Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kanelgifler

Kanelgifler (opskrift på verdens bedste gifler med kanel)

billede med kanelgifler
4.9 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
369
SHARES
FacebookMessenger369PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kanelgifler - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kanelgifler
  • Tips
  • Kommentarer

Kanelgifler - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 20 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Opskrift på verdens bedste kanelgifler, der smager himmelsk godt. Giflerne laves med en lækker kanelremonce, og de er gode at fryse ned.
Antal: 50 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk (svarende til 300 g)
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk kardemomme (en lille teske!)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 75 g smør (blødt)
Remonce til kanelgifler laves af
  • 75 g rørsukker (eller alm. sukker)
  • 100 g brun farin
  • 100 g smør (blødt )
  • 3 tsk kanel
Pynt på kanelgiflerne
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • Lidt rørsukker (elle alm. sukker)

Fremgangsmåde

  1. Lun sødmælken til den er cirka 38 grader, og hæld den i skålen til din røremaskine. Smuldr gæren i og rør den ud. Brug dejkrogen. Tilsæt så æg og rørsukker, og rør det ud.
  2. I en anden skål vejer du mel af, tilsætter kardemomme, vaniljesukker og salt, og blander det sammen. Rør det nu gradvist ind i dejen.
  3. Til sidst ælter du det bløde smør i. Lad dejen ælte ved lavere hastighed i 10 minutter, overdæk med et viskestykke, og lad den hæve i en time.
  4. Lav remoncen ved at blande rørsukker med brun farin, blødt smør og kanel, og ælt det sammen med fingrene.
  5. Del dejen i to lige store stykke. Tril den første dejklump til en lang pølse på cirka 65-70 centimeter. Rul den lidt flad på den lange led - og derefter ud til en bredde på cirka 10 centimeter.
  6. Tag halvdelen af remoncen, og fordel den ud over dejen.
  7. Fold nu en tredjedel af dejen op, og den sidste tredjedel over denne. Som en klassisk giffel.
  8. Skær ud med en skarp kniv så dine kanegifler er cirka 2,5 centimeter lange, og læg dem på en bageplade med foldningen nedad. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 20 minutter.
  9. Fortsæt på samme måde med den anden dejklump.
  10. Lige før bagning pensles kanelgiflerne med æggeblomme, og de drysses med lidt rørsukker.
  11. Bag verdens bedste kanelgifler i cirka otte minutter ved 200 grader varmluft, og lad dem derefter køle af inden de nydes.
  12. Vær ikke forskrækket over, at noget af fyldet er løbet ud under turen i ovnen. Løft dem over på et andet stykke bagepapir et par minutter efter at de er kommet ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier85kcalKulhydrater13gProtein1gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol12mgNatrium73mgKalium25mgKostfibre0.4gSukker5gVitamin A103IUVitamin C0.01mgCalcium12mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kanelgifler

Her får du en nem opskrift på verdens bedste kanelgifler. Det synes jeg i hvert fald de er.

Lækre gifler med en lækker kanelremonce, og giflerne kan sagtens fryses ned.

Opskriften giver ca. 50 stk., men det afhænger selvfølgelig af hvor store du ønsker dem.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Kanelsnegle
  • Rabarber gifler
  • Kanelstang

Tips

Verdens bedste kanelgifler smager fantastisk når de er nybagte - men de er også gode at fryse ned.

Så har du altid lækre gifler ved hånden - og hvem kan ikke altid bruge sådan en, når man er blevet lidt lækkersulten. Så giflerne med er altså fryseegnet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla skriver

    januar 18, 2025 at 5:33 pm

    Beklager, men det var en stor skuffelse.
    Dejen var alt for klistret og meget svær at arbejde med. Og da de var bagt, var al remoncen gledet ud og efterlod en tør og kedelig giffel.. 👎😟

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 18, 2025 at 6:12 pm

      Hej Camilla
      Tak for feedback, og jeg ved ikke lige hvad der er sket hos dig. Men med dej kan det desværre indimellem være, at der skal lidt mere eller mindre mel til, hvilket kan afhænge af flere forhold.
      Du må prøve igen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Camilla skriver

        januar 19, 2025 at 3:31 pm

        Undskyld, men svaret, 'at der skal lidt mere eller mindre mel til, hvilket kan afhænge af flere forhold.', kan jeg ikke bruge til noget. Hvilke forhold snakker du om?? Og til en dej som skal hæve, skal melet være ordentligt afstemt - jeg kan jo ikke putte mere mel i, efter den er hævet uden af ødelægge den.
        Jo, jeg prøver igen, men en anden opskrift.

      • Holger Rørby Madsen skriver

        januar 19, 2025 at 6:11 pm

        Hej Camilla
        Det kan eks. være størrelsen på æg, typen af hvedemel eller hvor præcis din vægt eller målebæger er. Så der er en række forhold der spiller ind.
        Tilsæt mel indtil dejen slipper kanten af røreskålen, hvorefter den er klar til hævning.
        Jeg har bagt disse kanelgifler mange gange, og de plejer at sidde lige i skabet 🙂
        Alt det bedste
        Holger

  2. Charlotte skriver

    februar 10, 2022 at 8:16 pm

    Hold da op, hvor er de gode. Men næste gang laver jeg dem noget bredere, da de hæver op i ovnen og vælter, da tyngdepunktet er forkert, når de er højere end de er brede. Men de skal helt klart bages igen. Snart 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 12, 2022 at 6:59 am

      Hej Charlotte
      Super godt at høre, og jo - kanelgiflerne kan sagtens varieres i størrelse. Og nu fik jeg helt lyst til en nybagt kanelgiffel 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Marianne skriver

    oktober 15, 2021 at 5:35 pm

    Hej. Hvorfor skal det være past. æggeblommer til pensling og ikke i opskriften? Sker der noget ved at dele opskriften til det halve?Hilsen Marianne

    Svar
  4. Julie Isabella Søegaard Hansen skriver

    februar 20, 2021 at 10:09 pm

    De ser så gode ud😋Jeg synes kanelgifler er så gode! Men hjemmelavede er selfølgelig bedst. Jeg skal lave kanelgifler i morgen, og glæder mig.
    Tak for opskriften!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required