Vegetarbøffer - nemme veganske bøffer
Ingredienser
- 2 dåser kidneybønner
- 1 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk paprika - med top
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 dl bouillon - 1 dl vand og en grøntsagsbouillonterning
- 75 g havregryn
- 75 g rasp
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hæld kidneybønnerne i en sigte og skyl dem grundigt under den kolde hane. Dryppes af og kommes i en blender, hvor de blendes groft. Kommes i en skål.
- Rødløg, peberfrugt og hvidløg hakkes så fint som muligt, og kommes derefter ned til de blendede kidneybønner.
- Kom paprika, engelsk sauce og bouillon ved. Vend det godt sammen.
- Tilsæt så havregryn, rasp og finthakket persille, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Rør "farsen" til dine vegetarbøffer godt sammen, og stil gerne på køl en halv times tid.
- Form til veganske bøffer i en passende størrelse - jeg plejer at lave otte bøffer af denne portion, der normalt passer til fire personer. Du kan med fordel forme bøfferne i en bøfring, og husk at komme lidt olie på bordet og hænderne, for så er farsen ikke så klistret at arbejde med.
- Varm en pande op ved en god varme, og og kom en god sjat olie på sammen med e stor klat smør.
- Steg dine vegetarbøffer i cirka tre minutter på hver side, og nu kan du næsten ikke se, at det ikke er rigtige bøffer.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på lækre vegetarbøffer
Vegetarbøffer kan laves på et utal af forskellige måder, men her er mit bedste bud på de lækre veggiebøffer, som naturligvis også kan laves som mindre veggiedeller.
Jeg anvender kidneybønner på dåse, fordi jeg synes, det giver en god smag og konsistens på, men dertil kommer selvfølgelig også andre lækre ingredienser.
Tilsammen gør det, at du får en vegetarbøf, der rigtigt meget minder om en oksebøf i konsistensen.
Opskriften giver 8-10 vegetarbøffer afhængigt af, hvor store du laver dem. Bøfferne kan fryses ned.
Tip
Brug vegetarbøffer i en burger, eller server dem sammen med en god salat. Det kan for eksempel være en nem kartoffelsalat eller en mættende salat med quinoa.
Du kan også lave sprøde vegetar nuggets og bruge dem som bøffer eller i en brugerbolle.
Se også andre opskrifter og ideer:
- Vegetarbøf med selleri (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
- Vegetarisk madplan
- Vegetarisk gryderet
- Vegetar kødsovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Hanne Jensen skriver
Det er første gang at jeg bruger økologiske kidney bønner i lage.
De lugter dårligt når jeg åbner dåsen, tænker ikke at de skal lugte sådan, er det korrekt
Mvh Hanne
Kasper skriver
Hej
Tak for en god opskrift
Det smager også godt, hvis man steger en ekstra omgang løg, peberfrugt, paprika og så svampe på en pande, så de bliver bløde. Inden de tilsættes farsen kan de med fordel blendes.