Vegetarbøffer - nemme veganske bøffer
Ingredienser
- 2 dåser kidneybønner
- 1 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk paprika med top
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 dl bouillon 1 dl vand og en grøntsagsbouillonterning
- 75 g havregryn
- 75 g rasp
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hæld kidneybønnerne i en sigte og skyl dem grundigt under den kolde hane. Dryppes af og kommes i en blender, hvor de blendes groft. Kommes i en skål.
- Rødløg, peberfrugt og hvidløg hakkes så fint som muligt, og kommes derefter ned til de blendede kidneybønner.
- Kom paprika, engelsk sauce og bouillon ved. Vend det godt sammen.
- Tilsæt så havregryn, rasp og finthakket persille, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Rør "farsen" til dine vegetarbøffer godt sammen, og stil gerne på køl en halv times tid.
- Form til veganske bøffer i en passende størrelse - jeg plejer at lave otte bøffer af denne portion, der normalt passer til fire personer. Du kan med fordel forme bøfferne i en bøfring, og husk at komme lidt olie på bordet og hænderne, for så er farsen ikke så klistret at arbejde med.
- Varm en pande op ved en god varme, og og kom en god sjat olie på sammen med e stor klat smør.
- Steg dine vegetarbøffer i cirka tre minutter på hver side, og nu kan du næsten ikke se, at det ikke er rigtige bøffer.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på lækre vegetarbøffer
Vegetarbøffer kan laves på et utal af forskellige måder, men her er mit bedste bud på de lækre veggiebøffer, som naturligvis også kan laves som mindre veggiedeller.
Jeg anvender kidneybønner på dåse, fordi jeg synes, det giver en god smag og konsistens på, men dertil kommer selvfølgelig også andre lækre ingredienser.
Tilsammen gør det, at du får en vegetarbøf, der rigtigt meget minder om en oksebøf i konsistensen.
Opskriften giver 8-10 vegetarbøffer afhængigt af, hvor store du laver dem. Bøfferne kan fryses ned.
Tip
Brug vegetarbøffer i en burger, eller server dem sammen med en god salat. Det kan for eksempel være en nem kartoffelsalat eller en mættende salat med quinoa.
Du kan også lave sprøde vegetar nuggets og bruge dem som bøffer eller i en brugerbolle.
Se også andre opskrifter og ideer:
- Vegetarbøf med selleri (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
- Vegetarisk madplan
- Vegetarisk gryderet
- Vegetar kødsovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Hanne Jensen skriver
Det er første gang at jeg bruger økologiske kidney bønner i lage.
De lugter dårligt når jeg åbner dåsen, tænker ikke at de skal lugte sådan, er det korrekt
Mvh Hanne
Kasper skriver
Hej
Tak for en god opskrift
Det smager også godt, hvis man steger en ekstra omgang løg, peberfrugt, paprika og så svampe på en pande, så de bliver bløde. Inden de tilsættes farsen kan de med fordel blendes.
Sebastian skriver
Gode, men bemærk at som udgangspunkt er engelsk sauce ikke vegetarisk 🙂
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Sebastian
Tak for det, men det er ikke helt korrekt 🙂
Engelsk sauce er vegetarisk, mens dens fætter, Worcestersauce laves med lidt ansjos. Og den er derfor ikke vegetarisk.
Alt det bedste
Holger
Birgit skriver
Kan man lave farsen til de vegetar bøffer dagen før og lade den stå i køleskabet til dagen efter?
Susanne skriver
Nej, hvor er de gode. Det er ikke sidste gang, at vi skal lave dem 👍
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Susanne
Mange tak, og ja, de er ganske gode 🙂
Alt det bedste
Holger
Leif Christensen skriver
Hej Holger.
Er lige i tvivl om det med bouillonterningen. Mener du en hel bouillonterning til en deciliter vand? Bare så jeg ikke laver en fejl, da det er til en gæst, som er veganer.
Venlig hilsen
Leif
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Leif
Ja, det bliver en kraftig bouillon, der tilfører god smag 🙂
Så en terning til 1 dl. vand.
God fornøjelse
Alt det bedste
Holger
Lisbeth skriver
Når du skriver, de kan fryses er det så før eller efter stegning?
Margit Svendsen skriver
jeg har på det seneste haft problemer med at printe opskrifterne ud...........
hvad er der sket ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Margit
Nogle af de ældre opskrifter ligger desværre stadig i et ældre system uden printknappen, men de bliver gradvist lagt over i det nye. Men sig endelig til når du støder på konkrete opskrifter uden printknappen - så får jeg straks lagt dem over.
Alt det bedste
Holger
Marie skriver
Vil du anbefale af fryse før eller efter bøfferne er stegt?
Steffen skriver
Jeg halverede opskriften og fik 7 bøffer ud af den. De var noget bløde, selv efter 10+ min stegning. Smagen var rigtig god og konsistensen saftig. Ville dog anbefale fx 1 spsk mel i for at få det bedre til at hænge sammen.
Mia Lundgaard Nielsen skriver
Hej,
jeg bor i et land, hvor der ikke er engelsk sauce. Hvad kan jeg erstatte dette med?
Dorte skriver
Super god opskrift. Smager SÅ godt. Hurtigt og nemt.