Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Fedtebrød

Sønderjyske fedtebrød (med kokos og glasur)

billederesultat for fedtebrød
4.8 fra 159 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.9k
SHARES
FacebookMessenger3.9kPinterestEmailSMS
Opdateret: 27. maj 2024 - Udgivet: 16. november 2022
Oversigt over indhold
  • Fedtebrød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på fedtebrød
  • Efter bagning
  • Romglasur
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fedtebrød

4.80 fra 159 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 18 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 100
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 50 g rørsukker
  • 50 g kokosmel
  • 100 g smør - blødt
  • 0,5 tsk hjortetaksalt
  • 75 g flormelis
  • Lidt pasteuriseret æggehvide
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvedemel, rørsukker, kokosmel og blødt smør i en skål sammen med hjortetaksalt. Bland dejen godt sammen med fingrene, og så er den sådan set klar til brug. Nemmere bliver det ikke.
  2. Du kan nu sætte dejen på køl en halv times tid eller længere, men det er ikke nødvendigt. Jeg har prøvet det af, og bagt fedtebrød med og uden afkøling af dejen - og de smager ens. Så du kan sagtens hoppe videre til næste skridt.
  3. Del dejen i tre lige stykker (der hver vejer ca. 100 gram), som du triller til pølser på længde næsten som bagepladen. Det kan måske være en smule svært at trille dejen, men så tryk den forsigtigt ud til pølser.
  4. Beklæd bagepladen med bagepapir og læg pølserne på pladen med behørig afstand. Med hænderne trykker du nu let dejen ud til stænger, der er cirka 4-5 centimeter brede. Det er ret nemt, da dejen er rimelig blød.
  5. Bag kagerne i 10 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
  6. Tag de bagte stænger ud og løfte dem straks over på et skærebræt. Løft i bagepapiret, og flyt alle tre stænger - lad dem blive liggende på bagepapiret.
  7. Kom flormelis i en lille skål, og rør lidt pasteuriseret æggehvide i indtil du har den rigtige konsistens. Fordel straks æggehvideglasuren på kagerne.
  8. Med en skarp kniv skærer du nu stængerne ud i mindre stykker på skrå.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 100kcalKulhydrater: 13gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 12mgNatrium: 45mgKalium: 10mgKostfibre: 1gSukker: 7gVitamin A: 139IUCalcium: 2mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på fedtebrød

Fedtebrød er måske den småkage jeg holder allermest af, og her får du min opskrift på dem.

Navnet lyder måske lidt usselt, og man tænker måske straks på fedtede og lidt ulækre småkager, men sådan er det altså slet ikke. Tværtimod er de sønderjyske fedtebrød knasende sprøde og med det rette touch af kokos.

Oveni gør det så heller ikke noget, at kagerne er utrolig hurtige og nemme at bage. Af denne portion får du en bageplade fuld af dem, og det vil sige cirka 18 stk. Men gang bare opskriften op hvis du vil lave flere plader.

Andre populære opskrifter:

  • Finskbrød - hjemmebagte
  • Pleskner - den rigtige opskrift
  • Bagerens egne brunkager

Efter bagning

Lad nu verdens bedste fedtebrød køle af inden du lægger dem i en kagedåse.

Men de smager fantastisk når de er lune, så måske når de slet ikke frem til kagedåsen.

Romglasur

Opskriften her er med almindelig glasur, men fedtebrødene smager nu altså også fremragende med en rigtig romglasur.

Her kommer du lidt rom eller romessens i glasuren, og husk at smage den til. Fordeles derefter på kagerne.

Af andre julesmåkager skal du prøve min opskrift på pebernødder.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Gode råd - sønderjyske småkager
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Bagerens vaniljekranse der ikke flyder ud i ovnen

FAQ

Hvad er fedtebrød?

Fedtebrød er en traditionel dansk småkage, som især forbindes med jul og højtider. Den består af en mørdej med kokos og smør (eller fedt), og toppes ofte med glasur og farvet krymmel.

Hvorfor hedder det fedtebrød?

Navnet "fedtebrød" stammer fra, at kagen er fedtbaseret og har en blød, smørmættet konsistens.

Kan man fryse fedtebrød?

Nej, disse småkager er ikke gode at fryse ned. Så nyd dem i stedet mens de friske.

Hvor lang holdbarhed har fedtebrød?

Fedtebrødene bør opbevares i en kagedåse eller anden lufttæt beholder, og her kan de holde sig fine i op til 3 uger.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene skriver

    december 12, 2024 at 5:27 pm

    Opskrift på fedtebrød er ikke god. Stængerne knækker når man skal have dem over på spækbrættet. I videoen som jeg så bagefter bliver de liggende på bagepladen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 12, 2024 at 5:40 pm

      Hej Lene
      Opskriften fejler ikke noget, men flyt dem forsigtigt. Så knækker de ikke 🙂
      En anden mulighed er, at smørret har været for smeltet - altså mere end blødt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Uhan skriver

    september 28, 2024 at 6:28 pm

    Kan dejen fryses ned?

    Svar
  3. Sasja skriver

    december 16, 2023 at 8:35 pm

    Jeg serverede dem men romglasur for min franske svigerfamilie og der var ikke en krumme tilbage !!! Tak for opskriften

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required