• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Galette med spinat og ricotta - vegetarisk

Galette med spinat og ricotta - vegetarisk

Galette med spinat
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. november 2022 - Udgivet:  5. april 2021

Galette med spinat og ricotta er den lækreste rustikke tærte, som både er super let at lave, sund og virkelig velsmagende. Her i en vegetarudgave.

Galette med spinat og ricotta er en rustik form for tærte med det lækreste fyld fuld af smag. I denne opskrift er der både friske krydderurter, cremet fyld og så er bunden perfekt sprød. Lige som en tærte skal være.

Bunden er af fuldkorn og uden smør. Dette gør retten endnu sundere, og så ved vi jo alle sammen, hvor mange gode vitaminer der er i spinat. Dette er bare en virkelig lækker måde at fylde sin krop op med vitaminer.

Denne opskrift er faktisk en af mine "go to" hverdagsretter, da den er simpel at lave, fuld af proteiner og så er den vegetarisk.

Opskrift på vegetarisk galette med spinat

Galette med spinat
Rakel Seneca

Vegetar galette med spinat og ricotta

4.78 fra 9 stemmer
Vegetar galette med spinat og ricotta er den lækreste rustikke tærte, som både er super let at lave, sund og virkelig velsmagende.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 1 tærte
Ret: Vegetar
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 95 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel
  • 3 spsk vand - iskoldt
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 200 g ricotta
  • 250 g spinat
  • 2 stk æggehvider
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2 spsk dild - frisk
  • 1 tsk oregano - stødt
  • 0,5 tsk muskatnød - stødt
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 stk cherrytomater
  • 1 stk æggeblomme

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave dejen til bunden. Bland hvedemel, fuldkornsmel, en teske salt og en halv teske sort peber sammen. Tilføj nu fem spiseske olivenolie og brug hænderne til at blande det sammen. Tilføj nu en spiseske koldt vand ad gangen, indtil dejen samles.
  2. Pak den nu ind i husholdningsfilm og stil den på køl, i mens du laver fyldet.
  3. Start med at vaske spinaten og put den derefter på en pande og steg, så alt vandet bliver kogt ud af spinaten. Hæld nu vandet fra og put spinaten hen på et spækbræt og hak det.
  4. Hak løget og hvidløg og steg dem sammen på en pande med en smule olie, i cirka fem minutter. Tag dem derefter af varmen.
  5. I en skål blander du ricotta, æggehvider, salt, peber, oregano og finthakket dild sammen. Tilføj nu de stegte løg og hvidløg, og det afkølet spinat. Bland det godt sammen.
  6. Tag dejen ud af køleskabet. Drys en smule mel ud på din bordplade og rul dejen ud til en tykkelse af en centimeter. Put den udrullede dej på en bagepapirklædt bageplade og tilføj alt fyldet i midten af dejen.
  7. Klem kanterne af dejen op rundt om fyldet og tilføj cherrytomater. Pensl kanterne af dejen med en pisket æggeblomme.
  8. Bag nu galetten i 200 grader i cirka 25 minutter, eller indtil skorpen er gylden og sprød.
  9. Så er den lækreste vegetar galette med spinat og ricotta klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Dette er virkelig en opskrift, jeg kan anbefale til både vegetarer og kødspiser. Sidst jeg lavede den, tænkte jeg, at man kan lave den vegansk ved at udskifte ricotta med blendet tofu.

Men det kan man jo altid eksperimentere med. Jeg holder mig dog til denne opskrift, fordi den er dødlækker, og så er den umulig at fejle med.

Normalt laver jeg galette med spinat som aftensmad, men den smager faktisk også supergodt kold til frokost.

Og så holder den sin form flot, så den kan spises med hænderne ligesom pizza, derfor er den perfekt til madpakken.

Se også vores andre opskrifter på madtærter:

Kartoffelquiche med porre og gorgonzola

Græsk spinattærte med feta

Porretærte med broccoli og cheddar

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus

    november 24, 2021 at 7:17 pm

    Hej
    Fin opskrift, men det må være en fejl at dejen skal rulles ud i en tykkelse af en centimeter 😉

    Mvh Claus

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required