• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Dessert › Sprøde vafler (nem og lækker opskrift på vaffeldej)

Sprøde vafler (nem og lækker opskrift på vaffeldej)

billede med vafler og vaffel
4.7 fra 174 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
340
SHARES
FacebookMessenger340PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. september 2018 - Udgivet: 24. september 2018
Oversigt over indhold
  • Den bedste opskrift på sprøde og hjemmebagte vafler med citron og kardemomme. Lav en himmelsk lækker vaffel i dit vaffeljern, og det er tilmed nemt.
  • Opskrift på vafler
  • Verdens bedste vafler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Med kærnemælk
  • FAQ
  • Kommentarer

Den bedste opskrift på sprøde og hjemmebagte vafler med citron og kardemomme. Lav en himmelsk lækker vaffel i dit vaffeljern, og det er tilmed nemt.

Der er ikke meget som slår nybagte, varme og sprøde vafler. De fungerer både som dessert eller som led i eftermiddagshyggen, f.eks. i weekenden eller i ferier.

Og så er det ofte både nemt og hurtigt at bikse en vaffeldej sammen.

Selve bagningen af vaflerne sker i et vaffeljern. Det kan være hyggeligt at gøre sammen ved spisebordet, så I er sikre på at vaflerne er varme og sprøde, når de skal spises. God fornøjelse med vaffelbagningen!

Se flere opskrifter:

  • Pandekager med gammeldags pandekagedej
  • Opskrift på spinatvafler med frisk spinat
  • Bananpandekager med banan og havregryn

Opskrift på vafler

billede med vafler og vaffel
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste vafler

4.66 fra 174 stemmer
Den bedste opskrift på sprøde og hjemmebagte vafler med citron og kardemomme. Lav en himmelsk lækker vaffel i dit vaffeljern, og det er tilmed nemt.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Vaffeldej på køl 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 592
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk kardemomme
  • 650 g sødmælk - svarende til 6,5 dl.
  • 1 citron - fintrevet skal
  • 2 æg
  • 1 nip salt
  • 150 g smør - smeltet

Fremgangsmåde
 

  1. Vaffeldej: Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, natron og kardemomme sammen i en skål og rør det igennem
  2. Tilsæt gradvist sødmælk vog pisk det godt igennem, så der ingen klumper er i din vaffeldej.
  3. Pisk citronskal og æg i. Kom også lidt salt i dejen.
  4. Smelt smør og rør det i til sidst.
  5. Dæk din vaffeldej til, og stil den på køl i 1 times tid.
  6. Bag dine vafler sprøde og server dem friskbagte og varme med flødeskum, syltetøj og rørsukker. Det bliver ikke meget bedre.

Næringsindhold

Kalorier: 592kcalKulhydrater: 78gProtein: 13gFedt: 26gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 121mgNatrium: 380mgKalium: 262mgKostfibre: 2gSukker: 26gVitamin A: 888IUVitamin C: 3mgCalcium: 162mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

En vaffel er som nævnt længere oppe bedst lige når den kommer ud af vaffeljernet. Så nyd dine nybagte vafler straks efter bagningen.

At bage vafler lyder måske meget nemt, men mange ender desværre alligevel op med en omgang bløde vafler, så man bliver i tvivl om det faktisk er en vaffel – eller en våd avis.

Man kommer ofte til at bage vaflerne i for kort tid. Selvfølgelig skal de ikke brænde på, men en god vaffel skal faktisk bages lidt længere end man umiddelbart tror. Så giv altid lige dine vafler lidt mere tid i vaffeljernet. Prøv dig frem, for tiden kan være forskellig fra vaffeljern til vaffeljern.

Med kærnemælk

Du kan også lave de populære kærnemælksvafler. Her skal du bruge:

300 gram kærnemælk
200 gram hvedemel
1 nip salt
150 gram vand
15 gram sukker
10 gram bagepulver
5 gram vaniljesukker
100 gram smør smeltet
1 æg

Fremgangsmåde

  1. Start med at veje kærnemælk og hvedemel af i en skål sammen med et nip salt, og pisk det derefter ud med et piskeris. På den måde undgår du klumper i din vaffeldej. En elpisker kan selvfølgelig også anvendes. Pisk derefter vand, sukker og vaniljesukker ind i dejen. Til sidst piskes smeltet smør og et æg i, og vaffeldejen piskes helt jævn.
  2. Stil skålen med dejen til dine vafler i køleskabet, hvor den gerne må hvile i 30 minutter.
  3. Varm din vaffeljern op, og det skal være helt varmt inden du starter. Spray eventuelt med lidt olie. Kom dejen i og bag vaflerne i cirka 2-3 minutter, afhængig hvor meget dit vaffeljern varmer.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Opskrift på belgiske vafler med vaniljeis og ahornsirup
  • Lækre madpandekager med forslag til fyld
  • Amerikanske pandekager med sirup - nemme, luftige og lækre

FAQ

Kan man fryse vafler?

Får du ikke spist alle vaflerne, kan du sagtens bare fryse dem ned. Læg vaflerne mellem to stykker madpakkepapir og frys dem så ned. Vaflerne tages op i god tid, så de når at tø op. Derefter kan de varmes i et vaffeljern, i ovnen eller evt. på en brødrister.

Kan man gemme vaffeldej?

Ja, det kan du sagtens. Kom vaffeldejen i køleskabet – her kan den sagtens holde sig i op til et døgn, hvorefter du kan bage friske og sprøde vafler.

Er dejen til vafler og pandekager den samme?

Er der forskel på dejen til vafler og pandekager? Ja, det er der faktisk, selvom dejen til en vaffel og en pandekage kan minde meget om hinanden. Forklaringen er, at vaflerne jo netop skal være sprøde, og det kræver blandt andet lidt mere fedtstof, hvorfor en vaffeldej typisk indeholder mere smør.

Hvordan undgår man bløde vafler?

De færdigbagte vafler ofte lægges på en tallerken, når de kommer ud af vaffeljernet, men det skal man aldrig gøre. Ved at lægge de nybagte vafler på en plan overflade, dannes der nemlig hurtigt kondens – og du kan være ret sikker på, at vaflerne bliver bløde. Skal vaflerne ikke spises med det samme, skal de friske og nybagte vafler derfor altid lægges på en rist, hvor de køles en smule af og samtidig bevarer sprødheden. Så opsummeringen på de perfekte vafler er altså: Den gode opskrift her, tid nok i vaffeljernet og afkøling på en rist.

Hvad er vafler?

Vafler er flade, mønstrede kager bagt i et vaffeljern. De kan være søde til dessert med sukker, syltetøj, is eller flødeskum. Eller salte med ost, urter eller som sandwich.

Er der forskellige typer vafler?

Ja, der er forskellige typer vafler.
Belgiske vafler: Tykke, luftige med store firkanter.
Norske vafler: Hjerteformede, bløde og søde.
Amerikanske vafler: Ofte med bagepulver og serveret med sirup og smør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød - nem og hurtig grød med svesker
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required