Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Biksemad

Verdens bedste biksemad (med spejlæg)

billede med biksemad med spejlæg
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
82
SHARES
FacebookMessenger82PinterestEmailSMS
Indhold
  • Biksemad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på biksemad
  • Billeder
  • Tips
  • Hvad kan man bruge i biksemad?
  • Hvad serveres til biksemad?
  • FAQ
  • Kommentarer

Biksemad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 2 løg cirka 250 gram
  • 400 g kød stegt, her er det en culottesteg
  • 750 g kartofler kogte
  • 2 spsk engelsk sauce
  • olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 æg til spejlæg

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle kartoflerne, hvorefter de deles i halve. Kog kartoflerne møre i usaltet vand, hæld vand fra og lad dem køle af. Kartoflerne må gerne være helt kolde, og de kan sagtens koges god tid i forvejen.
  2. Bacon skæres ud i tern, som ristes sprøde i lidt olie på en varm pande. Til biksemad med spejlæg plejer at bruge et stykke tørsaltet bacon. Derfor skal der lidt olie til.
  3. Løg hakkes groft eller skæres i ringe, hvorefter det kommes ved baconen. Tilsæt om nødvendigt lidt olie, så løg og bacon ikke brænder på. Steg løgene bløde ved middel varme, uden at løgene tager for meget farve. Det tager cirka fem minutter.
  4. Kødet skæres ud i mindre tern, som kommes ved i panden. Vend det rundt og varm det godt igennem.
  5. Kartoflerne skæres ud i mundrette stykker, som kommes på panden, hvor de varmes sammen med de øvrige ingredienser.
  6. Tilsæt engelsk sauce, og smag til med salt og peber. Smag din biksemad godt til, så du rammer den helt rigtige smag.

Næringsindhold

Kalorier442kcalKulhydrater40gProtein42gFedt12gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.04gKolesterol391mgNatrium1446mgKalium1429mgKostfibre5gSukker5gVitamin A517IUVitamin C43mgCalcium99mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på biksemad

Biksemad med spejlæg er en ikke kun en populær ret, den er også nem at lave, og samtidig kan du få brugt rester af en steg, kartofler og løg.

I denne opskrift brugte jeg en rest fra en kalveculotte, men du kan sådan set bruge de fleste slags kød og stege til biksemad. Nogle af de klassiske er selvfølgelig flæskesteg og oksefilet, men også rester af oksemørbrad, oksetyndsteg eller en roastbeef er fremragende.

Kødet skæres ud i mindre tern, og hvis det er en fed flæskesteg, plejer jeg lige at skære det værste af fedtet væk. Sværene skal selvfølgelig heller ikke med.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to spejlæg pr. person. Men mængderne kan jo justeres som man synes.

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af biksemad:

billede med kogte kartofler til biksemad
billede med løg til biksemad med spejlæg
billede med culotte til biksemad med spejlæg
billede med biksemad på panden

Tips

Den færdige biksemad serveres sammen med spejlæg - som du kan se en guide til i linket. Og gerne syltede rødbeder.

Hvad kan man bruge i biksemad?

IngrediensEksempler
KartoflerKogte, bagte, stegte, gerne kolde
KødSteg, pølser, skinke, and, bacon
GrøntLøg (nødvendigt), peberfrugt, porrer, svampe
Ekstra smagHvidløg, timian, chili, karry, sauce

Tip: Biksemad er en fantastisk tøm-køleskabet-ret.

Hvad serveres til biksemad?

TilbehørBeskrivelse
SpejlægKlassisk og obligatorisk
Syltede rødbederGiver syre og sødme
KetchupMange elsker det, andre hader det
RugbrødKan serveres ved siden af
BearnaiseModerne luksusudgave

Flere inspirerende opskrifter:

  • Biksemad i airfryer
  • Biksemad i ovn (med spejlæg) - sundere udgave
  • Pyt i pande - opskrift på den perfekte restemad
  • Ejners pølsemix (med pølser og kartofler i ovn)
  • Hollandsk biksemad med oksekød, kål og pasta
  • Nasi Goreng opskrift (en autentisk indonesisk klassiker)

FAQ

Hvad er biksemad?

Biksemad er nn ret lavet af stegte rester, ofte kartofler, kød og løg, der steges sprødt og serveres med spejlæg og evt. rødbeder eller ketchup. Traditionel biksemad indeholder kogte kartofler (gerne fra dagen før), oksekød, flæsk, pølser eller andet restekød, løg og en krydring med salt, peber, evt. paprika eller timian.

Kan man lave biksemad i forvejen?

Ja, den kan genopvarmes i ovn eller på pande. Lav gerne en stor portion og gem resten til frokost. Biksemad er en perfekt frokostret.

Kan biksemad fryses?

Ja, men brug helst nystegt kød og kartofler (rester kan være slatne efter frysning). Frys i flade portioner, så er det nemmere at genopvarme maden sprødt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth skriver

    januar 17, 2025 at 9:08 am

    Bedste biksemad til dato ! God ide med bacon i. Giver en virkelig god smag. Jeg brugte rester fra en flæskesteg.

    Svar
  2. Marianne skriver

    oktober 13, 2024 at 2:55 pm

    Jeg tilførte rødbeder og 2 spejlæg, så nu har også til imorgen. Smagte rigtig dejligt👍

    Svar
  3. Peter Fisidacher-Nielsen skriver

    december 18, 2023 at 6:10 pm

    Hej
    Hvorfor koge kartoflerne i usaltet vand ? Jeg mener det samme gør sig gældende for kartoffelmos, men hvorfor ?7mvh7Peter

    Svar
  4. Gilbert skriver

    januar 02, 2023 at 12:25 pm

    Prøv at bruge aspargeskartofler. Koges og pilles dagen før. Prøv også med hotdogpølser i skiver. En biksemad med pastaskruer i stedet for kartofler er en god ting.

    Svar
  5. k. petersen skriver

    januar 01, 2023 at 10:40 am

    Når jeg har et godt stykke kød til overs, ender det sammen med andre kødstykker i en "biksemadspose" i min fryser. På den måde får jeg en rigtig lækker omgang biksemad med kød fra evt. både okse, svin, kylling og lam.

    Svar
  6. Jørgen christensen skriver

    november 22, 2022 at 11:09 am

    Hej vil du ringe mig op ang bix til 100 personer hvor meget skal jeg bruge

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 22, 2022 at 11:17 am

      Hej Jørgen
      Det var en stor omgang, men som udgangspunkt skal du gange opskriften med 25. Så passer det vist meget godt.
      God arbejdslyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. hanne white skriver

    september 16, 2018 at 4:55 pm

    Prøv med råstegte kartofler, så bliver den endnu bedre 😉

    Svar
    • Jolanda skriver

      september 07, 2024 at 2:11 pm

      Ja tak, det gør det!

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required