Galette med spinat og ricotta er den lækreste rustikke tærte, som både er super let at lave, sund og virkelig velsmagende. Her i en vegetarudgave.
Galette med spinat og ricotta er en rustik form for tærte med det lækreste fyld fuld af smag. I denne opskrift er der både friske krydderurter, cremet fyld og så er bunden perfekt sprød. Lige som en tærte skal være.
Bunden er af fuldkorn og uden smør. Dette gør retten endnu sundere, og så ved vi jo alle sammen, hvor mange gode vitaminer der er i spinat. Dette er bare en virkelig lækker måde at fylde sin krop op med vitaminer.
Denne opskrift er faktisk en af mine "go to" hverdagsretter, da den er simpel at lave, fuld af proteiner og så er den vegetarisk.
Opskrift på vegetarisk galette med spinat
Vegetar galette med spinat og ricotta
Ingredienser
- 95 g hvedemel
- 50 g fuldkornsmel
- 3 spsk vand - iskoldt
- 5 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 200 g ricotta
- 250 g spinat
- 2 stk æggehvider
- 1 tsk friskkværnet peber
- 2 spsk dild - frisk
- 1 tsk oregano - stødt
- 0,5 tsk muskatnød - stødt
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 5 stk cherrytomater
- 1 stk æggeblomme
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen til bunden. Bland hvedemel, fuldkornsmel, en teske salt og en halv teske sort peber sammen. Tilføj nu fem spiseske olivenolie og brug hænderne til at blande det sammen. Tilføj nu en spiseske koldt vand ad gangen, indtil dejen samles.
- Pak den nu ind i husholdningsfilm og stil den på køl, i mens du laver fyldet.
- Start med at vaske spinaten og put den derefter på en pande og steg, så alt vandet bliver kogt ud af spinaten. Hæld nu vandet fra og put spinaten hen på et spækbræt og hak det.
- Hak løget og hvidløg og steg dem sammen på en pande med en smule olie, i cirka fem minutter. Tag dem derefter af varmen.
- I en skål blander du ricotta, æggehvider, salt, peber, oregano og finthakket dild sammen. Tilføj nu de stegte løg og hvidløg, og det afkølet spinat. Bland det godt sammen.
- Tag dejen ud af køleskabet. Drys en smule mel ud på din bordplade og rul dejen ud til en tykkelse af en centimeter. Put den udrullede dej på en bagepapirklædt bageplade og tilføj alt fyldet i midten af dejen.
- Klem kanterne af dejen op rundt om fyldet og tilføj cherrytomater. Pensl kanterne af dejen med en pisket æggeblomme.
- Bag nu galetten i 200 grader i cirka 25 minutter, eller indtil skorpen er gylden og sprød.
- Så er den lækreste vegetar galette med spinat og ricotta klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og andre opskrifter
Dette er virkelig en opskrift, jeg kan anbefale til både vegetarer og kødspiser. Sidst jeg lavede den, tænkte jeg, at man kan lave den vegansk ved at udskifte ricotta med blendet tofu.
Men det kan man jo altid eksperimentere med. Jeg holder mig dog til denne opskrift, fordi den er dødlækker, og så er den umulig at fejle med.
Normalt laver jeg galette med spinat som aftensmad, men den smager faktisk også supergodt kold til frokost.
Og så holder den sin form flot, så den kan spises med hænderne ligesom pizza, derfor er den perfekt til madpakken.
Se også vores andre opskrifter på madtærter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Claus
Hej
Fin opskrift, men det må være en fejl at dejen skal rulles ud i en tykkelse af en centimeter 😉
Mvh Claus