• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Vikingegryde med skinke, bacon og fløde

Vikingegryde med skinke, bacon og fløde

billede med vikingegryde
4.7 fra 142 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
465
SHARES
FacebookMessenger465PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. marts 2024 - Udgivet:  21. januar 2024

Vikingegryde er en populær familieret, og samtidig er det en sammenkogt ret, der er nem og god at lave som hverdagsmad.

Ganske vist tager det lidt over halvanden time at lave vikingegryden, men gryderetten passer mest sig selv undervejs.

Her er den lækre gryderet lavet med skinkekød i tern, som bliver super møre efter halvanden time i gryden. Det er samtidig en sammenkogt ret uden alt for mange ingredienser, men smagen er fantastisk god.

Opskriften er beregnet som en god hovedret til aftensmad til fire personer.

Oversigt
  • Vikingegryde
  • Tips
  • Jægergryde - nem opskrift på klassisk gryderet
  • Bedste luksus mørbradgryde
  • Skinkegryde med karry og kokosmælk
  • Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
  • Skovridergryde: Opskriften på en lækker simreret
  • Cowboygryde - populær gryderet med bacon og pølser
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med vikingegryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Vikingegryde

4.73 fra 142 stemmer
Opskrift på vikingegryde, der er en nem og sammenkogt ret med svinekød i tern. Gryderetten koges mør med peberfrugter og serveres med ris.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 663
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g champignon - grofthakket
  • 1 stort løg - grofthakket
  • 3 fed hvidløg - grofthakket
  • 600 g skinkekød - i tern
  • 150 g bacon - i tern
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre ingredienserne klar. Det vil sige at champignon hakkes groft, det samme med løg og hvidløg.
  2. Varm en stegegryde op, gerne en god støbejernsgryde, og kom en lille sjat olie i. Brun nu skinkekød i tern grundigt så det får stegeskorpe. Lægges til side.
  3. Steg så bacon i tern sprøde og læg til side.
  4. Så steges champignon hårdt, hvorefter løg og hvidløg tilsættes. Lad det svitse et minuts tid.
  5. Tilsæt paprika, karry og tomatpasta, og kom svinekød og bacon tilbage i din vikingegryde sammen med vand og fløde. For en lettere udgave kan du bruge madlavningsfløde.
  6. Lad det koge op, skru varmen ned på lavt blus så den sammenkogte ret blot står og simrer, læg låget på og lad det simre en time. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fløde undervejs, men retten skal ikke svømme i sovs.
  7. Skær imens gul peberfrugt og grøn peberfrugt i tynde strimler, som lægges i gryden efter en time, hvorefter gryderetten simrer videre en halv time mere. Så den samlede kogetid er halvanden time, hvilket gør at kødet er helt mørt.
  8. Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt friskpresset citronsaft.
    vikingegryde med ris

Næringsindhold

Kalorier: 663kcalKulhydrater: 13gProtein: 38gFedt: 52gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 19gKolesterol: 165mgNatrium: 1500mgKalium: 918mgKostfibre: 3gSukker: 6gVitamin A: 1125IUVitamin C: 89mgCalcium: 83mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige vikingegryde serveres straks, og gerne sammen med kogte ris.

En god og luftig kartoffelmos er dog også super lækker til den sammenkogte ret.

Flere inspirerende opskrifter:

Jægergryde - nem opskrift på klassisk gryderet

4.8 fra 47 stemmer
Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.
Gå til opskrift
billede med jægergryde

Bedste luksus mørbradgryde

4.8 fra 523 stemmer
Mørbradgryde - en populær og velsmagende dansk klassiker med svinemørbrad, bacon og champignon. Nem at lave og perfekt til aftensmad.
Gå til opskrift
billede med mørbradgryde

Skinkegryde med karry og kokosmælk

5 fra 1 stemme
Skinkegryde er lækker aftensmad med asiatisk præg. Gryderetten er med skinkekød i strimler med karry, kokosmælk, forårsløg og gulerødder.
Gå til opskrift
billede til skinkegryde med karry og kokosmælk

Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

4.5 fra 36 stemmer
Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Gå til opskrift
billede med Amagergryde

Skovridergryde: Opskriften på en lækker simreret

5 fra 3 stemmer
Få min opskrift på skovridergryde, der er en himmelsk lækker gryderet med smørmørt oksekød, champignon og selvfølgelig denne smagfulde sauce.
Gå til opskrift
billede med skovridergryde

Cowboygryde - populær gryderet med bacon og pølser

4.7 fra 42 stemmer
Her får du den bedste opskrift på cowboygryde. Det er en populær og nem gryderet, der bla. laves med kartofler, bønner, bacon og pølser.
Gå til opskrift
billederesultat for cowboygryde

FAQ

Kan man fryse vikingegryde?

Vikingegryde er fin at fryse ned til senere brug. Frys retten ned i en tæt beholder, og så kan den tøs op i gryde eller mikroovn.

Kan man lave en sundere udgave af vikingegryden?

Ja, du kan eks. udskifte fløden med en madlavningsfløde. Du kan også anvende mælk, og så blot jævne retten med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Skal der pølser i en vikingegryde?

Der er forskellige udgaver af vikingegryden, så det er op til dig selv. Jeg bruger det ikke, men du kan sagtens vende cocktailpølser eller stykker af wienerpølser i til sidst. Pølserne skal blot lige varmes med.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jonna Nybølle

    januar 28, 2023 at 2:29 pm

    Kan jeg erstatte skinkekød med en flæskesteg skåret i te4n?

    Svar
  2. Susanne

    juli 11, 2022 at 2:13 pm

    Peberfrugt hører ikke hjemme i vikingegryde…..

    Svar
  3. Thomas

    marts 14, 2021 at 7:38 am

    og så Vikings i flimmeren.

    Svar
  4. Carsten

    marts 14, 2021 at 7:38 am

    Ohøj. Jamen jeg er ikke viking. 🤗. Kan man så spise det alligevel. 🤔🤔🤔😮😮.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required