• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Chokoladekage med kærnemælk - bagerens egen opskrift

Chokoladekage med kærnemælk - bagerens egen opskrift

billederesultat for chokolade kage med kærnemælk
Verdens bedste chokolade kage med kærnemælk efter opskrift fra bagermester Hardy Christensen i den vestjyske by Nørre Nebel ved Varde. En super lækker og svampet chokoladekage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  7. april 2024

Del gerne:
295
SHARES
FacebookMessenger295PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Chokoladekage med kærnemælk - bagerens egen opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
Gå til opskrift

Denne chokoladekage med kærnemælk er virkelig lækker, og den vil jeg anbefale dig at kaste dig over. Og så kommer opskriften direkte fra bageren selv.

Opskriften på denne lækre og svampede kage er nemlig fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.

Her var chokoladekagen er særdeles populær kage blandt kunderne i bagerbutikken i Bredgade, og nu kan du lave kagen selv derhjemme.

Dejen laves blandt andet af margarine og kærnemælk, og den er altså fantastisk god. Opskriften er til mindst 10 personer.

Se også disse opskrifter:

  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Den du ved nok kage
  • Klassens time kage
  • Vegansk chokoladekage

Opskrift

billederesultat for chokolade kage med kærnemælk

Chokoladekage med kærnemælk - bagerens egen opskrift

Her får du opskriften på verdens bedste chokoladekage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.
Bedømmelse
4.9 fra 46 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 10 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g margarine - blød
  • 200 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 160 g æg
  • 270 g hvedemel
  • 30 g kakao
  • 10 g bagepulver
  • 150 g kærnemælk

Chokoladeovertræk

  • 200 g mørk chokolade
  • 5 spsk sødmælk
  • 5 spsk flormelis
  • krymmel - eller kokos

Fremgangsmåde

  • Vej margarine (blød) af sammen med sukker og vaniljesukker, hvorefter det kommes i skålen til røremaskinen. Sæt kagespartel på.
  • Rør otte minutter ved middel hastighed. Jo, så lang tid at lave dejen til verdens bedste chokoladekage, men det er hele tiden værd!
  • Æg slås ud i en lille skål og piskes let sammen. Pisk gradvist æggene ind i dejen.
  • Vej hvedemel af sammen med kakao og bagepulver, og sigt det ned i dejen sammen med kærnemælk.
  • Rør dejen sammen til en luftig masse.
  • Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
  • Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Her er der anvendt et fad på cirka 20 gange 30 centimeter, hvilket giver en god og høj chokoladekage (det kan jeg godt lide).
  • Fordel dejen i fadet og jævn den godt ud i alle hjørner.
  • Chokoladekagen skal have cirka 50 minutter i ovnen. Prik i den for at sikre, at den er bagt tilstrækkeligt.
  • Tag den færdigbagte chokolade kage med kærnemælk ud af ovnen, og vend den rundt på et skærebræt. Gør det forsigtigt, så bunden nu vender opad. Lad chokoladekagen køle lidt af.
  • Hak mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde. Tilsæt også sødmælk og flormelis, og smelt det under omrøring. Når chokoladen netop er smeltet og blank tages den af. Fordel chokoladen over kagen og drys med krymmel eller kokos.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
523
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
509
mg
22
%
Kalium
 
280
mg
8
%
Kulhydrater
 
63
g
21
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
35
g
39
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
847
IU
17
%
Vitamin C
 
0.04
mg
0
%
Calcium
 
64
mg
6
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Afhængig af hvor stor en form du bager chokoladekagen i, kan du bestemme hvor høj den skal være.

Jeg har her bagt den i en form på cirka 20 gange 30 centimeter, og det giver som sagt en fin og rimelig høj kage. Og her passer bagetiden på cirka 50 minutter.

Laver du kagen i en større bradepande er bagetiden nok lidt kortere.

Men ovne varmer i det hele taget forskelligt, så hold øje med den til sidst, og tag den ud når den er færdigbagt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Schubert

    oktober 10, 2024 at 1:06 pm

    Hej
    Jeg synes også det er øv du bruger 160 gr æg/10 gr vanilje sukker/bagepulver!!

    Hilsen Lone

    Svar
  2. Susan

    august 08, 2024 at 3:23 pm

    Når jeg bruger min køkkenmaskine til at blande margarine og sukker, så ender det hele op af skålens sider i løbet af ingen tid. På den måde bliver det ikke en luftig masse. Det ender med at jeg skal stoppe og skrabe det ned hele tiden. Er der et trick til at at undgå det?

    Svar
  3. Bent Lauridsen

    april 28, 2024 at 4:52 pm

    Hej
    Jeg drikker kefir, så tænkte om man ikke kunne bruge det i stedet, det er godt nok lidt tykkere, måske 1 kvart dl. mere?
    Hvor mange per. vil du sige den rækker til?

    Hilsen Bent

    Svar
  4. Jane

    april 02, 2024 at 10:11 am

    Hej
    Hvor ville det være meget nemmere hvis opskrifterne var angivet med ske-mål og ikke i gram.
    Eks.:Hvordan måler man 8 gr bagepulver ?
    Min bagevægt kan ikke.
    Det samme med æg:kunne der ikke stå 1 ell.2 ?
    Jeg opgiver derfor tit jeres opskrifter !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 02, 2024 at 10:21 am

      Hej Jane
      Tak for det, og jeg synes bare vægt er mere præcist end en teske eller decilitermål 🙂
      Men det er en god pointe, så jeg skal nok blive bedre til i mange tilfælde at skrive begge dele.
      8 gram bagepulver er ca. 1 tsk. med stor top.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jette

    marts 21, 2024 at 1:45 pm

    Kan man bage chokoladekage dagen før og er den stadigvæk lige god

    Svar
  6. Jette

    marts 21, 2024 at 1:40 pm

    Hvordan vejer du æg i gram
    Kunne godt tænke mig at der også var nogle glutenfri opskrifter
    Eventuelt chokoladekage
    Men ellers nogle gode opskrifter du sender

    Svar
  7. Laila knudsen

    januar 21, 2023 at 11:29 pm

    Har prøvet at bage den 2 gange på samme dag og begge gange falder kagen sammen og bliver tør hvad gør vi forkert ?? Har fulgt opskriften slavisk …øv øv

    Svar
    • Benthe Dam Christensen

      oktober 29, 2024 at 6:49 pm

      Hej Laila! Tillader mig at svare dig, blot for at hjælpe 🤗 Måske har kagen ikke været gennembagt, eller du har pisket i dejen, efter du har tilsat bagepulver og mel, det skal blot vendes i

      Svar
  8. Else lorentsen

    januar 18, 2023 at 7:27 pm

    Når det er kærnemælk har jeg lært deter natron istedetfor bagepulver.

    Svar
  9. Lene Crispin

    juli 27, 2022 at 2:44 pm

    Kan man lave den i en glutenfri version? hvilken mel er god som erstatning for hvedemel?

    Svar
  10. Ulla

    november 11, 2021 at 2:14 pm

    Kan kagen bages ved varmluft ovn ,hvor mange grader og hvor længe skal den bages.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 11, 2021 at 4:00 pm

      Hej Ulla
      Kagen er bedst at bage ved alm. varme, men prøv med 160 grader varmluft 45-50 minutter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Camilla Tøttrup

    maj 12, 2020 at 3:04 pm

    Hej 😊
    Kan margarinen byttes ud med smør?
    Gør det noget specielt, når den er bagt med margarine? 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 12, 2020 at 3:20 pm

      Hej Camilla
      Ja da - det kan du sagtens - brug samme mængde 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  12. Janni

    april 06, 2020 at 10:22 am

    Hej
    Kan de bages dom muffins?
    Hvis ja hvor længe tror i de skal have uden at blive tørre😀🐥

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 06, 2020 at 11:35 am

      Hej Janni
      Det tror jeg sagtens, og jeg vil tro de skal have cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af hvor store dine muffinsforme er.
      Prøv det endelig af 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  13. Maria

    januar 27, 2020 at 4:12 pm

    Hejsa...

    Den ser lækker ud den kage. 160 gram æg, hvor mange er det plus minus?

    På forhånd tak 🙂

    Venligst Maria

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 27, 2020 at 5:12 pm

      Hej Maria
      Det svarer til cirka tre æg. Rigtig god fornøjelse - det er en mega god chokoladekage 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • lene vesterby

        oktober 01, 2024 at 3:30 pm

        Det ville være rart at du skrev 3 æg, jeg brugte gram og det var på min vægt 2 æg, jeg har mine egne høns. Kagen er tør og kompakt, jeg tænkte på om der skulle mere væske i, men jeg havde jo fulgt opskriften. 😢

      • Holger Rørby Madsen

        oktober 02, 2024 at 8:20 am

        Hej Lene
        Tak for det. Opskriften stammer direkte fra bageriet i Nørre Nebel, og her vejer man af, så man er sikker på målene passer.
        Måske har du ikke rørt æggemassen luftig nok, og så kan kagen blive mere kompakt.
        Om du bruger 2 eller 3 æg bør ikke betyde noget - blot der er 160 gram 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required