Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetarbøffer

Vegetarbøffer (opskrift på nemme veganske bøffer)

vegetarbøffer med kidneybønner
4.7 fra 55 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.9k
SHARES
FacebookMessenger4.9kPinterestEmailSMS

Vegetarbøffer - nemme veganske bøffer

Holger Rørby Madsen
4.7 fra 55 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Her er min bedste opskrift på vegetarbøffer. Det er lækre, veganske bøffer, der blandt andet indeholder kidneybønner og peberfrugt.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk paprika med top
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 dl bouillon 1 dl vand og en grøntsagsbouillonterning
  • 75 g havregryn
  • 75 g rasp
  • 1 potte persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Hæld kidneybønnerne i en sigte og skyl dem grundigt under den kolde hane. Dryppes af og kommes i en blender, hvor de blendes groft. Kommes i en skål.
  2. Rødløg, peberfrugt og hvidløg hakkes så fint som muligt, og kommes derefter ned til de blendede kidneybønner.
  3. Kom paprika, engelsk sauce og bouillon ved. Vend det godt sammen.
  4. Tilsæt så havregryn, rasp og finthakket persille, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  5. Rør "farsen" til dine vegetarbøffer godt sammen, og stil gerne på køl en halv times tid.
  6. Form til veganske bøffer i en passende størrelse - jeg plejer at lave otte bøffer af denne portion, der normalt passer til fire personer. Du kan med fordel forme bøfferne i en bøfring, og husk at komme lidt olie på bordet og hænderne, for så er farsen ikke så klistret at arbejde med.
  7. Varm en pande op ved en god varme, og og kom en god sjat olie på sammen med e stor klat smør.
  8. Steg dine vegetarbøffer i cirka tre minutter på hver side, og nu kan du næsten ikke se, at det ikke er rigtige bøffer.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på lækre vegetarbøffer

Vegetarbøffer kan laves på et utal af forskellige måder, men her er mit bedste bud på de lækre veggiebøffer, som naturligvis også kan laves som mindre veggiedeller.

Jeg anvender kidneybønner på dåse, fordi jeg synes, det giver en god smag og konsistens på, men dertil kommer selvfølgelig også andre lækre ingredienser.

Tilsammen gør det, at du får en vegetarbøf, der rigtigt meget minder om en oksebøf i konsistensen.

Opskriften giver 8-10 vegetarbøffer afhængigt af, hvor store du laver dem. Bøfferne kan fryses ned.

Tip

Brug vegetarbøffer i en burger, eller server dem sammen med en god salat. Det kan for eksempel være en nem kartoffelsalat eller en mættende salat med quinoa.

Du kan også lave sprøde vegetar nuggets og bruge dem som bøffer eller i en brugerbolle.

Se også andre opskrifter og ideer:

  • Vegetarbøf med selleri (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Vegetarisk madplan
  • Vegetarisk gryderet
  • Vegetar kødsovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Jensen skriver

    januar 12, 2025 at 4:50 pm

    Det er første gang at jeg bruger økologiske kidney bønner i lage.
    De lugter dårligt når jeg åbner dåsen, tænker ikke at de skal lugte sådan, er det korrekt
    Mvh Hanne

    Svar
  2. Kasper skriver

    april 21, 2024 at 2:29 pm

    Hej
    Tak for en god opskrift
    Det smager også godt, hvis man steger en ekstra omgang løg, peberfrugt, paprika og så svampe på en pande, så de bliver bløde. Inden de tilsættes farsen kan de med fordel blendes.

    Svar
  3. Sebastian skriver

    april 05, 2024 at 10:00 am

    Gode, men bemærk at som udgangspunkt er engelsk sauce ikke vegetarisk 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 05, 2024 at 10:21 am

      Hej Sebastian
      Tak for det, men det er ikke helt korrekt 🙂
      Engelsk sauce er vegetarisk, mens dens fætter, Worcestersauce laves med lidt ansjos. Og den er derfor ikke vegetarisk.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Birgit skriver

    februar 11, 2024 at 4:43 pm

    Kan man lave farsen til de vegetar bøffer dagen før og lade den stå i køleskabet til dagen efter?

    Svar
  5. Susanne skriver

    januar 15, 2024 at 7:19 pm

    Nej, hvor er de gode. Det er ikke sidste gang, at vi skal lave dem 👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 16, 2024 at 7:39 am

      Hej Susanne
      Mange tak, og ja, de er ganske gode 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Leif Christensen skriver

    maj 08, 2023 at 10:08 am

    Hej Holger.
    Er lige i tvivl om det med bouillonterningen. Mener du en hel bouillonterning til en deciliter vand? Bare så jeg ikke laver en fejl, da det er til en gæst, som er veganer.
    Venlig hilsen
    Leif

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 08, 2023 at 10:21 am

      Hej Leif
      Ja, det bliver en kraftig bouillon, der tilfører god smag 🙂
      Så en terning til 1 dl. vand.
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lisbeth skriver

    februar 07, 2023 at 11:49 am

    Når du skriver, de kan fryses er det så før eller efter stegning?

    Svar
  8. Margit Svendsen skriver

    oktober 31, 2022 at 8:33 am

    jeg har på det seneste haft problemer med at printe opskrifterne ud...........
    hvad er der sket ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 31, 2022 at 9:21 am

      Hej Margit
      Nogle af de ældre opskrifter ligger desværre stadig i et ældre system uden printknappen, men de bliver gradvist lagt over i det nye. Men sig endelig til når du støder på konkrete opskrifter uden printknappen - så får jeg straks lagt dem over.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Marie skriver

    juli 06, 2022 at 4:06 pm

    Vil du anbefale af fryse før eller efter bøfferne er stegt?

    Svar
  10. Steffen skriver

    juni 08, 2021 at 9:19 am

    Jeg halverede opskriften og fik 7 bøffer ud af den. De var noget bløde, selv efter 10+ min stegning. Smagen var rigtig god og konsistensen saftig. Ville dog anbefale fx 1 spsk mel i for at få det bedre til at hænge sammen.

    Svar
  11. Mia Lundgaard Nielsen skriver

    marts 29, 2020 at 3:24 am

    Hej,

    jeg bor i et land, hvor der ikke er engelsk sauce. Hvad kan jeg erstatte dette med?

    Svar
  12. Dorte skriver

    januar 12, 2020 at 6:00 pm

    Super god opskrift. Smager SÅ godt. Hurtigt og nemt.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required