Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Vikingegryde

Vikingegryde med skinke, bacon og fløde

billede med vikingegryde
4.7 fra 142 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
476
SHARES
FacebookMessenger476PinterestEmailSMS
Indhold
  • Vikingegryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vikingegryde
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Vikingegryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 142 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Opskrift på vikingegryde, der er en nem og sammenkogt ret med svinekød i tern. Gryderetten koges mør med peberfrugter og serveres med ris.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g champignon (grofthakket)
  • 1 stort løg (grofthakket)
  • 3 fed hvidløg (grofthakket)
  • 600 g skinkekød (i tern)
  • 150 g bacon (i tern)
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre ingredienserne klar. Det vil sige at 200 g champignon hakkes groft, det samme med 1 stort løg og 3 fed hvidløg.
  2. Varm en stegegryde op, gerne en god støbejernsgryde, og kom en lille sjat olie i. Brun nu 600 g skinkekød i tern grundigt så det får stegeskorpe. Lægges til side.
  3. Steg så 150 g bacon i tern sprøde og læg til side.
  4. Så steges champignon hårdt, hvorefter løg og hvidløg tilsættes. Lad det svitse et minuts tid.
  5. Tilsæt 2 tsk paprika, 2 tsk karry og 2 spsk tomatpasta, og kom svinekød og bacon tilbage i din vikingegryde sammen med 1 dl vand og 2 dl fløde. For en lettere udgave kan du bruge madlavningsfløde.
  6. Lad det koge op, skru varmen ned på lavt blus så den sammenkogte ret blot står og simrer, læg låget på og lad det simre en time. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fløde undervejs, men retten skal ikke svømme i sovs.
  7. Skær imens 1 gul peberfrugt og 1 grøn peberfrugt i tynde strimler, som lægges i gryden efter en time, hvorefter gryderetten simrer videre en halv time mere. Så den samlede kogetid er halvanden time, hvilket gør at kødet er helt mørt.
  8. Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier663kcalKulhydrater13gProtein38gFedt52gMættet fedt24gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt19gKolesterol165mgNatrium1500mgKalium918mgKostfibre3gSukker6gVitamin A1125IUVitamin C89mgCalcium83mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vikingegryde

Vikingegryde er en populær familieret, og samtidig er det en sammenkogt ret, der er nem og god at lave som hverdagsmad.

Ganske vist tager det lidt over halvanden time at lave vikingegryden, men gryderetten passer mest sig selv undervejs.

Her er den lækre gryderet lavet med skinkekød i tern, som bliver super møre efter halvanden time i gryden. Det er samtidig en sammenkogt ret uden alt for mange ingredienser, men smagen er fantastisk god.

Opskriften er beregnet som en god hovedret til aftensmad til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Jægergryde
  • Mørbradgryde med bacon
  • Skinkegryde med karry og kokosmælk
  • Amagergryde
  • Skovridergryde
  • Cowboygryde

Billeder

vikingegryde med ris

Tips

Den færdige vikingegryde serveres straks, og gerne sammen med kogte ris.

En god og luftig kartoffelmos er dog også super lækker til den sammenkogte ret.

FAQ

Kan man fryse vikingegryde?

Vikingegryde er fin at fryse ned til senere brug. Frys retten ned i en tæt beholder, og så kan den tøs op i gryde eller mikroovn.

Kan man lave en sundere udgave af vikingegryden?

Ja, du kan eks. udskifte fløden med en madlavningsfløde. Du kan også anvende mælk, og så blot jævne retten med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Skal der pølser i en vikingegryde?

Der er forskellige udgaver af vikingegryden, så det er op til dig selv. Jeg bruger det ikke, men du kan sagtens vende cocktailpølser eller stykker af wienerpølser i til sidst. Pølserne skal blot lige varmes med.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Marie skriver

    september 06, 2025 at 2:36 pm

    Når i skriver tomatpasta, er det koncentreret tomatpure

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 06, 2025 at 4:07 pm

      Hej Karen Marie
      Yes - det er lige hvad det er 🙂
      Dem du køber i små dåser eller tube.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jonna Nybølle skriver

    august 19, 2025 at 8:57 am

    Filmaldrig svar på mit spørgsmål, så prøver igen.Kan kamsteg skåret i tern erstatte skinkekød?

    Svar
  3. Jonna Nybølle skriver

    januar 28, 2023 at 2:29 pm

    Kan jeg erstatte skinkekød med en flæskesteg skåret i te4n?

    Svar
  4. Susanne skriver

    juli 11, 2022 at 2:13 pm

    Peberfrugt hører ikke hjemme i vikingegryde…..

    Svar
  5. Thomas skriver

    marts 14, 2021 at 7:38 am

    og så Vikings i flimmeren.

    Svar
  6. Carsten skriver

    marts 14, 2021 at 7:38 am

    Ohøj. Jamen jeg er ikke viking. 🤗. Kan man så spise det alligevel. 🤔🤔🤔😮😮.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required