Vegetar moussaka med belugalinser er en af mine yndlings vegetarretter, som jeg altid laver, når det er tid til forkælelse. Den er bare så god.
Vegetar moussaka med belugalinser er både ekstremt velsmagende og propfuld af proteiner. Det er en ret, som er forholdsvis let at lave og en klar vinder til at imponere gæster.
Moussakaen består af tre lag: et lag med stegte grønsager, et med bechamelsauce og et lag tomatsovs med linser.
Belugalinserne giver sovsen en lækker tekstur, der godt kan minde om hakket oksekød, som originalt bliver brugt i moussaka.
Jeg føler, at moussaka er en rigtig hjertevarm ret. Der er noget ekstra hyggeligt ved måltider, som bliver tilberedt i ovnen.
Opskrift på den lækreste vegetar moussaka
Vegetar moussaka med belugalinser
Ingredienser
Grøntsager
- 1 stk aubergine
- 1 stk zucchini/squash
- 3 stk kartofler - mellem størrelse
- 2 spsk olivenolie
- salt
Belugalinse tomat sauce
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg - hakket
- 2 fed hvidløg - hakket
- 200 g belugalinser - kogt
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl boullion - vegetarisk
- 1 tsk oregano
- 1 tsk stødt muskatnød
- ½ tsk stødt kanel
Bechamel
- 1 stk æg
- 85 g hvedemel
- 3 spsk olivenolie
- 8 dl sødmælk
- 1 tsk muskatnød
Fremgangsmåde
Grøntsagerne
- Start med at skære auberginerne i skiver på langkant. Put dem derefter hen på en køkkenrullebeklædt tallerken og drys gavmildt med salt. Lad dem trække i 20 minutter og tør derefter saltet af.
- Skær resten af grøntsagerne på langs, de skal være cirka en centimeter i bredden. Lig alle grønsagerne på en bageplade og drys en smule oliveolie ud over dem.
- Bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader i femten minutters tid, eller indtil de er møre.
Belugalinse-tomatsauce
- I en gryde tilføjes oliveolie, oregano, stødt muskatnød og hakket hvidløg. Lad det stege i et minut eller to og tilføj derefter det hakkede løg, steg det yderligere i fem minutter.
- Tilføj de kogte belugalinser, hakkede tomater og bouillon. Smag til med salt og en smule kanel. Lad sovsen simre i 20 minutters tid.
Bechamel
- I en gryde tilføjes oliveolie ved medium varme. Tilføj hvedemelet og pisk det sammen med olien, bliv ved med at piske indtil at melet er blevet gylden, tilføj eventuelt mere olie undervejs.
- Tilføj mælken langsomt, imens du stadigvæk pisker. Bliv ved med at piske indtil alt mælken er tilføjet og forsæt derefter i fem minutter. Smag til med salt og muskatnød.
- I en skål tilføjes en smule af den varme bechamelsauce og pisk den sammen med ægget. Tilføj nu denne æggeblanding til resten af saucen og lad den koge op i to minutter.
Moussakka
- I et fad tilføjes halvdelen af belugalinsetomatsaucen, smør den godt ud i alle hjørner. Kom derefter grønsagerne sirligt på. Tilsæt resten af belugasaucen og slut af med at fordele bechamelsaucen.
- Bag din vegetar moussaka i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter, eller indtil toppen af moussakaen er gylden på toppen.
- Lad den køle af og så er den klar til servering
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
En smart teknik så auberginerne ikke afgiver for meget vand i vegetar moussaka, er at salte dem, før de steges.
Bare husk at tørre saltet godt af, før du steger dem. Ellers står man tilbage med meget salte auberginer. Denne fejl begår man kun en gang.
Se også nogle andre lækre vegetarretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jytte Bøegh
Tidligere kunne man trykke på gemt, den mulighed er væk?
Jeg kan heller ikke lægge noget på favorit, får at vide jeg ingen liste har, men kan ikke se hvordan den oprettes,
Mvh Jytte
Holger Rørby Madsen
Hej Jytte
Det kan du skam stadig - du skal bare lige logge ind her: https://madensverden.dk/login/
Alt det bedste
Holger
Tea
Hej,
Under Bechamel står der 1 stk, 1 g. Er det æg ?
Hilsen Tea