Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Valnøddeboller - nemme og lækre boller med valnødder

Valnøddeboller - nemme og lækre boller med valnødder

billede med valnøddeboller
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
72
SHARES
FacebookMessenger72PinterestEmailSMS

Her får du en nem og hurtig opskrift på valnøddeboller, der er boller med masser af valnødder, som du kan bage på en travl morgen.

Disse valnøddeboller er bagt med masser af valnødder, og bollerne er nemme at bage til morgenbordet.

Dejen indeholder en del gær, og derfor skal den kun hæve i meget kort tid.

Og derfor kan du ret nemt få lækre og nybagte boller med valnødder til morgenmaden. Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned til senere brug.

Opskriften giver 12 lækre valnøddeboller.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Klassiske bløde boller
  • Valnøddebrød
  • Fødselsdagsboller
  • Gulerodsboller
Indhold
  • Her får du en nem og hurtig opskrift på valnøddeboller, der er boller med masser af valnødder, som du kan bage på en travl morgen.
  • Valnøddeboller
  • Serveringsforslag
  • Kommentarer

Valnøddeboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du en nem og hurtig opskrift på valnøddeboller, der er boller med masser af valnødder, som du kan bage på en travl morgen.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl mælk lunken
  • 50 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 100 g valnødder
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 50 g smør meget blødt

Fremgangsmåde

  1. Husk du skal bruge lunken mælk, som enten lunes i en gryde eller mikroovn. Kom mælken i skålen til røremaskinen, smuldr gæren i og rør den ud. Du skal bruge dejkrogen.
  2. Valnødderne hakkes fint.
  3. I en anden skål blandes hvedemel med fuldkornsmel, valnødder, salt og sukker, og det æltes derefter ind i dejen.
  4. Smør blødgøres, men skal ikke smelte, og æltes ligeledes i dejen. Ælt nu dejen ved middel hastighed i 8-10 minutter.
  5. Tag dejen ud på bordet og fold den sammen uden at ælte. Del dejen i 12 lige store stykker, som derefter sættes på bageplade med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med lunkent vand.
  7. Vend en dyb bageplade omvendt ovenpå pladen med dine valnøddeboller, og lad dem hæve 15 minutter.
  8. Stil pladen med boller i en kold ovn, og skru op på 200 grader varmluft.
  9. Bag bollerne i cirka 20 minutter, hvorefter de er klar. Men bagetiden afhænger af din ovns varmeevne, så tjek at bollerne er gyldne og færdigbagte.

Næringsindhold

Kalorier241kcalKulhydrater32gProtein6gFedt10gMættet fedt3gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol12mgNatrium232mgKalium151mgKostfibre2gSukker2gVitamin A147IUVitamin C0.1mgCalcium47mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringsforslag

Lad de færdigbagte valnøddeboller køle af på en rist, hvorefter de er klar til at nyde med smør, Nutella eller måske en hjemmelavet hindbærmarmelade.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Them skriver

    maj 22, 2025 at 12:47 pm

    Svar
  2. Kareen salbroe skriver

    februar 28, 2023 at 3:03 pm

    Hej. Jeg vil bage bollerne med valnødder. Jeg er et sted i Europa hvor jeg ikke kan få frisk gær, kan jeg bruge tørgær istedet for.
    Hilsen kareen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 28, 2023 at 3:32 pm

      Hej Karen
      Dert kan du tro - husk blot, at tørgær kræver lidt højere temperatur i væsken.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ann G skriver

    februar 28, 2023 at 9:57 am

    Hej
    Hvis man nu har tid til mere hævning, hvordan så med gær mængde?
    Mvh

    Svar
    • Jolanda skriver

      februar 28, 2023 at 5:12 pm

      Jeg lavede dem med 25 gr. gær og lid dem hæve I et par timer. De blev gode.

      Svar
  4. Laerke Bertelsen skriver

    november 23, 2022 at 7:17 pm

    Disse bums er så lækre med nutella og en kop te om morgenen, tro mig, det er det værd!

    Svar
  5. Leif skriver

    november 22, 2022 at 2:48 pm

    Øh der skulle vist stå ovn i stedet for varm under punkt 8

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 23, 2022 at 10:45 am

      Tak for det, Leif, og det er hermed rettet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required