• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetar moussaka - den bedste med belugalinser

Vegetar moussaka - den bedste med belugalinser

Vegetar moussaka
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe

Vegetar moussaka med belugalinser er en af mine yndlings vegetarretter, som jeg altid laver, når det er tid til forkælelse. Den er bare så god.

Vegetar moussaka med belugalinser er både ekstremt velsmagende og propfuld af proteiner. Det er en ret, som er forholdsvis let at lave og en klar vinder til at imponere gæster.

Moussakaen består af tre lag: et lag med stegte grønsager, et med bechamelsauce og et lag tomatsovs med linser.

Belugalinserne giver sovsen en lækker tekstur, der godt kan minde om hakket oksekød, som originalt bliver brugt i moussaka.

Jeg føler, at moussaka er en rigtig hjertevarm ret. Der er noget ekstra hyggeligt ved måltider, som bliver tilberedt i ovnen.

Opskrift på den lækreste vegetar moussaka

Vegetar moussaka
Rakel Seneca

Vegetar moussaka med belugalinser

4.89 fra 9 stemmer
Vegetar moussaka med beluga inser er en af mine yndlings vegetarretter som jeg altid laver når det er tid til forkælelse.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Græsk
Kalorier: 273
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Grøntsager
  • 1 stk aubergine
  • 1 stk zucchini/squash
  • 3 stk kartofler - mellem størrelse
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
Belugalinse tomat sauce
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk løg - hakket
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 200 g belugalinser - kogt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl boullion - vegetarisk
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk stødt kanel
Bechamel
  • 1 stk æg
  • 85 g hvedemel
  • 3 spsk olivenolie
  • 8 dl sødmælk
  • 1 tsk muskatnød

Fremgangsmåde
 

Grøntsagerne
  1. Start med at skære auberginerne i skiver på langkant. Put dem derefter hen på en køkkenrullebeklædt tallerken og drys gavmildt med salt. Lad dem trække i 20 minutter og tør derefter saltet af.
  2. Skær resten af grøntsagerne på langs, de skal være cirka en centimeter i bredden. Lig alle grønsagerne på en bageplade og drys en smule oliveolie ud over dem.
  3. Bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader i femten minutters tid, eller indtil de er møre.
Belugalinse-tomatsauce
  1. I en gryde tilføjes oliveolie, oregano, stødt muskatnød og hakket hvidløg. Lad det stege i et minut eller to og tilføj derefter det hakkede løg, steg det yderligere i fem minutter.
  2. Tilføj de kogte belugalinser, hakkede tomater og bouillon. Smag til med salt og en smule kanel. Lad sovsen simre i 20 minutters tid.
Bechamel
  1. I en gryde tilføjes oliveolie ved medium varme. Tilføj hvedemelet og pisk det sammen med olien, bliv ved med at piske indtil at melet er blevet gylden, tilføj eventuelt mere olie undervejs.
  2. Tilføj mælken langsomt, imens du stadigvæk pisker. Bliv ved med at piske indtil alt mælken er tilføjet og forsæt derefter i fem minutter. Smag til med salt og muskatnød.
  3. I en skål tilføjes en smule af den varme bechamelsauce og pisk den sammen med ægget. Tilføj nu denne æggeblanding til resten af saucen og lad den koge op i to minutter.
Moussakka
  1. I et fad tilføjes halvdelen af belugalinsetomatsaucen, smør den godt ud i alle hjørner. Kom derefter grønsagerne sirligt på. Tilsæt resten af belugasaucen og slut af med at fordele bechamelsaucen.
  2. Bag din vegetar moussaka i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller indtil toppen af moussakaen er gylden på toppen.
  3. Lad den køle af og så er den klar til servering

Næringsindhold

Kalorier: 273kcalKulhydrater: 21gProtein: 7gFedt: 19gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gKolesterol: 17mgNatrium: 150mgKalium: 356mgKostfibre: 1gSukker: 8gVitamin A: 304IUVitamin C: 7mgCalcium: 197mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

En smart teknik så auberginerne ikke afgiver for meget vand i vegetar moussaka, er at salte dem, før de steges.

Bare husk at tørre saltet godt af, før du steger dem. Ellers står man tilbage med meget salte auberginer. Denne fejl begår man kun en gang.

Se også nogle andre lækre vegetarretter:

Indisk risret med mynte og svampe - Biryani

Vegetarisk bourguignion

Fyldte auberginer

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Bøegh

    marts 04, 2025 at 10:04 am

    Tidligere kunne man trykke på gemt, den mulighed er væk?
    Jeg kan heller ikke lægge noget på favorit, får at vide jeg ingen liste har, men kan ikke se hvordan den oprettes,
    Mvh Jytte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 04, 2025 at 10:55 am

      Hej Jytte
      Det kan du skam stadig - du skal bare lige logge ind her: https://madensverden.dk/login/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Tea

    juli 31, 2022 at 12:30 pm

    Hej,
    Under Bechamel står der 1 stk, 1 g. Er det æg ?
    Hilsen Tea

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill - med stegetid og kernetemperatur→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften
hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required