En god opskrift på kartoffelquiche med porre og gorgonzola, der er en lækker tærte til aftensmad. I tærten er der også sprødstegt bacon.
Opskriften på kartoffelquiche med porre og gorgonzola er beregnet som en hovedret til fire personer.
Quiche er en klassisk, fransk tærte, der er åben og med fyld. Her er det altså blandt andet kartofler, bacon, gorgonzola og porre.
Opskrift på kartoffelquiche med gorgonzola
Kartoffelquiche med porre og gorgonzola
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Bland de 2 slags mel og salt. Tilsæt smørret og gnid det ud i melet, så det bliver grynet. Saml hurtigt dejen med vandet og form til en kugle.
- Læg på køl i mindst ½ time, men det kan sagtens forberedes længere tid før og så bare tages ud ½ time inden det skal bruges.
- Skyl og rens porrerne godt og skær dem i ringe. Bring letsaltet vand i kog og kog dem i 2 minutter. Hæld vandet fra og skyld dem straks med koldt vand, lad dem dryppe godt af.
- Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på køkkenrulle, inden det skal bruges.
- Rul dejen ud til en cirkel der passer i tærteformen, som smøres - jeg foretrækker at trykke den ud i tærteformen lidt ad gangen, det er nemmere synes jeg. Prik dejen.
- Læg bagepapir over og læg tørrede bønner/kikærter i og bag ved 200 grader (ikke varmluft) i 15 minutter. Fjern bagepapir og tørrede bønner.
- Fordel porrer, kartofler, bacon og gorgonzola i den forbagte tærte. Pisk æg med creme fraiche, salt og friskkværnet peber - og hæld det over.
- Sæt i ovnen og bag i ca. 20 minutter, til den bliver gylden.
- Lad den stå og trække i 5 minutter, inden den serveres.
Den færdige quiche kan eventuelt serveres med en grøn salat til, for eksempel denne her.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!
Kom med din kommentar her