En god opskrift på kartoffelquiche med porre og gorgonzola, der er en lækker tærte til aftensmad. I tærten er der også sprødstegt bacon.
Opskriften på kartoffelquiche med porre og gorgonzola er beregnet som en hovedret til fire personer.
Quiche er en klassisk, fransk tærte, der er åben og med fyld. Her er det altså blandt andet kartofler, bacon, gorgonzola og porre.
Opskrift på kartoffelquiche med gorgonzola
Kartoffelquiche med porre og gorgonzola
Ingredienser
- 120 gram hvedemel
- 60 gram fuldkornsspelt
- ½ tsk. salt
- 100 gram koldt smør - i små stykker
- 2 spsk vand
Fyld
- 2 porrer - skåret i ringe
- 150 gram bacon i tern - stegt sprødt
- 75 gram gorgonzola - skåret i tern
- 250 gram kartofler - kogte, afkølet og skåret i skiver
- 4 æg
- 2 dl creme fraiche 18%
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland de 2 slags mel og salt. Tilsæt smørret og gnid det ud i melet, så det bliver grynet. Saml hurtigt dejen med vandet og form til en kugle.
- Læg på køl i mindst ½ time, men det kan sagtens forberedes længere tid før og så bare tages ud ½ time inden det skal bruges.
- Skyl og rens porrerne godt og skær dem i ringe. Bring letsaltet vand i kog og kog dem i 2 minutter. Hæld vandet fra og skyld dem straks med koldt vand, lad dem dryppe godt af.
- Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på køkkenrulle, inden det skal bruges.
- Rul dejen ud til en cirkel der passer i tærteformen, som smøres - jeg foretrækker at trykke den ud i tærteformen lidt ad gangen, det er nemmere synes jeg. Prik dejen.
- Læg bagepapir over og læg tørrede bønner/kikærter i og bag ved 200 grader (ikke varmluft) i 15 minutter. Fjern bagepapir og tørrede bønner.
- Fordel porrer, kartofler, bacon og gorgonzola i den forbagte tærte. Pisk æg med creme fraiche, salt og friskkværnet peber - og hæld det over.
- Sæt i ovnen og bag i ca. 20 minutter, til den bliver gylden.
- Lad den stå og trække i 5 minutter, inden den serveres.
Få tilsendt opskriften på mail
Den færdige quiche kan eventuelt serveres med en grøn salat til, for eksempel denne her.
Del dine ideer og tanker med os andre her: