Varm kakao er en af de mest populære drikke hos både børn og voksne. Her får du den perfekte opskrift på varm chokolade med flødeskum.
Varm kakao er på ingen måde svær at lave, men det handler om at ramme den rigtige mængde chokolade i kakaomælken.
Jeg plejer at bruge en tommelfingerregel, der siger 10 gram mørk chokolade til en deciliter mælk, for så synes jeg kakaomælken er helt perfekt.
Og gerne en sødmælk, der giver den varme chokolade lidt mere fylde og fedme i smagen.
Men styrken eller kakaoindholdet betyder også noget i den sammenhæng. Til en god og mild chokolademælk bruger jeg gerne en chokolade med et kakaoindhold på 70 procent.
En mørkere chokolade giver en mere bitter kakaomælk, og det synes jeg er lækkert. Du kan også bruge en mildere chokolade, så det er smag og behag, men kakaoprocenten betyder altså en del.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på varm kakao
Hjemmelavet varm kakao med mælk og chokolade
Ingredienser
- 4 dl mælk - gerne sødmælk
- 40 g mørk chokolade - med 70% kakao
- 1 dl fløde - piskes til flødskum
Fremgangsmåde
- Kom mælk op i en kasserolle, og varm mælken forsigtigt op ved middel varme. Brug gerne en sødmælk. Pas på mælken ikke brænder på.
- Hak din chokolade groft, og kom den op i mælken.
- Find et piskeris frem, og pisk chokoladen ud i mælken, så du får en lækker varm kakao.
- Varm din chokolademælk op til den ønskede temperatur, men pas på den ikke bliver for varm, for så dannes der skind på kakaoen, og det er ikke så lækkert. Den må ikke koge!
- Anret den varme kakaomælk i glas med lidt pisket flødeskum. Sigt evt. en smule usødet kakao over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Jeg har her lavet varm kakao med en chokolade på 70 procent. Det er en styrke, som jeg synes passer fint til en varm chokoladedrik.
Du kan selvfølgelig sagtens bruge en chokolade med en lavere kakaoprocent, og dermed bliver din kakaodrik også mere mild i smagen.
Jeg synes også, at det passer rigtig godt med 10 gram chokolade til en deciliter mælk, men hvis du ønsker en lidt stærkere varm chokolade, kan du sagtens tilsætte lidt mere chokolade.
Varm chokolade med skumfiduser
Du kan også komme skumfiduser i din varme chokolade.
Her kan du købe de små skumfiduser eller de almindelige marshmallows, som du kan skære ud i mindre stykker.
Kom skumfiduserne direkte i den varme kakao.
Hvad er skumfiduser lavet af?
For det første er skumfiduser og marshmallows præcist det samme. Sidstnævnte er blot det engelske udtryk, men ellers er der ikke forskel.
Grundopskriften på skumfiduser er sukker, æggehvide, vand, gelatine (evt. husblas) og smagsstoffer. Afhængig af hvilken type skumfidus der er tale om.
Så de er ret simple at lave selv.
Skumfiduserne er i øvrigt også gode at grille, hvor de trækkes på en pind, og derefter holdes over varmen. Overfladen bliver lidt karamelagtig, mens de er helt bløde inden i. Særdeles lækker om sommeren.
Valrhona varm kakao med smør
Her får du også lige opskriften på en Valrhona varm kakao, der virkelig også smager fantastisk godt.
Den laves med smør, og det er altså ikke en fejl. Når du har smagt kakaoen, ved du hvorfor.
Opskriften giver to kopper Valrhona varm kakao, men den er jo nem at gange op til flere.
Du skal bruge
1 spiseskefuld smør
1 spiseskefuld kakao Valrhona , gerne skefulde med lidt top
1 spiseskefuld rørsukker, også med lidt top
4 deciliter sødmælk
Flødeskum
Sådan gør du
Kom smør op i en tykbundet gryde, og smelt det ved middel varme.
Pisk derefter kakao og rørsukker ud i det smeltede smør.
Tilsæt sødmælk, og pisk det igennem.
Varm op ved middel varme, men den varme kakao må ikke koge. Blot være varm.
Anret den færdige kakao eller varm chokolade i to glas, og kom en god klat flødeskum over.
Du kan selvfølgelig justere styrken på den varme kakao som du synes. Jeg synes målene her passer perfekt til en kakao, der hverken er for tynd eller for stærk/bitter.
Har du ikke Valrhona kakao i huset, kan du selvfølgelig bruge et andet mærke. Men Valrhonas er super god i smagen.
Rørsukker kan også erstattes af almindeligt sukker.
Og skal du bruge en større portion, ganger du bare målene op.
Skal der så bruges smør i varm kakao? Ja, det giver den helt rigtige smag af varm kakao, så brug det endelig. Og det bliver den færdige kakaodrik altså ikke voldsom fed af.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: