• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Valnøddeboller - nemme og lækre boller med valnødder

Valnøddeboller - nemme og lækre boller med valnødder

billede med valnøddeboller
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2024 - Udgivet:  23. november 2022

Indhold

  1. Her får du en nem og hurtig opskrift på valnøddeboller, der er boller med masser af valnødder, som du kan bage på en travl morgen.
  2. Opskrift på valnøddeboller
  3. Valnøddeboller - nemme og lækre boller med valnødder
  4. Serveringsforslag

Her får du en nem og hurtig opskrift på valnøddeboller, der er boller med masser af valnødder, som du kan bage på en travl morgen.

Disse valnøddeboller er bagt med masser af valnødder, og bollerne er nemme at bage til morgenbordet.

Dejen indeholder en del gær, og derfor skal den kun hæve i meget kort tid.

Og derfor kan du ret nemt få lækre og nybagte boller med valnødder til morgenmaden.

Bollerne kan i øvrigt sagtens fryses ned til senere brug.

Opskriften giver 12 lækre valnøddeboller.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Klassiske bløde boller
  • Valnøddebrød
  • Fødselsdagsboller
  • Gulerodsboller

Opskrift på valnøddeboller

billede med valnøddeboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Valnøddeboller - nemme og lækre boller med valnødder

5 fra 5 stemmer
Her får du en nem og hurtig opskrift på valnøddeboller, der er boller med masser af valnødder, som du kan bage på en travl morgen.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 241
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk - lunken
  • 50 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 100 g valnødder
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 50 g smør - meget blødt

Fremgangsmåde
 

  1. Husk du skal bruge lunken mælk, som enten lunes i en gryde eller mikroovn. Kom mælken i skålen til røremaskinen, smuldr gæren i og rør den ud. Du skal bruge dejkrogen.
  2. Valnødderne hakkes fint.
  3. I en anden skål blandes hvedemel med fuldkornsmel, valnødder, salt og sukker, og det æltes derefter ind i dejen.
  4. Smør blødgøres, men skal ikke smelte, og æltes ligeledes i dejen. Ælt nu dejen ved middel hastighed i 8-10 minutter.
  5. Tag dejen ud på bordet og fold den sammen uden at ælte. Del dejen i 12 lige store stykker, som derefter sættes på bageplade med bagepapir.
  6. Pensl bollerne med lunkent vand.
  7. Vend en dyb bageplade omvendt ovenpå pladen med dine valnøddeboller, og lad dem hæve 15 minutter.
  8. Stil pladen med boller i en kold ovn, og skru op på 200 grader varmluft.
  9. Bag bollerne i cirka 20 minutter, hvorefter de er klar. Men bagetiden afhænger af din ovns varmeevne, så tjek at bollerne er gyldne og færdigbagte.

Næringsindhold

Kalorier: 241kcalKulhydrater: 32gProtein: 6gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 12mgNatrium: 232mgKalium: 151mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 147IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 47mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Lad de færdigbagte valnøddeboller køle af på en rist, hvorefter de er klar til at nyde med smør, Nutella eller måske en hjemmelavet hindbærmarmelade.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Them

    maj 22, 2025 at 12:47 pm

    Svar
  2. Kareen salbroe

    februar 28, 2023 at 3:03 pm

    Hej. Jeg vil bage bollerne med valnødder. Jeg er et sted i Europa hvor jeg ikke kan få frisk gær, kan jeg bruge tørgær istedet for.
    Hilsen kareen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 28, 2023 at 3:32 pm

      Hej Karen
      Dert kan du tro - husk blot, at tørgær kræver lidt højere temperatur i væsken.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ann G

    februar 28, 2023 at 9:57 am

    Hej
    Hvis man nu har tid til mere hævning, hvordan så med gær mængde?
    Mvh

    Svar
    • Jolanda

      februar 28, 2023 at 5:12 pm

      Jeg lavede dem med 25 gr. gær og lid dem hæve I et par timer. De blev gode.

      Svar
  4. Laerke Bertelsen

    november 23, 2022 at 7:17 pm

    Disse bums er så lækre med nutella og en kop te om morgenen, tro mig, det er det værd!

    Svar
  5. Leif

    november 22, 2022 at 2:48 pm

    Øh der skulle vist stå ovn i stedet for varm under punkt 8

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 23, 2022 at 10:45 am

      Tak for det, Leif, og det er hermed rettet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required