Veggieboller ligner kødboller eller frikadeller, men laves af plantefars. Her er opskriften på en vegetarisk middagsret, som alle kan lide.
Veggieboller med hjemmelavet tomatsauce, grillet hvidløg og pasta er et sundt og lækkert aftensmåltid.
De små boller ligner nærmest kødboller eller falafler, men farsen er 100 procent plantebaseret.
Farsen indeholder blandt andet kartofler, ærter, bønner og champignoner.
Uanset om man er vegetar eller ej, er det sundt og klimavenligt med kødfrie dage. Her er en opskrift på en ret, som de fleste vil elske.
Opskrift på veggieboller med tomatsauce
Veggieboller med hjemmelavet tomatsauce
Ingredienser
- 1 pakke plantefars - fra Planteslagterne
- 1 håndfuld basilikum - frisk
Pasta
- 500 g frisk pasta
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Tomatsauce
- 2 tomater - hakkede
- 1 løg
- 200 gram svampe
- 1-2 tsk salt
- 1 tsk peber
- ½ dl basalmicio
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- Olie
Tilbehør
- 30 gram pinjekerner
- 1 håndfuld salvie
- 3-5 fed hvidløg
Sådan gør du
- Start med at sætte vand over til pastaen i en gryde og tilsæt lidt olie og salt i vandet. Inden det begynder at koge, tænder du ovnen på 180 grader til at riste pinjekerner og salvien.
- Pensel salvien med lidt olie og salt, og giv den cirka 8-10 minutter i ovnen.
- Derefter tager du farsen ud af pakken og hakker frisk basilikum fint. Bland den finthakkede basilikum i farsen i en skål, mix det sammen med hænderne og form farsen til små boller.
- Sæt nu en pande på middelvarme og tilsæt lidt olie. Vent med at lægge bollerne på, før panden er helt varm. Steg bollerne i cirka 4-5 min på hver side. Du kan stege hvidløgene på samme pande som bollerne.
Tomatsauce
- Tag nu en gryde til tomatsaucen, svits løg og svampe i lidt olie i cirka 5 minutter og tilsæt så hakkede tomater og resten af ingredienserne til tomatsaucen.
- Lad det koge i 5-7 minutters tid. Imens koger du pastaen som anvist på pakken.
- Anret på en tallerken med pinjekerner, salvie og grillet hvidløg på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Server eventuelt retten med et rigtig godt brød til, for eksempel det italienske focaccia eller et ciabattabrød.
Du kan også se nogle af vores andre populære opskrifter på vegetarmad, som kan nydes af alle:
- Dild-deller med frisk kartoffelsalat
- Rødbedefalafel med frisk mynte
- Grøntsagsspyd med persilleolie
- Hjemmelavet vegetar-sushi med teriaky tofu
Del dine ideer og tanker med os andre her: