Vegetarisk enchiladas med sorte bønner er en sikker vinder hos de fleste. Disse mexicanske enchiladas består af lækre krydderier og friske ingredienser.
Vegetarisk enchiladas med sorte bønner er en favoritret fra Mexico, som vi alle kender og elsker. Enchiladas kan laves med alle former for fyld, men min favorit er denne version med sorte bønner.
Man bestemmer faktisk også helt selv sværhedsgraden af denne ret. Man kan vælge at lave alt fra madpandekagerne til saucen helt fra bunden,
Men man kan også vælge at gøre livet en smule lettere ved at bruge færdiglavet madpandekager. Det har jeg valgt at gøre.
Ikke kun fordi at det gør retten lettere, men også fordi melet man skal bruge til hjemmelavet tortillas er rimelig svært at skaffe i Danmark, meltypen hedder masa harina.
Du kan selv vælge hvilken ost der skal på
Dette er en opskrift på, hvordan man laver lækre enchiladas. De er så utrolig lækre, at det er lige før, englene synger.
Som sagt er fyldet valgfrit og ligeledes er valget af ost. Jeg bruger frisk mozzarella, men du kan sagtens vælge cheddar, da denne slags ost også passer rigtig godt i det mexicanske køkken.
Nu vil jeg nyde at spise disse lækre enchiladas, mens jeg drømmer om snart at kunne rejse til Mexico og lære endnu flere lækre retter fra det smukke land.
Opskrift på vegetarisk enchiladas med bønner
Vegetarisk enchiladas med sorte bønner
Ingredienser
Enchilada fyldet med sorte bønner
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk rødløg - hakket
- 1 stk rød peber - hakket
- 0,5 hovede blomkål
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,5 tsk stødt kanel
- 20 g babyspinat
- 1 dåse sorte bønner
- 0,5 kugle mozzarella
- 1 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 2 spsk frisk koriander - pynt
- 4 stk majstortilla madpandekager
Enchilada sauce
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk hvedemel
- 1 spsk stødt chilipulver
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 0,5 tsk oregano
- 0,5 tsk salt
- 1 knivspids kanel
- 2 spsk tomatpuré
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk eddike
Fremgangsmåde
Enchilada sauce
- I en lille skål tilsættes hvedemel, chilipulver, stødt spidskommen, oregano, salt, kanel og det meget finthakkede hvidløg.
- I en gryde varmes olivenolien op, tilsæt nu mel-krydderiblandingen og steg det i et minuts tid, imens du pisker det sammen.
- Pisk nu tomatpuré i og hæld bouillon i langsomt, mens du bliver ved med at piske.
- Skru varmen op på medium-høj og lad saucen simre. Lad saucen simre i fem minutter - eller indtil saucen er tyknet en smule.
- Tag saucen af varmen og tilsæt eddike, smag til med sort peber og salt.
Enchiladafyldet med sorte bønner
- I en stor pande tilføjes oliveolie og det hakkede rødløg. Steg det sammen i et par minutter.
- Tilføj nu små stykker af blomkål og steg det i cirka fem minutter.
- Tilføj nu stykker af rød peber og steg dem yderligere i cirka fem minutter. Tilsæt stødt spidskommen og kanel, lad det stege i 30 sekunder.
- Tilsæt spinaten og lad det hele stege sammen, indtil spinaten er skrumpet helt ind.
- Tilsæt de sorte bønner og to spsk. enchiladasauce. Smag til med salt og sort peber.
Enchiladas
- I et ovnfast fad, spreder du halvdelen af enchiladasaucen ud.
- På en separat tallerken putter du bønnefyldet i de fire madpandekager. Put madpandekagerne i fadet og hæld den resterende enchiladasauce ud over dem.
- Top dem op med ost og bag dem i en forvarmet ovn i cirka 15 minutter ved 200 grader.
- Pynt med hakket koriander, og så er de lækreste enchiladas klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores andre lækre opskrifter fra Mexico:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: