2 dl fløde
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at gøre ingredienserne klar. Det vil sige at 200 g champignon hakkes groft, det samme med 1 stort løg og 3 fed hvidløg.
- Varm en stegegryde op, gerne en god støbejernsgryde, og kom en lille sjat olie i. Brun nu 600 g skinkekød i tern grundigt så det får stegeskorpe. Lægges til side.
- Steg så 150 g bacon i tern sprøde og læg til side.
- Så steges champignon hårdt, hvorefter løg og hvidløg tilsættes. Lad det svitse et minuts tid.
- Tilsæt 2 tsk paprika, 2 tsk karry og 2 spsk tomatpasta, og kom svinekød og bacon tilbage i din vikingegryde sammen med 1 dl vand og 2 dl fløde. For en lettere udgave kan du bruge madlavningsfløde.
- Lad det koge op, skru varmen ned på lavt blus så den sammenkogte ret blot står og simrer, læg låget på og lad det simre en time. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fløde undervejs, men retten skal ikke svømme i sovs.
- Skær imens 1 gul peberfrugt og 1 grøn peberfrugt i tynde strimler, som lægges i gryden efter en time, hvorefter gryderetten simrer videre en halv time mere. Så den samlede kogetid er halvanden time, hvilket gør at kødet er helt mørt.
- Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på vikingegryde
Vikingegryde er en populær familieret, og samtidig er det en sammenkogt ret, der er nem og god at lave som hverdagsmad.
Ganske vist tager det lidt over halvanden time at lave vikingegryden, men gryderetten passer mest sig selv undervejs.
Her er den lækre gryderet lavet med skinkekød i tern, som bliver super møre efter halvanden time i gryden. Det er samtidig en sammenkogt ret uden alt for mange ingredienser, men smagen er fantastisk god.
Opskriften er beregnet som en god hovedret til aftensmad til fire personer.
Se flere opskrifter:
- Jægergryde
- Mørbradgryde med bacon
- Skinkegryde med karry og kokosmælk
- Amagergryde
- Skovridergryde
- Cowboygryde
Billeder

Tips
Den færdige vikingegryde serveres straks, og gerne sammen med kogte ris.
En god og luftig kartoffelmos er dog også super lækker til den sammenkogte ret.
FAQ
Vikingegryde er fin at fryse ned til senere brug. Frys retten ned i en tæt beholder, og så kan den tøs op i gryde eller mikroovn.
Ja, du kan eks. udskifte fløden med en madlavningsfløde. Du kan også anvende mælk, og så blot jævne retten med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
Der er forskellige udgaver af vikingegryden, så det er op til dig selv. Jeg bruger det ikke, men du kan sagtens vende cocktailpølser eller stykker af wienerpølser i til sidst. Pølserne skal blot lige varmes med.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Karen Marie skriver
Når i skriver tomatpasta, er det koncentreret tomatpure
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Karen Marie
Yes - det er lige hvad det er 🙂
Dem du køber i små dåser eller tube.
Alt det bedste
Holger
Jonna Nybølle skriver
Filmaldrig svar på mit spørgsmål, så prøver igen.Kan kamsteg skåret i tern erstatte skinkekød?
Jonna Nybølle skriver
Kan jeg erstatte skinkekød med en flæskesteg skåret i te4n?
Susanne skriver
Peberfrugt hører ikke hjemme i vikingegryde…..
Thomas skriver
og så Vikings i flimmeren.
Carsten skriver
Ohøj. Jamen jeg er ikke viking. 🤗. Kan man så spise det alligevel. 🤔🤔🤔😮😮.