Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Galette med spinat og ricotta - vegetarisk

Galette med spinat og ricotta - vegetarisk

Galette med spinat
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMS

Galette med spinat og ricotta er den lækreste rustikke tærte, som både er super let at lave, sund og virkelig velsmagende. Her i en vegetarudgave.

Galette med spinat og ricotta er en rustik form for tærte med det lækreste fyld fuld af smag. I denne opskrift er der både friske krydderurter, cremet fyld og så er bunden perfekt sprød. Lige som en tærte skal være.

Bunden er af fuldkorn og uden smør. Dette gør retten endnu sundere, og så ved vi jo alle sammen, hvor mange gode vitaminer der er i spinat. Dette er bare en virkelig lækker måde at fylde sin krop op med vitaminer.

Denne opskrift er faktisk en af mine "go to" hverdagsretter, da den er simpel at lave, fuld af proteiner og så er den vegetarisk.

Opskrift på vegetarisk galette med spinat

Vegetar galette med spinat og ricotta

Rakel Seneca
4.8 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Vegetar galette med spinat og ricotta er den lækreste rustikke tærte, som både er super let at lave, sund og virkelig velsmagende.
Antal: 1 tærte
Ret: Vegetar
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 95 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel
  • 3 spsk vand iskoldt
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 200 g ricotta
  • 250 g spinat
  • 2 stk æggehvider
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 spsk dild frisk
  • 1 tsk oregano stødt
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 stk cherrytomater
  • 1 stk æggeblomme

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen til bunden. Bland hvedemel, fuldkornsmel, en teske salt og en halv teske sort peber sammen. Tilføj nu fem spiseske olivenolie og brug hænderne til at blande det sammen. Tilføj nu en spiseske koldt vand ad gangen, indtil dejen samles.
  2. Pak den nu ind i husholdningsfilm og stil den på køl, i mens du laver fyldet.
  3. Start med at vaske spinaten og put den derefter på en pande og steg, så alt vandet bliver kogt ud af spinaten. Hæld nu vandet fra og put spinaten hen på et spækbræt og hak det.
  4. Hak løget og hvidløg og steg dem sammen på en pande med en smule olie, i cirka fem minutter. Tag dem derefter af varmen.
  5. I en skål blander du ricotta, æggehvider, salt, peber, oregano og finthakket dild sammen. Tilføj nu de stegte løg og hvidløg, og det afkølet spinat. Bland det godt sammen.
  6. Tag dejen ud af køleskabet. Drys en smule mel ud på din bordplade og rul dejen ud til en tykkelse af en centimeter. Put den udrullede dej på en bagepapirklædt bageplade og tilføj alt fyldet i midten af dejen.
  7. Klem kanterne af dejen op rundt om fyldet og tilføj cherrytomater. Pensl kanterne af dejen med en pisket æggeblomme.
  8. Bag nu galetten i 200 grader i cirka 25 minutter, eller indtil skorpen er gylden og sprød.
  9. Så er den lækreste vegetar galette med spinat og ricotta klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Dette er virkelig en opskrift, jeg kan anbefale til både vegetarer og kødspiser. Sidst jeg lavede den, tænkte jeg, at man kan lave den vegansk ved at udskifte ricotta med blendet tofu.

Men det kan man jo altid eksperimentere med. Jeg holder mig dog til denne opskrift, fordi den er dødlækker, og så er den umulig at fejle med.

Normalt laver jeg galette med spinat som aftensmad, men den smager faktisk også supergodt kold til frokost.

Og så holder den sin form flot, så den kan spises med hænderne ligesom pizza, derfor er den perfekt til madpakken.

Se også vores andre opskrifter på madtærter:

Kartoffelquiche med porre og gorgonzola

Græsk spinattærte med feta

Porretærte med broccoli og cheddar

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus skriver

    november 24, 2021 at 7:17 pm

    Hej
    Fin opskrift, men det må være en fejl at dejen skal rulles ud i en tykkelse af en centimeter 😉

    Mvh Claus

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required