• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Sprøde vafler - nem og lækker opskrift på vaffeldej

Sprøde vafler - nem og lækker opskrift på vaffeldej

billede med vafler og vaffel
4.7 fra 174 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
310
SHARES
FacebookMessenger310PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. september 2018 - Udgivet:  24. september 2018

Den bedste opskrift på sprøde og hjemmebagte vafler med citron og kardemomme. Lav en himmelsk lækker vaffel i dit vaffeljern, og det er tilmed nemt.

Der er ikke meget som slår nybagte, varme og sprøde vafler. De fungerer både som dessert eller som led i eftermiddagshyggen, f.eks. i weekenden eller i ferier.

Og så er det ofte både nemt og hurtigt at bikse en vaffeldej sammen.

Selve bagningen af vaflerne sker i et vaffeljern. Det kan være hyggeligt at gøre sammen ved spisebordet, så I er sikre på at vaflerne er varme og sprøde, når de skal spises.

God fornøjelse med vaffelbagningen!

Prøv også disse opskrifter:

Spinatvafler

Belgiske vafler

Madpandekager

Mormors pandekager

Opskrift på vafler

billede med vafler og vaffel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste vafler

4.66 fra 174 stemmer
Den bedste opskrift på sprøde og hjemmebagte vafler med citron og kardemomme. Lav en himmelsk lækker vaffel i dit vaffeljern, og det er tilmed nemt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Vaffeldej på køl 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 592
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g hvedemel
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kardemomme
  • 650 g sødmælk - svarende til 6,5 dl.
  • 1 citron - fintrevet skal
  • 2 æg
  • 1 nip salt
  • 150 g smør - smeltet

Fremgangsmåde
 

  1. Vaffeldej: Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og kardemomme sammen i en skål og rør det igennem
  2. Tilsæt gradvist sødmælk vog pisk det godt igennem, så der ingen klumper er i din vaffeldej.
  3. Pisk citronskal og æg i. Kom også lidt salt i dejen.
  4. Smelt smør og rør det i til sidst.
  5. Dæk din vaffeldej til, og stil den på køl i 1 times tid.
  6. Bag dine vafler sprøde og server dem friskbagte og varme med flødeskum, syltetøj og rørsukker. Det bliver ikke meget bedre.

Næringsindhold

Kalorier: 592kcalKulhydrater: 78gProtein: 13gFedt: 26gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 121mgNatrium: 380mgKalium: 262mgKostfibre: 2gSukker: 26gVitamin A: 888IUVitamin C: 3mgCalcium: 162mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Ekstra tips

En vaffel er som nævnt længere oppe bedst lige når den kommer ud af vaffeljernet. Så nyd dine nybagte vafler straks efter bagningen.

Kan vafler fryses?

Får du ikke spist alle vaflerne, kan du sagtens bare fryse dem ned. Læg vaflerne mellem to stykker madpakkepapir og frys dem så ned.

Vaflerne tages op i god tid, så de når at tø op. Derefter kan de varmes i et vaffeljern, i ovnen eller evt. på en brødrister.

Er dejen til vafler og pandekager den samme?

Er der forskel på dejen til vafler og pandekager? Ja, det er der faktisk, selvom dejen til en vaffel og en pandekage kan minde meget om hinanden.

Forklaringen er, at vaflerne jo netop skal være sprøde, og det kræver blandt andet lidt mere fedtstof, hvorfor en vaffeldej typisk indeholder mere smør.

Kan jeg gemme vaffeldej?

Ja, det kan du sagtens. Kom vaffeldejen i køleskabet – her kan den sagtens holde sig i op til et døgn, hvorefter du kan bage friske og sprøde vafler.

Tips til bagning af vafler

At bage vafler lyder måske meget nemt, men mange ender desværre alligevel op med en omgang bløde vafler, så man bliver i tvivl om det faktisk er en vaffel – eller en våd avis.

Men, men, men: Ingen grund til panik, for det er faktisk ganske lidt der skal til.

For det første kræver det selvfølgelig en god opskrift på vafler. Den får du lidt længere nede på siden her, og så er det problem løst.

Bagetid på vaffel

Det næste er, at man ofte kommer til at bage vaflerne i for kort tid. Selvfølgelig skal de ikke brænde på, men en god vaffel skal faktisk bages lidt længere end man umiddelbart tror.

Så giv altid lige dine vafler lidt mere tid i vaffeljernet. Prøv dig frem, for tiden kan være forskellig fra vaffeljern til vaffeljern.

Undgå bløde vafler

Det tredje er, at de færdigbagte vafler ofte lægges på en tallerken, når de kommer ud af vaffeljernet. Og her opstår det næste problem.

Ved at lægge de nybagte vafler på en plan overflade, dannes der nemlig hurtigt kondens – og du kan være ret sikker på, at vaflerne bliver bløde.

Skal vaflerne ikke spises med det samme, skal de friske og nybagte vafler derfor altid lægges på en rist, hvor de køles en smule af og samtidig bevarer sprødheden.

Så opsummeringen på de perfekte vafler er altså: Den gode opskrift her, tid nok i vaffeljernet og afkøling på en rist.

Vafler med kærnemælk

Du kan også lave de populære kærnemælksvafler.

Her skal du bruge:

300 gram kærnemælk
200 gram hvedemel
1 nip salt
150 gram vand
15 gram sukker
10 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
100 gram smør smeltet
1 æg

Fremgangsmåde

  1. Start med at veje kærnemælk og hvedemel af i en skål sammen med et nip salt, og pisk det derefter ud med et piskeris. På den måde undgår du klumper i din vaffeldej. En elpisker kan selvfølgelig også anvendes.
  2. Pisk derefter vand, sukker og vaniljesukker ind i dejen.
  3. Til sidst piskes smeltet smør og et æg i, og vaffeldejen piskes helt jævn.
  4. Stil skålen med dejen til dine vafler i køleskabet, hvor den gerne må hvile i 30 minutter.
  5. Varm din vaffeljern op, og det skal være helt varmt inden du starter. Spray eventuelt med lidt olie.
  6. Kom dejen i og bag vaflerne i cirka 2-3 minutter, afhængig hvor meget dit vaffeljern varmer.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required