• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Verdens bedste biksemad med spejlæg

Verdens bedste biksemad med spejlæg

billede med biksemad med spejlæg
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  30. august 2020

Indhold

  1. Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
  2. Opskrift på biksemad med spejlæg
  3. Biksemad
  4. Tips

Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.

Biksemad med spejlæg er en ikke kun en populær ret, den er også nem at lave, og samtidig kan du få brugt rester af en steg, kartofler og løg.

I denne opskrift brugte jeg en rest fra en kalveculotte, men du kan sådan set bruge de fleste slags kød og stege til biksemad.

Nogle af de klassiske er selvfølgelig flæskesteg og oksefilet, men også rester af oksemørbrad, oksetyndsteg eller en roastbeef er fremragende.

Kødet skæres ud i mindre tern, og hvis det er en fed flæskesteg, plejer jeg lige at skære det værste af fedtet væk. Sværene skal selvfølgelig heller ikke med.

Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to spejlæg pr. person. Men mængderne kan jo justeres som man synes.

Se også disse opskrifter:

Biksemad i airfryer

Biksemad i ovn

Pyt i pande

Hollandsk biksemad

Opskrift på biksemad med spejlæg

billede med biksemad med spejlæg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Biksemad

4.78 fra 44 stemmer
Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 442
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g bacon
  • 2 løg - cirka 250 gram
  • 400 g kød - stegt, her er det en culottesteg
  • 750 g kartofler - kogte
  • 2 spsk engelsk sauce
  • olie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 æg - til spejlæg

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skrælle kartoflerne, hvorefter de deles i halve. Kog kartoflerne møre i usaltet vand, hæld vand fra og lad dem køle af. Kartoflerne må gerne være helt kolde, og de kan sagtens koges god tid i forvejen.
    billede med kogte kartofler til biksemad
  2. Bacon skæres ud i tern, som ristes sprøde i lidt olie på en varm pande. Til biksemad med spejlæg plejer at bruge et stykke tørsaltet bacon. Derfor skal der lidt olie til.
  3. Løg hakkes groft eller skæres i ringe, hvorefter det kommes ved baconen. Tilsæt om nødvendigt lidt olie, så løg og bacon ikke brænder på. Steg løgene bløde ved middel varme, uden at løgene tager for meget farve. Det tager cirka fem minutter.
    billede med løg til biksemad med spejlæg
  4. Kødet skæres ud i mindre tern, som kommes ved i panden. Vend det rundt og varm det godt igennem.
    billede med culotte til biksemad med spejlæg
  5. Kartoflerne skæres ud i mundrette stykker, som kommes på panden, hvor de varmes sammen med de øvrige ingredienser.
  6. Tilsæt engelsk sauce, og smag til med salt og peber. Smag din biksemad godt til, så du rammer den helt rigtige smag.
    billede med biksemad på panden

Næringsindhold

Kalorier: 442kcalKulhydrater: 40gProtein: 42gFedt: 12gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.04gKolesterol: 391mgNatrium: 1446mgKalium: 1429mgKostfibre: 5gSukker: 5gVitamin A: 517IUVitamin C: 43mgCalcium: 99mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige biksemad serveres sammen med spejlæg - som du kan se en guide til i linket.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth

    januar 17, 2025 at 9:08 am

    Bedste biksemad til dato ! God ide med bacon i. Giver en virkelig god smag. Jeg brugte rester fra en flæskesteg.

    Svar
  2. Marianne

    oktober 13, 2024 at 2:55 pm

    Jeg tilførte rødbeder og 2 spejlæg, så nu har også til imorgen. Smagte rigtig dejligt👍

    Svar
  3. Peter Fisidacher-Nielsen

    december 18, 2023 at 6:10 pm

    Hej
    Hvorfor koge kartoflerne i usaltet vand ? Jeg mener det samme gør sig gældende for kartoffelmos, men hvorfor ?7mvh7Peter

    Svar
  4. Gilbert

    januar 02, 2023 at 12:25 pm

    Prøv at bruge aspargeskartofler. Koges og pilles dagen før. Prøv også med hotdogpølser i skiver. En biksemad med pastaskruer i stedet for kartofler er en god ting.

    Svar
  5. k. petersen

    januar 01, 2023 at 10:40 am

    Når jeg har et godt stykke kød til overs, ender det sammen med andre kødstykker i en "biksemadspose" i min fryser. På den måde får jeg en rigtig lækker omgang biksemad med kød fra evt. både okse, svin, kylling og lam.

    Svar
  6. Jørgen christensen

    november 22, 2022 at 11:09 am

    Hej vil du ringe mig op ang bix til 100 personer hvor meget skal jeg bruge

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 22, 2022 at 11:17 am

      Hej Jørgen
      Det var en stor omgang, men som udgangspunkt skal du gange opskriften med 25. Så passer det vist meget godt.
      God arbejdslyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. hanne white

    september 16, 2018 at 4:55 pm

    Prøv med råstegte kartofler, så bliver den endnu bedre 😉

    Svar
    • Jolanda

      september 07, 2024 at 2:11 pm

      Ja tak, det gør det!

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required