• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetarisk shepherds pie

Vegetarisk shepherds pie

Vegetarisk shepherds pie
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Vegetarisk shepherds pie er fuld af lækre linser, svampe og så med et lækkert lag af kartoffelmos på toppen. Det hele bages i ovnen.

Vegetarisk shepherds pie er den perfekte aftensmad til en kold vinteraften. Den er nemlig definitionen af "comfort food".

Jeg elsker virkelig denne ret og laver den utrolig ofte. Den er ikke kun for vegetarer. Jeg er sikker på, at selv den største kødelsker også vil holde af retten.

Der mangler bestemt ikke kød her. Opskriften er nemlig fuld af umamismage og proteiner. Her finder du i øvrigt opskriften på den klassiske Shepherds pie.

Opskrift på vegetarisk shepherds pie

Vegetarisk shepherds pie
Rakel Seneca

Vegetarisk shepherds pie

4.89 fra 9 stemmer
Vegetarisk shepherds pie er fuld af lækre linser, svampe og så med et lækkert lag af kartoffelmos på toppen. Det hele bages i ovnen.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: britisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Linselaget
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk selleristav
  • 150 g champignoner - brune
  • 200 g grønne linser - ukogte
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 tsk timian - stødt
  • 1 tsk rosmarin - stødt
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 tsk paprika - stødt
  • 0,5 stk bouillonterning
  • 5 dl vand
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 tsk friskkværnet peber
Kartoffelmos
  • 500 g kartofler
  • 2 spsk mælk
  • 1 spsk smør
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære alle grønsagerne i små fine tern.
  2. Tag nu en gryde og tilføj olivenolie, finthakket løg og hvidløg. Lad dem stege i et minut og tilføj derefter gulerod og selleri, som også er finthakket. Lad det stege sammen i to minutter.
  3. Tilføj nu champignonerne og lad dem stege i to minutter. Tilføj tomatpure, stødt timian, stødt rosmarin, stødt paprika og laurbærbladene. Rør det nu godt sammen og lad det stege i et minut.
  4. Tilføj linserne, bouillonterning og vand. Rør det godt sammen og put nu låg på gryden. Lad blandingen simre i cirka 20 minutter, eller indtil linserne føles næsten færdige men stadig har lidt bid.
  5. Tilføj sojasauce og smag til med salt og peber.
  6. Forvarm nu ovnen til 200 grader almindelig ovn og gør et ovnfast fad klar.
  7. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, put dem nu i en gryde og dæk dem med vand. Lad dem derefter koge i cirka 15 minutter, eller indtil de er bløde og færdigkogte.
  8. Hæld derefter vandet fra og tilføj mælk og smør. Mas nu kartoflerne til en mos og smag til med salt og sort peber.
  9. Hæld nu al linsesovsen i det ovnfaste fad og fordel kartoffelmosen ovenpå. Bag den nu i cirka 20, eller indtil den er lettere gylden på toppen.
  10. Vegetarisk shephards pie serveres straks eventuelt med en grøn salat til.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Jeg brugte grønne linser i min opskrift, men man kan selvfølgelig også bruge andre slags linser - dog skal du bare være opmærksom på kogetiden.

Denne opskrift kan rigtig nemt laves vegansk, hvis man ønsker det. Udskift blot smør og mælk ud med de plantebaserede udgaver.

Se andre opskrifter på vegetarisk aftensmad:

Vegansk lasagne

Vegetar moussaka med belugalinser

Beluga Bolognese med pasta

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required